ΑΕΚ

ΑΕΚ: Διλήμματα στην επίθεση, ζόρια στην άμυνα

ΑΕΚ: Διλήμματα στην επίθεση, ζόρια στην άμυνα

Ο Χιμένεθ έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το πλάνο για το ντέρμπι της Κυριακής (17/2) με τον Ολυμπιακό και έχει διλήμματα για την επίθεση και ζόρια για την άμυνα. Το Sport24.gr αναλύει.

Τρεις μέρες και κυρίως τρεις προπονήσεις πριν από ένα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα στο Καραϊσκάκη, είναι πολύ νωρίς για να πάρει ο Μανόλο Χιμένεθ οριστικές αποφάσεις για τις αγωνιστικές επιλογές του. Ειδικά από την στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει καν ξεκάθαρη εικόνα για τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές.

Δεδομένα όμως, ο Ισπανός τεχνικός έχει ξεκινήσει ήδη να καταστρώνει το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ. Όλα δείχνουν πως το ενδεχόμενο για ένα σχήμα με τετράδα στην άμυνα, έχει κερδίσει ήδη πολύ έδαφος στο μυαλό του Χιμένεθ. Ωστόσο, ως προς τις επιλογές των προσώπων για την ενδεκάδα, ο Ισπανός τεχνικός ήδη έχει βρεθεί μπροστά σε διλήμματα στην επίθεση και… ζόρια στην άμυνα.

OΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ

Από την μέση και μπροστά και ειδικά στην γραμμή κρούσης, ο Χιμένεθ έχει όλες τις επιλογές διαθέσιμες. Ακόμα και ο Τάσος Μπακασέτας, ήδη από την χθεσινή (13/2) προπόνηση έδειξε πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα είναι ετοιμοπόλεμος. Επομένως είναι λογικό να έχουν προκύψει διλήμματα στον Ισπανό τεχνικό.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως Πόνσε, Λιβάγια και Μάνταλος, έχουν "κλειδωμένη" την θέση τους. Επομένως, επί της ουσίας τα διλήμματα του Χιμένεθ αφορούν την απόφαση για τον σχηματισμό στην επίθεση και την επιλογή ανάμεσα σε Μπογέ και Μπακασέτα.

ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ

Ήδη από την Κυριακή(10/2) τα αμυντικά πλάνα του Χιμένεθ για το ντέρμπι ανατράπηκαν, από την στιγμή που ο τραυματίστηκε ο Χουλτ. Ο Ισπανός τεχνικός όχι μόνο έχασε τον Σουηδό μπακ, αλλά δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τον Μπακάκη ούτε σε ρόλο αριστερού στόπερ σε τριάδα, ούτε δεξιού μπακ πίσω από τον Γκάλο σε τετράδα.

Κάτι που εκ των πραγμάτων προκαλεί... ζόρια στις αποφάσεις του Χιμένεθ για την άμυνα. Και περιορίζει τις επιλογές. Πλέον ο Ισπανός τεχνικός περιμένει να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση του Τσιγκρίνσκι, για να μπορέσει να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ