ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δεν προχωράει σε ένσταση για τα ληγμένα δελτία υγείας του ΠΑΟΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν θα κάνει ένσταση για την κατακύρωση του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ υπέρ της, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με δώδεκα ποδοσφαιριστές που είχαν ληγμένα δελτία υγείας.

Η ΑΕΚ δεν θα καταθέσει ένσταση για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, παρότι νομικά το δικαιούται, για τα ληγμένα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του "Δικεφάλου του Βορρά". Η " Ένωση " είχε προθεσμία 48 ωρών μετά το παιχνίδι να καταθέσει ένσταση για να κατακυρωθεί υπέρ της το παιχνίδι άνευ αγώνος (3-0).

Κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα σφράγιζε τη δεύτερη θέση, όμως τελικά, αποφάσισε να μην το πράξει διότι " η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις".

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα πρώτος το ανίχνευσε ο 4ος διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τις ομάδες για το ζήτημα, ωστόσο και οι δύο ομάδες συμφώνησαν ο αγώνας να γίνει κανονικά.

Στην ΑΕΚ περίμεναν να το αναφέρει ο 4ος διαιτητής στο φύλλο αγώνα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να δουν αν θα προχωρήσουν στην καταγγελία, κάτι που εν τέλει δεν έγινε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ:

"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ!

Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ