ΑΕΚ

AEK: Αυτός που περιμένει για τον πάγκο της

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προπονητή για τον οποίο θα είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος ότι θα ταιριάζει στο προφίλ της ΑΕΚ, θέλει να φέρει στην ομάδα ο τεχνικός διευθυντής της. Πάντοτε σταντ-μπάι ο Νίκολιτς.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει μια πάγια αρχή, την οποία και είχε εξαρχής μεταφέρει στον άνθρωπο που τον επέλεξε για να τρέξει την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ, εν προκειμένω τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη. Όσο πιεστικές κι αν είναι οι καταστάσεις για εκείνον, όσο κι αν αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές προκειμένου να αλλάξει ριζικά η εικόνα της ομάδας, εκείνος δεν θα έπαιρνε ποτέ την απόφαση να προχωρήσει σε κινήσεις που δεν τις πιστεύει.

Αποκλείεται να κάνει το παραμικρό, αν ο ίδιος δεν έχει πειστεί ότι η επιλογή που θα κάνει για την ομάδα, θα έχει το σωστό αντίκτυπο και την απαιτούμενη επίδραση προς το καλύτερο. Γι αυτό και στο θέμα του προπονητή, παρά την αφόρητη πίεση που δέχεται ακόμα και από δημοσιογραφικούς κύκλους (!) να αποφασίσει γρήγορα επειδή η ομάδα έχει άμεσα ανάγκη από άλλον τεχνικό στον πάγκο της, παρά το γεγονός ότι διάφορα Μ.Μ.Ε. τεχνηέντως άρχισαν το "ροκάνισμα" ότι τάχα μου αργεί, δεν πρόκειται να λάβει την κρίσιμη απόφαση αν δεν είναι πεπεισμένος ότι θα έχει βρει την αρμόζουσα λύση.

"Εγώ προπονητή να φέρω, απλά για να φέρω, δεν παίζει. Θα πρέπει να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος", είναι τα όσα μεταφέρει εντός της ΑΕΚ, δίχως να έχει το παραμικρό πρόβλημα να επωμιστεί όλο το βάρος της ευθύνης για την όποια καθυστέρηση ενδέχεται να υπάρξει. Γι αυτό και οι περιπτώσεις των Παούνοβιτς (που είναι πιο πίσω) και Νίκολιτς (που είναι η πρώτη εναλλακτική) παραμένουν στο μυαλό του επιλαχούσες, δεν ήταν εξ αρχής προτεραιότητες, ασχέτως με το ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ αναγνωρίζει ότι και οι δύο προαναφερθέντες τεχνικοί, έχουν αξιοπρόσεκτα πράγματα καταγεγραμμένα στο βιογραφικό τους.

Ο Ίβιτς θέλει να κάνει τη διαφορά στο θέμα του προπονητή και θα το προσπαθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Ασφαλώς μια νίκη της ομάδας στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τον ΟΦΗ θα του έδινε περισσότερο χρόνο προκειμένου να μη βιαστεί, ποιος όμως μπορούσε να έχει εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη ΑΕΚ, όπως αυτή παρουσιάζεται τελευταία; Γι αυτό και η πίεση δεν τον απασχολεί, ούτε τον ανάγκασε να μπει σε μια λογική «να πάρω έναν τώρα προπονητή και βλέπουμε».

Ημέρα με την ημέρα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας πλησιάζει στον εκλεκτό, ενώ δεκάδες περιπτώσεις του έχουν προταθεί, με εκείνον να τις εξετάζει όλες με προσοχή ώστε να είναι βέβαιος ότι δεν θα απορρίψει κάποια με σοβαρή προοπτική. Μάλιστα, δεν έχει μιλήσει για ιδιαίτερη προτίμηση από συγκεκριμένη χώρα, αυτό που θέλει είναι ένα προφίλ πειθαρχικού κόουτς, με υπαρκτό όγκο δουλειάς σε σοβαρό πρωτάθλημα, καλά στατιστικά αλλά και πάθος για τη δουλειά του. Πλέον έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένει απαντήσεις, με τον Νίκολιτς να περιμένει στο βάθος του τούνελ, ως μια σίγουρη εναλλακτική.

ΥΓ. Το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής δούλεψε περιπτώσεις όπως αυτές των Λαμπαντία, Πελεγκρίνο, Χάβι Γκράθια και νωρίτερα του Σετιέν, δείχνει πόσω ψηλά είχε θέσει τον πήχη για τον πάγκο της ΑΕΚ, ο ίδιος στον εαυτό του. Ωστόσο ουδείς εκ των προαναφερθέντων ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ ο Πελεγκρίνο αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό θέμα στην Αργεντινή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ