ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Αυτός είναι ο Κρστίτσιτς (VIDEO)

PSG forward Neymar Neymar, left, controls the ball as Red Star's Nenad Krsticic tries to stop him during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG forward Neymar Neymar, left, controls the ball as Red Star's Nenad Krsticic tries to stop him during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς επανέρχεται στο μεταγραφικό προσκήνιο τη ΑΕΚ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει λεπτομέρειες για τη ζωή του 28χρονου μέσου. Νίκησε τον καρκίνο, αναγεννήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα.

Η ΑΕΚ ρίχνει ματιές στην αγορά για την ενίσχυσή της και ένα από τα ονόματα που υπάρχουν στο προσκήνιο είναι και αυτό του Νέναντι Κρστίτσιτς. Ο 28χρονος μέσος του Ερυθρού Αστέρα βρίσκεται στη λίστα των κιτρινόμαυρων για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το Sport24.gr σας παρουσιάζει λεπτομέρειες για τη ζωή του 28χρονου μέσου.

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Όπως όλοι της γενιάς του από μικρή ηλικία έμαθε τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου. Γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1990 στο Βελιγράδι ο Κρστίτσιτς έζησε από μικρός μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο μόνο κατάλληλο δεν ήταν για ένα παιδί.

Από τη μία ο εμφύλιος πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας που έφερε τη διάλυση της χώρας και οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν οι εικόνες που έχει στο μυαλό του και στις οποίες έχει αναφερθεί σε πολλές συνεντεύξεις του στο παρελθόν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Κρστίτσιτς έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στην OFK Βελιγραδίου. Από τις ακαδημίες της ομάδες έκανε όλη τη διαδρομή μέχρι την πρώτη ομάδα με την οποία πρόλαβε να αγωνιστεί 27 φορές και να πετύχει δύο τέρματα προτού έρθει η μεταγραφή του στην Σαμπντόρια.

ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σε ηλικία 18 ετών η ιταλική ομάδα τον απέκτησε αρχικά για την ομάδα νέων και στη συνέχεια για την ανδρική. Το 2009 κι όταν ήταν έτοιμος να παίξει στην πρώτη ομάδα ο Κρστίτσιτς τραυματίζεται στο γόνατο του δεξιού ποδιού και περνά την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε εγχείρηση στο μηνίσκο.

Sampdoria midfielder Nenad Krsticic, right, and  Bologna midfielder Michele Pazienza during a Serie A soccer match between Sampdoria and Bologna, in Genoa, Italy, Sunday, Jan. 26, 2014. (AP Photo/Carlo Baroncini)
Sampdoria midfielder Nenad Krsticic, right, and Bologna midfielder Michele Pazienza during a Serie A soccer match between Sampdoria and Bologna, in Genoa, Italy, Sunday, Jan. 26, 2014. (AP Photo/Carlo Baroncini) AP

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων πριν το χειρουργείου οι γιατροί διαπίστωσαν πως πάσχει από λέμφωμα στον εγκέφαλο. Μάλιστα, ήταν τέτοια η περίπτωση του που του είπαν πως αν δεν υποβληθεί άμεσα σε θεραπείες κινδυνεύει η ζωή του. Τελικά, μετά από δύο χρόνια μάχης με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου ο Κρστίτσιτς καταφέρνει να βγει νικητής και να επιστρέψει στα γήπεδα.

Αρχικά, στην Πριμαβέρα και τη σεζόν 2011-12 ανοίγει η πόρτα για την πρώτη ομάδα. Η Σαμπντόρια ούσα στη Serie B έχει χώρο και χρόνο για να δώσει ευκαιρίες στο ταλέντο πάνω στο οποίο επένδυσε και ο Κρστίτσιτς τη δικαιώνει.

ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Σιγά σιγά ο Σέρβος μέσος γίνεται βασικό γρανάζι της ομάδας και τη βοηθά να ανέβει στην Serie A και μέχρι τη σεζόν 2014-15 αποτελεί βασικό της στέλεχος. Μετά από ένα εξάμηνο δανεισμού στην Μπολόνια επέστρεψε και πάλι στη Γένοβα όπου μέτρησε μόλις δώδεκα συμμετοχές τη σεζόν 2015-16.

Το καλοκαίρι του 2016 και μετά από μία οκταετία στη Σαμπντόρια το συμβόλαιο του δεν ανανεώνεται και εκείνος αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρα του. Η Αλαβές του το δίνει και εκείνος πηγαίνει στην Ισπανία για ένα χρόνο. Συνολικά πραγματοποίησε 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε τρία γκολ, αλλά του έλειψαν τα συνεχόμενα ματς.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ RESTART ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Έτσι, πέρσι το καλοκαίρι έψαχνε να κάνει μία επανεκκίνηση στην καριέρα του και ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε ως μία ιδανική ευκαιρία για εκείνον. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια επέστρεψε στην πατρίδα του και φαίνεται πως έχει αναγεννηθεί.

Arsenal's Joseph Willock, left, and Red Star's Nenad Krsticic challenge for the ball during a Group H Europa League soccer match between Arsenal London and Red Star Belgrade at the Emirates stadium in London, Britain, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Joseph Willock, left, and Red Star's Nenad Krsticic challenge for the ball during a Group H Europa League soccer match between Arsenal London and Red Star Belgrade at the Emirates stadium in London, Britain, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Πέρσι ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας μετρώντας 36 συμμετοχές, πέτυχε τέσσερα γκολ (επίδοση ρεκόρ στην καριέρα του) και ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι εμφανίσεις του αυτές του άνοιξαν εκ νέου το δρόμο προς την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Εκεί όπου κλήθηκε μετά από τρία χρόνια! Το τελευταίο ματς στο οποίο ήταν στην αποστολή ο Κρστίτσιτς ήταν το φιλικό με την Ιρλανδία στις 5 Μαρτίου του 2014 και αγωνίστηκε ξανά στις 10 Νοεμβρίου του 2017 στο παιχνίδι με την Κίνα.

ΔΥΜΑΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ο Νέναντ Κρστίτσιτς είναι ένας μέσος που κάνει πολλές δουλειές. Μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις του άξονα (αμυντικός μέσος, κεντρικός χαφ και δεκάρι).

Χρησιμοποιεί κυρίως το αριστερό του πόδι, αν και όποτε χρειαστεί δεν θα διστάσει να σουτάρει και με το δεξί. Είναι ένας μέσος στον οποίο αρέσει να πατάει στην περιοχή και μπορεί να σκοράρει. Το συμβόλαιο του με τον Ερυθρό Αστέρα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ

Σύλλογος Σεζόν Συμμετοχές Γκολ
OFK Beograd 2007-08 24 2
OFK Beograd 2008-09 5 0
Σαμπντόρια 2009-10 0 0
Σαμπντόρια 2010-11 1 0
Σαμπντόρια 2011-12 13 0
Σαμπντόρια 2012-13 26 1
Σαμπντόρια 2013-14 34 2
Σαμπντόρια 2014-15 (α) 15 0
Μπολόνια 2014-15 (β) 16 0
Σαμπντόρια 2015-16 12 0
Αλαβές 2016-17 20 3
Ερυθρός Αστέρας 2017-18 36 4
Ερυθρός Αστέρας 2018-19 14 1

Πάρτε μία γεύση από τον Σέρβο μέσο

Photo credits: AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ