ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτή είναι η απόσταση από τον Μλαντένοβιτς

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, Φιλίπ Μλαντένοβιτς, με τη φανέλα της Σταντάρ
Ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς είναι ο διακαής πόθος του Ίλια Ίβιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας και το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τη διαφορά που τον χωρίζει από την ΑΕΚ.

Το σφοδρό ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του αριστερού μπακ, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από την πολωνική Λέγκια Γκντανσκ, διαπιστώνεται πλέον από σύσσωμο τον ελληνικό Τύπο. Αυτός είναι ο νο. 1 στόχος του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ίλια Ιβιτς για τη θέση του αριστερού μπακ-χαφ, όμως όχι και μια περίπτωση απόλυτα εφικτή.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής είχε απαιτήσεις που ξεπερνούσαν τις 550.000 ευρώ ετησίως στην "προ-κορονοϊού" περίοδο, ενώ σήμερα ψάχνει ένα συμβόλαιο κοντά στις 450.000 ευρώ. Στην "Ενωση" κρίνουν ότι πρόκειται και πάλι για ένα μεγάλο ποσό και ορθώς έχουν αυτή την εικόνα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι στην Πολωνία αμείβεται με κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ ετησίως.

Βέβαια την τελευταία διετία, ο Μλαντένοβιτς ήταν σταθερά ο κορυφαίος στη θέση του στο πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ είναι πλέον ο βασικός αριστερός μπακ της εθνικής Σερβίας. Η ΑΕΚ προσπαθεί να τον "ψήσει" για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές στις 350.000 ευρώ, τα χρήματα δηλαδή με τα οποία αμείβεται ο Νίκλας Χουλτ τη σεζόν που "τρέχει".

Η απόσταση ωστόσο δεν είναι μικρή σε βάθος τριετίας, καθώς μιλάμε για ένα χάσμα 300.000 ευρώ συνολικά. Ωστόσο η υπόθεση δεν έχει κλείσει αρνητικά, καθώς η ΑΕΚ δείχνει διάθεση να περιμένει τον Σέρβο να το σκεφτεί. Αν διαπιστώσει ότι ισχύει αυτό ότι έχει καλύτερες προτάσεις, τότε αυτομάτως θα στραφεί σε άλλη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, θέση στην οποία αναζητεί περισσότερη επιθετική ποιότητα από αυτή που της προσφέρει ο Χουλτ.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Ο Σουηδός πάντως παραμένει στο παιχνίδι, ως μία εναλλακτική λύση στην περίπτωση η ομάδα δεν βρει κάτι καλύτερο. Όμως είναι αλήθεια ότι αυτό που φέρνει στην ομάδα είναι μακριά από αυτό που θέλει η ΑΕΚ του μέλλοντος και διαφέρει πάρα πολύ από όσα δίνει μεσοεπιθετικά ο Μλαντένοβιτς. Γι αυτό και μπορούμε με βεβαιότητα να σας μεταφέρουμε ότι ο Ίβιτς έχει κι άλλες λύσεις στην ατζέντα του, στο στυλ του Σέρβου.

Να σημειώσουμε εδώ και κάτι για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές του Ιλια Ιβιτς για τη θέση ακραίου επιθετικού, ωστόσο η πλευρά του Σουηδού ποδοσφαιριστή τηρεί στάση αναμονής και δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Ο Ίλια Ίβιτς, λοιπόν, συνεχίζει να "σκανάρει" περιπτώσεις που του προτείνονται και αυτές είναι πολλές.

Επίσης, επειδή λόγος βιασύνης δεν υπάρχει ενόψει και της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας δεν θα κάνει κίνηση αν δεν είναι απολύτως βέβαιος ότι έχει βρει αυτό που θέλουν εκείνος και ο προπονητής. Αν εν τω μεταξύ, ο Τάνκοβιτς αποδειχθεί λύση εφικτή και δεν εγείρει ξανά παράλογες απαιτήσεις, τότε αμέσως θα κινηθεί για να τον "κλείσει".

Photo Credits: AP Photo/Michael Sohn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Ο Γκραντσίρ ξανά στο ραντάρ της Ένωσης
ΑΕΚ:Το "μην ανησυχείς, θα το φτιάξουμε" του Ίβιτς στον Γαλανόπουλο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ