ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Άρης: Θέλει "φρεσκάδα" στο πιο κομβικό ματς

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το αποψινό (28/10 -19:30) ματς με τον Άρη είναι κομβικό για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους και ο Ουζουνίδης ψάχνει πρώτα απ' όλα για "φρεσκάδα".

Έτσι κι αλλιώς από την αρχή της σεζόν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε σημειώσει στο καλεντάρι το αποψινό (28/10 - 19:30) παιχνίδι με τον Άρη, ως ένα από τα "κομβικά" για την ΑΕΚ στην φετινή σεζόν. Πολύ περισσότερο τώρα, που θα είναι και το πρώτο (το δεύτερο είναι με τον Ατρόμητο) παιχνίδι που θα χρειαστεί να δώσει η Ένωση, σ' ένα άδειο λόγω της τιμωρίας Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Ουζουνίδης ξέρει πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες αυτή η εικόνα από τις εξέδρες και κυρίως αυτή η... σιωπή. Ενώ όσοι ποδοσφαιριστές ήταν και πέρυσι στο ρόστερ της ΑΕΚ, θυμούνται πως στο άδειο ΟΑΚΑ, είχαν κάνει την τελευταία τους ήττα στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Ο Ουζουνίδης έχει κάνει στους παίκτες του ανάλυση και για τις ειδικές συνθήκες του ματς, αλλά και για τον αντίπαλο. Ενώ με δεδομένο πως η ΑΕΚ προέρχεται από μια υπεπροσπάθεια την περασμένη Τρίτη (23/10) απέναντι στην Μπάγερν, για τον Εβρίτη τεχνικό είναι σημαντικό ζητούμενο να βρει... φρεσκάδα. Εξ ου και άφησε εκτός αποστολής, τους φορτωμένους με μεγάλη κούραση, Κλωναρίδη και Τσιγκρίνσκι.

Γι' αυτό και όλα δείχνουν πως ο Ουζουνίδης θα πάει σε επιλογές με παίκτες όσο το δυνατόν πιο φρέσκους. Όπως ο Μάριος Οικονόμου, που επέστρεψε από τραυματισμό, όπως ο Γκάλο και όπως ο Λιβάγια, ο οποίος δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας απέναντι στην Μπάγερν. Ενώ πιθανότατα έχει φτάσει και το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, για πρώτη φορά, ο Λούκας Μπογέ. Άλλωστε το ζήτημα με τον Αργεντινό δεν είναι η κόπωση, αλλά έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Αν τελικά ο Μπογέ πάρει θέση στο βασικό σχήμα, θα αγωνιστεί σε μια από τις δυο πτέρυγες της επίθεσης. Με τον Μάνταλο να παίζει στην άλλη πτέρυγα και τον Πόνσε με τον Λιβάγια ως δίδυμο στην επίθεση. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει ούτε σ' αυτό το ματς βασικός ο Μπογέ. Εξάλλου μέχρι τώρα ο Ουζουνίδης είναι πολύ προσεκτικός στην διαχείριση του Αργεντινού. Σ' αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξει ο Γκάλο ως δεξί εξτρέμ, συμπληρώνοντας την τετράδα της επίθεσης μαζί με Πόνσε, Λιβάγια και Μάνταλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ