ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αραούχο χωρίς buy out

ΑΕΚ: Αραούχο χωρίς buy out

Το Sport24.gr φέρνει στο φως τις λεπτομέρειες του deal της ΑΕΚ με τον Σέρχιο Αραούχο. Χωρίς ρήτρα για σπάσιμο συμβολαίου η συμφωνία, ποιο ποσοστό κρατά για τον εαυτό του ο ποδοσφαιριστής, τι ισχύει με την οψιόν αγοράς.

Ο καιρός πέρασε, οι συνθήκες ωρίμασαν, ο ομολογημένος και διαχρονικός πόθος έπαψε να είναι ευσεβής. Ο Σέρχιο Αραούχο βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, στην αφετηρία της τρίτης θητείας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, η οποία αναμένεται να είναι και η φαρμακερή.

Άλλωστε η Ένωση, με υπομονή, επιμονή και πείσμα κόντρα στις άλλοτε τρελές απαιτήσεις του ιδιόρρυθμου προέδρου της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, έφερε την υπόθεση στα μέτρα της! Το Sport24.gr, φέρνει στο φως σημαντικές λεπτομέρειες του σπουδαίου deal που αναμένεται να κρατήσει δεμένες τις δύο πλευρές έως και το καλοκαίρι του 2023, οι οποίες βασίστηκαν περισσότερο στα θέλω της ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή, αφού η Λας Πάλμας, θέλοντας πλέον να απεμπλακεί οριστικά από τον Αραούχο, ήταν πιο συνετή από κάθε άλλη φορά στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα:

1. Στο συμβόλαιο του Αραούχο, δεν προβλέπεται συγκεκριμένο ποσό ως «buy out», κάτι που σημαίνει ότι αν προκύψει ενδιαφέρον αγοράς των δικαιωμάτων του από άλλη ομάδα, η συζήτηση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, με την ΑΕΚ να ορίζει το ποσό εκκίνησης για τη διαπραγμάτευση.

2. Η Λας Πάλμας δεν κρατά ποσοστό μεταπώλησης, καθώς η Ένωση ήταν ξεκάθαρη σε αυτό το σημείο, επιτυγχάνοντας συμφωνία για αγορά αντί 3 εκατ. ευρώ, δίχως καμία άλλη μελλοντική δέσμευση απέναντι στον ισπανικό σύλλογο.

3. Ο ίδιος ο Αραούχο διατηρεί ένα 10% ποσοστού των δικαιωμάτων του, για την περίπτωση που συμφωνηθεί πώληση σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο. Ήταν η μοναδική απαίτηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος καρπώθηκε αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 500.000 ευρώ χαμηλότερα από το ποσό που είχε λαμβάνει ετησίως από τη Λας Πάλμας.

4. Η ΑΕΚ κατέθεσε 300.000 ευρώ σε λογαριασμό της Λας Πάλμας ως ενοίκιο - προκαταβολή για την αγορά που έχει δικαίωμα να ολοκληρώσει έως την 31η Μαΐου, καταβάλλοντας επιπλέον 2,7 εκατ. ευρώ. Αν δεν το πράξει, τότε θα πρέπει να πληρώσει ένα penalty 200.000 ευρώ στην ισπανική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Πετάει για Ισραήλ ο Σιμάο
ΑΕΚ: Μπήκε ο Βράνιες, ατομικό ο Ολιβέιρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ