ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ανοιχτό του Βράνιες για το καλοκαίρι

ΑΕΚ: Ανοιχτό του Βράνιες για το καλοκαίρι
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Θα αποδειχθεί τόσο καπάτσος ο Βράνιες ώστε να αλλάξει την άποψη του κιτρινόμαυρου οργανισμού και να πετύχει την παραμονή του στην ΑΕΚ; Το Sport24.gr καταγράφει σκέψεις και δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν ο κυρίαρχος στις μονομαχίες με τον φορ των αντιπάλων, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Έβγαινε σχεδόν πάντα πρώτος στη μπάλα, ήταν ανίκητος στον αέρα, έδινε βοήθειες στις πτέρυγες, έκανε ένα σπουδαίο ματς. Ήταν ακόμα ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, στο οποίο ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός Ογκνεν Βράνιες, είχε εξαιρετική απόδοση και ήταν καταλύτης ώστε η ΑΕΚ να πάρει αποτέλεσμα.

Αν τα βάλει κάποιος κάτω με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη, θα διαπιστώσει ότι ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός σπανίως υστέρησε αγωνιστικά, αγωνιζόμενος σε ελληνικά ντέρμπι. Μία από αυτές τις φορές ήταν ομολογουμένως το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν, σαφώς επηρεασμένος από τα δύο πανό που εμφάνισαν εναντίον του οι οπαδοί του Ολυμπιακού, το ένα εκ των οποίων ήταν επιεικώς εμετικό, δεν κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό του και τα νεύρα του, κάνοντας ένα κακό ματς.

Αν ο Βράνιες είχε αποφύγει αυτά τα πολλά εξωγηπεδικά λάθη στα οποία υπέπεσε και είχε αφοσιωθεί στην καριέρα του και μόνο σε αυτήν, δεδομένα θα αγωνιζόταν σε ένα πολύ σπουδαιότερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Έχει αποδειχθεί με συχνότητα ότι όταν είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος, κάνει τόσο ξεκάθαρα τη διαφορά.

Γι αυτό είναι και πολύ πιθανό, η παρουσία του Βόσνιοι κατά το διάστημα στο οποίο ο Μάσιμο Καρέρα κρατά το τιμόνι της ομάδας, να δημιουργήσει εκ νέου σκέψεις για την απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι, άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι ο Βράνιες επιθυμεί να παραμείνει στην ΑΕΚ, αν γίνεται και να ολοκληρώσει την καριέρα του σε αυτήν. Ασφαλώς με το αζημίωτο…

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η πιο δύσκολη παράμετρος, είναι το συμβόλαιο που «δένει» τον Βράνιες με την Αντερλεχτ. Έχει μια συμφωνία, έως το καλοκαίρι του 2022, η οποία του αποφέρει περίπου 900.000 ευρώ ετησίως, χρήματα τα οποία για τη φετινή σεζόν, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν. Η υπόθεση Βράνιες μπορεί να εξελιχθεί εκ νέου σε ένα ανοιχτό μέτωπο για την ομάδα, ειδικά κατά την περίπτωση που ο διεθνής στόπερ συνεχίσει να παίζει τόσο καλά και πρωτίστως, να παραμένει τόσο συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος στα παιχνίδια της ομάδας.

Αυτό που κατ' εξακολούθηση συμβαίνει στον Βράνιες, είναι η επιρρέπειά του σε λάθη που κατ’ επέκταση δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο και στην ομάδα. Η τελευταία φορά πάντως που υπέπεσε σε τέτοιο, κατεγράφη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με Κωστένογλου στον πάγκο, όταν άνευ λόγου και αιτίας στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, χτύπησε με τον αγκώνα αντίπαλό του. Ενέργεια η οποία, ασχέτως με το ότι η ομάδα δεν βλεπόταν, της στέρησε το να πολεμήσει με το 100% των πιθανοτήτων της έως το τέλος των καθυστερήσεων αλλά και την άφησε με έναν στόπερ λιγότερο σε περίοδο που ο Τσιγκρίνσκι αντιμετώπιζε διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών.

Επί των ημερών του Καρέρα στο τιμόνι της ομάδας πάντως, ο Βόσνιος στόπερ έχει ανεβάσει την απόδοσή του σε άλλα επίπεδα, ειδικά στα κομμάτια της συγκέντρωσης, της πειθαρχίας, της ψύχραιμης στάσης και του διαβάσματος των «επίφοβων» για τσακωμό καταστάσεων με σκέψη και δίχως νεύρα. Αυτός ο Βράνιες δεδομένα είναι ένας εκ των 3-4 καλύτερων στόπερ της λίγκας και μακράν του δευτέρου ο πιο ποιοτικός πλέον στην ΑΕΚ, λόγω και της εμφανούς πτωτικής πορείας του Τσιγκρίνσκι.

Αν και αρχικώς υπήρχε αντίθετη σκέψη, πλέον δεν θα είναι έκπληξη το «ψαχουλέψει» εκ νέου η Ένωση την υπόθεσή του το καλοκαίρι. Θα βάλει κάτω τα δεδομένα, θα φιλτράρει τις προθέσεις της Άντερλεχτ και παράλληλα θα εύχεται να μην προκύψει κάποια πρόταση για την αγορά του από πρωταθλήματα εκτός Ευρώπης, όπου το χρήμα δαπανάται αλόγιστα. Το οικονομικό θα παίξει τον πρωτεύοντα ρόλο στην υπόθεση που η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει για την τελευταία στιγμή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ