ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ανέβηκε σημαντικά για Σιμάνσκι και περιμένει το "ναι" της Αχμάτ Γκρόζνι

ΑΕΚ: Ανέβηκε σημαντικά για Σιμάνσκι και περιμένει το "ναι" της Αχμάτ Γκρόζνι

Η ΑΕΚ ξεπέρασε σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr το 1.000.000 ευρώ στην τελευταία πρόταση που κατέθεσε στη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι για την αγορά του Νταμιάν Σιμάνσκι και είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ στο να τον κάνει δικό της.

Την περασμένη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, εξέπνευσε η προθεσμία καταβολής της οψιόν αγοράς, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί από πλευράς της ΑΕΚ η απόκτηση του Πολωνού μέσου Νταμιάν Σιμάνσκι, όπως είχε συμφωνηθεί με την Αχμάτ Γκρόζνι, προ εξαμήνου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ομάδα, λόγος ανησυχίας δεν υπήρχε, καθώς η διαπραγμάτευση με τη ρωσική ομάδα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ισχύ, ενώ οι άνθρωπο της Αχμάτ συμφώνησαν για την παραμονή του Σιμάνσκι και τον Ιούλιο, έως το τέλος δηλαδή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ένωσης.

Αρχικώς, η ΑΕΚ διαπιστώνοντας τη διαλλακτική στάση των Ρώσων όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του ποσού που είχε συμφωνηθεί στο προ- κορονοιού περίοδο, κατέθεσε πρόταση αγοράς του αντί 800.000 ευρώ, προτείνοντας την καταβολή τους σε τρεις δόσεις. Μια πρόταση που δεν έγινε ωστόσο δεκτή, καθώς ήταν μακριά από τα θέλω της Αχμάτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η ΑΕΚ ανέβηκε σημαντικά, καταθέτοντας νέα πρόταση, για την οποία ακόμα δεν έχει λάβει τελική απάντηση. Πρότεινε λοιπόν την καταβολή συνολικού ποσό 1,1 εκατ. ευρώ, πληρωτέο σε 4 δόσεις (με εξόφληση το καλοκαίρι του 2021) συν ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή, ύψους 20%.

Εδώ και κάμποσες ημέρες, στην Ένωση περίμεναν την τελική απάντηση των Ρώσων, την οποία ωστόσο δεν είχαν λάβει, με την ελπίδα ότι όλα θα κυλήσουν καλά, καθώς η απέναντι πλευρά είχε δείξει μια ιδιαίτερα καλή στάση και ήταν πολύ συζητήσιμη προς την ολοκλήρωση του deal, παρόλο που (ισχυρίζεται ότι) έχει άλλες προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή, μάλιστα στα χρήματα της ρήτρας που είχαν προσυμφωνήσει με την ΑΕΚ.

Αν πάντως επιμείνουν για περισσότερα χρήματα ή εφάπαξ καταβολή του ποσού που θα συμφωνηθεί, η ΑΕΚ θα πρέπει να αποδειχθεί ευέλικτη και αποφασισμένη να πληρώσει, καθώς το επικοινωνιακό αλλά κυρίως αγωνιστικό πλήγμα σε περίπτωση απώλειας του Σιμάνσκι, θα είναι ανυπολόγιστο και θα προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς, ειδικά μετά και την απώλεια του Βράνιες, ασχέτως με το πώς αυτή συνέβη.

Ο Πολωνός είναι ένας ποδοσφαιριστής που η Ένωση αναζητούσε καιρό, με στοιχεία που όπως ο ίδιος ο Μάσιμο Καρέρα έχει τονίσει, έλειπαν πολύ από την ομάδα. Ασφαλώς, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σιμάνκσι πιέζει πολύ από την πλευρά του για να υπάρξει συμφωνία με την ΑΕΚ, θα παίξει το ρόλο του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι άνθρωποι της Ένωσης του είχαν πει προ ημερών « μπες και παίξε στα πλέι οφς, θα συνεχίσεις να είσαι παίκτης της ΑΕΚ». Λέγεται δε ότι σε εκείνη τη συνάντηση στο ΟΑΚΑ, το παρών είχε δώσει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην τελική ευθεία για Σιμάνσκι
Ανανεώνει για ένα μήνα ο Τσιγκρίνσκι
Τέλος ο Βράνιες από την Ένωση

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ