ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αναδιάρθρωση τώρα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ίβιτς έχει μελετήσει, έχει κάνει τις επαφές του και ήξερε για τα προβλήματα της ΑΕΚ πριν από το χαμένο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης. Τον Ιανουάριο, λοιπόν, δεν αποκλείεται να φανούν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Σέρβου.

Θολό τοπίο; Αδιέξοδο; Καταστροφή; Ναυάγιο; Τίποτα απ' αυτά. Όποιος πίστευε ότι η ΑΕΚ μετά το πέρας της μίνι, αλλά διδακτικής (όπως αποδεικνύεται) εποχής του Καρντόσο θα πετούσε φωτιές και θα χτυπούσε το πρωτάθλημα στα ίσα κόντρα σε δύο δεμένες ομάδες, με κορμό πολλών ετών η μία και ίδιο προπονητή η άλλη, τότε θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την ενασχόλησή του με το άθλημα που ονομάζεται: Ποδόσφαιρο.

Η "πορτογαλική παράνοια" δεν έχει παρέλθει ακόμα και αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα ντέρμπι της σεζόν. Για τον Καρντόσο έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις. Τα είπε και ο αρχηγός την Ναντ ο οποίος αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του αν ο Μιγκέλ είναι κανονικός προπονητής, διότι τους εξηγούσε πράγματα αναφορικά με την τακτική και τις υπόλοιπες 2,5 ώρες τους είχε να κοιτούν ο ένας στον άλλο. Αυτοί που λάθεψαν για τον Καρντόσο και τις μεταγραφές που έγιναν (πλην φυσικά του ποιοτικού Ολιβέιρα) αποχώρησαν, οπότε πάμε παρακάτω.

Και στον οργανισμό ΑΕΚ γνωρίζουν καλά ότι ο Κωστένογλου δεν είναι μάγος και πως οι παίκτες σε καμία διακοπή εθνικών ομάδων δεν θα προλάβαιναν να καλύψουν το κενό της αγυμνασιάς από την προετοιμασία. Η έλλειψη προσωπικοτήτων φάνηκε στο Καραϊσκάκης. Δύο άντε τρεις ποδοσφαιριστές πίστευαν. Αλλά και προσωπικότητες να μην έχεις, όταν είσαι αγύμναστος πώς θα μπορέσεις να κυνηγάς 90 λεπτά ανατροπές κτλ;

Με τον Χιμένεθ οι παίκτες έτρεχαν σαν άλογα, κούραζαν τον αντίπαλο και εκμεταλλευόταν την κόπωσή του. Στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε μέτρα και η Ένωση πολύ απλά δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Πολλές φορές η έλλειψη προσωπικοτήτων και ποιότητας καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό όταν μία ομάδα είναι γυμνασμένη και έχει στόχευση. Η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα από τα δύο.

ΚΑΙΡΟΣ Ν' ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ

Η ΑΕΚ, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές καλά κάνουν και επικοινωνούν ότι δεν χάθηκε τίποτα. Αυτό δείχνει πώς υπάρχει ένας άλφα εγωισμός που δεν συμπαρασύρθηκε στο χάος του Καρντόσο. Ο Ίλια Ίβιτς, λοιπόν, με τις κινήσεις που κάνει δείχνει να ξέρει καλά τη ρίζα του κακού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το χτίσιμο της Ένωσης, θ' αρχίσει από το Γενάρη κιόλας. Όχι καραμπινάτα πράγματα, μικρές πινελιές που θα προετοιμάσουν το έδαφος γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί το καλοκαίρι. Οι προσπάθειες του Ίβιτς για αντιστροφή του κλίματος έχουν αρχίσει νωρίτερα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει ήδη κάποια ταξίδια στο εξωτερικό τα οποία εννοείται πως δεν ήταν αναψυχής. Υπάρχει στόχος και μελέτη σε αυτά που κάνει ο Σέρβος. Το βασικό με τον Ίβιτς είναι πως γνωρίζει με τι έχει να κάνει, δεν πάει στα κουτουρού απλά και μόνο για να δηλώνει "παρών".

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ο Ίβιτς έχει ανοίξει τις ατζέντες του, έχει κάνει και θα κάνει κι άλλα ταξίδια. Συλλέγει πληροφορίες και μιλάει με ανθρώπους που θεωρεί ότι είναι ικανοί να λύσουν τα θέματα της ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον. Επαναλαμβάνουμε πως το καίριο θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι στην Ένωση πλέον ψάχνουν, γνωρίζοντας τι θέλουν κι αυτό δεν αφορά μόνο μεταγραφές, αλλά και αποχωρήσεις γενικότερα.

ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ

Και με αφορμή την είδηση πως ο Ίλια Ίβιτς εισηγήθηκε τιμωρία του Βράνιες λόγω του Instastory που "ανέβασε" ως απάντηση για το πανό που σήκωσαν εις βάρος του οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αξίζει ν' αναφέρουμε πως ο Σέρβος έχει δείξει ήδη πως θα είναι αμείλικτος στα πειθαρχικά παραπτώματα, ειδικότερα αυτά που θίγουν την εικόνα της ΑΕΚ. Κάτι παρόμοιο έγινε και μετά το πάρτι του Βόσνιου.

Μην ξεχνάμε ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής, πρόσφατα, ανέβηκε στα Σπάτα και τράβηξε αυτιά. Δεν έδειξε πρόσωπα, αλλά χτύπησε καμπανάκια στους κιτρινόμαυρους που παραβιάζουν κανονισμούς. Στη γενική αναδιάρθρωση, λοιπόν, σημειώστε ότι ο Ίβιτς στις όποιες κινήσεις του δεν θα κοιτάξει μόνο την αγωνιστική αξία, αλλά και την εικόνα του κάθε παίκτη και εκτός γηπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΕΚ πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ