ΑΕΚ

ΑΕΚ αήττητη εντός έδρας

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από τη στιγμή που επέστρεψε στην Super League, η ΑΕΚ κάνει... πάρτι στα ντέρμπι που δίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο "Δικέφαλος" και το εντυπωσιακό 6/6 στο ΟΑΚΑ με γκολ 21-0 επί ημερών Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική αήττητη εντός έδρας ομάδας στο πρωτάθλημα. Στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν αισθάνθηκε ποτέ σαν το σπίτι της. Παρόλο που το χρησιμοποιεί ως έδρα σταθερά και αδιάκοπα από το 2004. Μέχρι και "Νταχάου" συνήθιζαν και συνηθίζουν ακόμα, να το λένε κάποιοι μέσα στην ομάδα.

Όμως η αλήθεια είναι πως από τότε που η Ένωση επέστρεψε στην φυσική της θέση, μετά την περιπέτεια σε Γ’ εθνική καιFootballLeague, οι τρεις αντίπαλοι στα ντέρμπι, χάνουν από την… Σπύρου Λούη.Η ΑΕΚ έχει βρει τρόπο να μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε κάστρο και να επιβάλλει τον νόμο της, σχεδόν σ’ όλα τα ματς που έχει δώσει στις δυο τελευταίες σεζόν με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Μαζί με τον τελικό κυπέλλου και τα πλέι οφ, η Ένωση έχει παίξει επτά ντέρμπι. Και μετρά έξι νίκες, μόνο μια ισοπαλία και έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ. Αναλυτικά τα εντός έδρας ντέρμπι της ΑΕΚ μετά την "επιστροφή":

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (Superleague2015-2016)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (Superleague2015-2016)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Superleague 2015-2016)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-1 (Playoff2015-2016)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 (Playoff2015-2016)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1 (τελικός κυπέλλου 2016 στο ΟΑΚΑ)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (Superleague 2016-2017)

ΜΕ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό απ’ αυτόν χαρακτήρα "κάστρου" που έχει δώσει η ΑΕΚ στα ντέρμπι, είναι πως τις έξι νίκες, τις έχει κάνει με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές. Με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος πέρυσι, στον πάγκο ήταν ο Πογέτ.

Τη νίκη με τους πράσινους στα πλέι οφ η ΑΕΚ την έκανε με τον Παναγιωτάρα να έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Στον τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν ο Μανωλάς. Ενώ φέτος τη νίκη επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, την έκανε ο Χιμένεθ.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 1998 - 1999

Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει απόρθητο το κάστρο του ΟΑΚΑ και στο ματς της Κυριακής (12/3) απέναντι στον ΠΑΟΚ, για περισσότερους από έναν λόγους. Κατά βάση βαθμολογικούς. Όμως και για να συνεχίσει τα εντός έδρας… πάρτι στα ντέρμπι. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ έμεινε για δυο σεζόν αήττητη μέσα στο σπίτι της από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ήταν πίσω στο 1999. Και στην σεζόν 1997-98 και 1998-99.

ΤΟ ΟΑΚΑ ΕΓΙΝΕ "ΚΑΣΤΡΟ" ΓΕΝΙΚΩΣ

Το απόρθητο του ΟΑΚΑ στα ντέρμπι, η ΑΕΚ το έχει κτίσει ήδη από την περσινή σεζόν. Ωστόσο από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μανόλο Χιμένεθ, η Ένωση έχει μετατρέψει γενικώς το Ολυμπιακό Στάδιο σε κάστρο.

Με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, η ΑΕΚ έχει δώσει έξι ματς στο ΟΑΚΑ. Τέσσερα για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο. Και τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί στο οποίο μετρά μόνο νίκες, έχοντας πετύχει συνολικά 21 γκολ και χωρίς να δεχθεί ούτε ένα.

Αναλυτικά τα ματς στο ΟΑΚΑ επί Χιμένεθ:

ΑΕΚ- Αστέρας Τρίπολης 2-0 (πρωτάθλημα)

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 6-0 (κύπελλο)

ΑΕΚ – Βέροια 6-0 (πρωτάθλημα)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (πρωτάθλημα)

ΑΕΚ – Λάρισα 3-0 (πρωτάθλημα )

ΑΕΚ – Πλατανιάς 3-0 (κύπελλο)

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ