ΑΕΚ

ΑΕΚ: Άγρυπνοι στο Άμστερνταμ

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ένταση, η απογοήτευση, ο εκνευρισμός για όσα (δεν) έγιναν και κυρίως όσα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, κράτησαν σχεδόν ξάγρυπνους Ουζουνίδη και παίκτες της ΑΕΚ, που υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν και στο Άμστερνταμ.

Υπήρχε αγανάκτηση. Την αποτυπώνει το σχεδόν… «βαλσάμωμα» του Μαρίνου Ουζουνίδη με τα χέρια ανοικτά προς τους παίκτες του. Υπήρχε ένταση. Την μαρτυρά ο τρόπος που ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος έφυγε σφαίρα για τα αποδυτήρια μετά τη λήξη.

Υπήρχε και απογοήτευση. Την φανέρωσε ο τρόπος που ο Ούρος Τσόσιτς απευθύνεται με ενωμένα τα χέρια προς την πλευρά του (συγκλονιστικού) κόσμου της ΑΕΚ, σαν να θέλει να ζητήσει συγγνώμη. Σχεδόν (όλα) τα αρνητικά συναισθήματα έβαλε στους κιτρινόμαυρους αυτό το βαρύ 3-0 από τον Άγιαξ. Το πρώτο χαμένο ευρωπαϊκό ματς μετά από 14 συνεχόμενα και η πρώτη τριάρα μετά τον Σεπτέμβρη του 2015 και εκείνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για κανέναν στην ΑΕΚ η χθεσινή (19/9) νύχτα, δεν κύλησε εύκολα. Μάλιστα τα έφερε έτσι η τύχη, που για πρώτη φορά η αποστολή χρειάστηκε να μείνει «κολλημένη» στην πόλη που έπαιξε το ματς και να είναι υποχρεωμένη να διανυκτερεύσει και όχι να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα. Όχι πως ένα ταξίδι επιστροφής μέσα στην νύχτα, θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα.

Ίσως όμως θα βοηθούσε ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί απολύτως πρακτικά, αυτό που είπε ο Ουζουνίδης μετά το ματς. «Να αφήσουμε πίσω μας ότι έγινε και να κοιτάξουμε μπροστά». Δεν… βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση το γεγονός πως η ΑΕΚ πέρασε τη νύχτα της στο Άμστερνταμ, δηλαδή στην πόλη της ήττας.

Πάντως, η αλήθεια είναι πως ο Ουζουνίδης ελάχιστα κοιμήθηκε. Συζήτηση με τους συνεργάτες του. Ένταση από το παιχνίδι. Πρώτα ανάλυση σ’ όσα έγιναν και δεν έγιναν στο ματς. Με τον ίδιο τρόπο πέρασαν το βράδυ τους και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Ξαναέβλεπαν τι δεν τους βγήκε. Να ξαναδούν όσα πήγαν στραβά.

Η διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ δεν ήταν μια καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο Ουζουνίδης έχει να πει πολλά στους ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε έχει χαρακτηρίσει αυτή την ήττα μάθημα. Και το μάθημα θέλει από τους παίκτες του να το πάρουν καλά, για να μην πάνε τα πάντα χαμένα απ’ αυτό το 90άλεπτο με τον Άγιαξ.

Ωστόσο, για τον τεχνικό της ΑΕΚ εκείνο που προέχει, είναι η διαχείριση του συναισθήματος και του κλίματος ενόψει της συνέχειας. Ο Ουζουνίδης θέλει να στρέψει την προσοχή στο παιχνίδι της Κυριακής (23/9) στην Τούμπα, όχι μόνο διότι έτσι κι αλλιώς ο χρόνος που έχει μπροστά της η ομάδα για να προετοιμαστεί είναι περιορισμένος. Αλλά κυρίως για να μην επιτρέψει σ’ αυτή την απογοήτευση που δεδομένα έφερε η ήττα από τον Άγιαξ, να διαβρώσει ηθικό, ψυχολογία και συγκέντρωση των παικτών της ΑΕΚ.

Για τον Ουζουνίδη έχει σημασία «να κοιτάξουμε μπροστά». Το είπε μια φορά, θα το πει κι άλλες. Υπάρχει και προπόνηση σήμερα (20/9) και μάλιστα κατευθείαν μετά την πτήση της επιστροφής. Από το Ελ Βενιζέλος στα Σπάτα θα πάνε οι ποδοσφαιριστές τη ΑΕΚ. Και θα αρχίσουν να δουλεύουν για τον ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ