ΑΕΚ

ΑΕΚ: 60% ψαλίδι στις αποδοχές για τους μήνες της πανδημίας

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με απόφαση της κιτρινόμαυρης διοίκησης, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα δεχτούν μείωση κατά 60% των αποδοχών τους για τους μήνες της πανδημίας. Ποια κίνητρα δόθηκαν ενόψει playoffs και Κυπέλλου.

Στο μισό από την πρόταση της Super League για μείωση των αποδοχών των παικτών, κατέβηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα από την αγωνιστική χασούρα κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά συνάμα και να μην απογοητεύσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, οι παίκτες της ΑΕΚ θα δουν τις αποδοχές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο να "ψαλιδίζονται" κατά 60%, όπως οι αρχηγοί της Ένωσης μετέφεραν χθες στα αποδυτήρια. Συζητήθηκαν πολλά, υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να ξεκαθαριστούν, ωστόσο στην τελική σούμα, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι αυτό που συμβαίνει, συνιστά δικαιοσύνη.

Μάλιστα η ΠΑΕ, προκειμένου να διατηρήσει υψηλό το κίνητρο των παικτών ενόψει playoffs και Κυπέλλου, υποσχέθηκε επιστροφή του 30% των χρημάτων που θα τους αφαιρεθούν, εφόσον επιτευχθούν οι τρεις στόχοι που υπάρχουν μπροστά. Συγκεκριμένα, 10% επιστροφή για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, 10% για την κατάκτηση του Κυπέλλου και επιπλέον 10%, εφόσον καταφέρουν να προκριθούν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο καθεστώς μειώσεων δεν συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια με αποδοχές μικρότερες των 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο, ενώ αξίζει αν σημειωθεί ότι συνολικά, από τους παίκτες της ομάδας "κόβεται" το 12% των ετήσιων αποδοχών τους. Μια λογική απόφαση η οποία μπορεί να αποφευχθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της, μέσω της επίτευξης των στόχων που υπάρχουν μπροστά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ