ΑΕΚ

ΑΕΚ, 4 χρόνια μετά: Από τη Θύελλα Ραφήνας στο Κίεβο

ΑΕΚ, 4 χρόνια μετά: Από τη Θύελλα Ραφήνας στο Κίεβο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα το 2014 η ΑΕΚ γνώριζε την ήττα από τη Θύελλα Ραφήνα στα "χωράφια" της Γ' Εθνικής. Τέσσερα χρόνια μετά ετοιμάζεται για την πρόκριση στο Κίεβο επί της Ντινάμο στο Europa League. Πού βρίσκονται σήμερα οι τότε "κιτρινόμαυροι".

Πώς τα φέρνει η ζωή...! Τέσσερα χρόνια δεν είναι μια αιωνιότητα, αλλά για την ΑΕΚ η διαδρομή ως προς τη δυσκολία διάβασής της έτσι μπορεί να φάνηκε.

Σαν σήμερα, στις 22 του Φλεβάρη του 2014, η ΑΕΚ όχι μόνο έπαιζε με την Θύελλα Ραφήνας για τη 17η αγωνιστική του έκτου ομίλου της Γ' Εθνικής, αλλά έχανε κιόλας.

Η ήττα ήλθε στο 90ό λεπτό από γκολ του Γιώργου Μητρόπουλου. Ήττα οδυνηρή όσον αφορά στο πρεστίζ του "Δικεφάλου", γιατί πρακτικά η άνοδος από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση.

Σήμερα, ύστερα από τέσσερα χρόνια οι "κιτρινόμαυροι" παλεύουν στο Κίεβο για την πρόκρισή τους στους 16 του Europa League. Είναι τέτοια η εικόνα του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ, είναι το αποτέλεσμα (1-1) που αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

ΑΕΚ, 4 χρόνια μετά: Από τη Θύελλα Ραφήνας στο Κίεβο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν ήταν δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα. Υπήρχαν κι αγκάθια στο διάβα. Χαρές, απογοητεύσεις, καλές και κακές στιγμές. Τελικοί, τρόπαιο, επιστροφές (ευρωπαϊκές).

Ας θυμηθούμε, όμως, τι κάνουν οι "κιτρινόμαυροι" που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι με τη Θύελλα Ραφήνας. Άλλοι σταμάτησαν, άλλοι συνεχίζουν να αγωνίζονται. Οι περισσότεροι σε δεύτερη και τρίτη εθνική κατηγορία.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Γιώργος Αρχοντάκης): Κατσιούλης, Μαντζώρος, Ντούνης, Τασσόπουλος, Κάμπασης, Γεραγωτέλλης, Χαρακτίδης (89' Μητρόπουλος), Ανδράλας (85' Πασσάς), Σερέτης, Κατσούγκρης, Ραμπαβίλας (69' Δημεσπύρα).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης (53' Γεωργέας), Σταθάκης, Τσουκαλάς, Πλατέλλας, Ρόβας, Γροντής, Ανάκογλου (53' Ράμα), Κορδέρο, Μπρέτσεβιτς, Ντακόλ.

ΒΟΥΡΑΣ: Ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ μέχρι και την περυσινή σεζόν. Την τρέχουσα σεζόν υπερασπίζεται την εστία της Δόξας Δράμας.

ΠΕΤΑΥΡΑΚΗΣ: Συμπαίκτης του Βούρα στους "Μαυραετούς". Μετά την ΑΕΚ, πήγε στην Κομοτηνή για τον Πανθρακικό και τη Λαμία, με την οποία πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο από τη Football League στη Super League Σουρωτή.

1-0 ÓÔÏ 90+
1-0 ÓÔÏ 90+ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Αποχώρησε από την Ένωση εκείνη τη σεζόν. Πήγε στην Κύπρο για την Αγία Νάπα, επέστρεψε στην Ελλάδα για τη Λάρισα. Ακολούθησε ο Παναργειακός, ο Κισσαμικός, ο Αστέρας Αμαλιάδας, ενώ τώρα βρίσκεται στη Ρόδο, όπου κι αγωνίζεται με τον Ιάλυσο στη Γ' Εθνική.

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: Κι αυτός αποχώρησε από το "Δικέφαλο" στο τέλος της σεζόν. Συνέχισε στη Football League με τον Φωκικό, ακολούθησαν ο Πανσερραϊκός και η Χαλκίδα στη Γ' Εθνική. Πέρυσι πήγε στον Αστέρα Βλαχιώτη, πανηγύρισε την άνοδο στη Γ' Εθνική, όπου κι αγωνίζεται τώρα με τη φανέλα της ίδιας ομάδας.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ: Ακολούθησε την πορεία της ΑΕΚ μέχρι το τέλος. Από την τρίτη στην πρώτη, δηλαδή, κατηγορία. Όταν αποχώρησε, βρήκε στέγη στο Περιστέρι, ενώ η τρέχουσα σεζόν τον βρίσκει στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, με τη φανέλα του οποίου ετοιμάζεται να πανηγυρίσει ακόμη μία άνοδο στην πρώτη εθνική.

ΡΟΒΑΣ: Συνέχισε με την ΑΕΚ στη δεύτερη κατηγορία της επόμενης σεζόν, ενώ μετά ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη. Η σεζόν, την οποία διανύουμε, τον βρίσκει στην Αμαλιάδα με τη φανέλα του Αστέρα στην τρίτη εθνική κατηγορία.

ΑΕΚ, 4 χρόνια μετά: Από τη Θύελλα Ραφήνας στο Κίεβο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΓΡΟΝΤΗΣ: Άλλος ένας που διένυσε μέχρι το τέλος τον "κιτρινόμαυρο" ανηφορικό δρόμο. Ακολούθησε το Περιστέρι κι ο Ατρόμητος, ανηφόρισε κι αυτός για τη Θεσσαλονίκη (για τον Ηρακλή όμως), ενώ φέτος βρίσκεται στα Τρίκαλα στη δεύτερη κατηγορία.

ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ: Συμπαίκτης του Βαγγέλη Πλατέλλα (εκτός από την ΑΕΚ) και στον Άρη. Μετά την Ένωση πήγε στη Βέροια κι από την περυσινή σεζόν είναι στέλεχος των "κιτρίνων" της Θεσσαλονίκης. Μόλις την Τετάρτη (21/2) επέστρεψε από το σοβαρό τραυματισμό του κι αγωνίστηκε στη φιλική νίκη επί της ομάδας Νέων στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

ΚΟΡΔΕΡΟ: Ο Ισπανός έζησε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού, άντεξε στα "χωράφια" της τρίτης κατηγορίας, πανηγύρισε και γεύτηκε τη μεγάλη "επιστροφή". Πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ταραγόνα στη δεύτερη κατηγορία, φέτος βρίσκεται στην Καρταχένα στην τρίτη κατηγορία και είναι κοντά να πανηγυρίσει την άνοδο στη δεύτερη.

ΑΕΚ, 4 χρόνια μετά: Από τη Θύελλα Ραφήνας στο Κίεβο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΠΡΕΤΣΕΒΙΤΣ: Ο σοβαρός τραυματισμός που είχε όταν η ΑΕΚ ήταν στη Football League δεν του επέτρεψε ουσιαστικά να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο. Τώρα βρίσκεται στην πατρίδα του, Κροατία με τη φανέλα της NK Buje.

ΝΤΑΚΟΛ: Μετά την ΑΕΚ, δοκίμασε την τύχη του στη Σκωτία. Εκεί αγωνίστηκε για μια διετία με τη φανέλα της Χάμιλτον και στην αρχή της τρέχουσας επέστρεψε στην Ελλάδα για τη Λαμία. Δεν απήλαυσε της εμπιστοσύνης του Μπάμπη Τεννέ (ελάχιστα λεπτά συμμετοχής) και μετακόμισε στα Τρίκαλα στη Football League.

ΓΕΩΡΓΕΑΣ: Όταν κρέμασε τα παπούτσια, εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Πλέον είναι βοηθός υπευθύνου λειτουργίας πλάι στους Άκη Ζήκο, Γιάννη Σαμαρά και Σταύρο Λέτσα.

ΡΑΜΑ: Πλέον αγωνίζεται στον Αμπελακιακό στον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ