ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Βίοι αντίθετοι για Μπα και Σισέ και το καλοκαίρι των αποφάσεων

Ο Παπέ Αμπού Σισέ
Ο Παπέ Αμπού Σισέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ουσεϊνού Μπα και ο Παπέ Αμπού Σισέ μπαίνουν το καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους και στο επόμενο μεταγραφικό παζάρι θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον τους.

Είναι συμπατριώτες και φίλοι, παίζουν στην ίδια θέση, έχουν την ίδια ηλικία, ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο (Σενεγάλη – Γαλλία – Ελλάδα), αλλά η σεζόν τους βρήκε σε διαφορετική αγωνιστική κατάσταση και θέση ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Ο Ουσεϊνού Μπα ξεπέρασε τον τραυματισμό του, έκανε υπομονή, άρπαξε την ευκαιρία όταν του δόθηκε και είναι πάλι βασικός στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Από την άλλη, ο Πάπε Αμπού Σισέ ήταν βασικός στα προκριματικά και στον όμιλο του Europa League, αλλά έμεινε στον πάγκο ή ήταν εκτός αποστολής στα παιχνίδια της Stoiximan Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Τα δεδομένα για Μπα και Σισέ

Ο Μπα ήταν βασικός στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, έχει κάνει καλά παιχνίδια τον τελευταίο ενάμιση μήνα και ετοιμάζεται για ένα δυναμικό φινάλε στη σεζόν. Ο Ουσεϊνού έχει 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στην περίοδο και η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 4.000.000, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στα 5.000.000 ευρώ. Συνολικά, έχει 106 συμμετοχές, ένα τέρμα και μία ασίστ με τη φανέλα των "ερυθρόλευκων".

Ο Σισέ μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και την ήττα της πειραϊκής ομάδας από την Καραμπάγκ στο Φάληρο βρέθηκε ουσιαστικά στο περιθώριο. Τους τελευταίους σχεδόν έξι μήνες έπαιξε μόλις πέντε λεπτά στο ματς με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, 30' ως αλλαγή με τη Ναντ στο Europa League και 94' με τον Ατρόμητο και τον Άρη στο Κύπελλο. Πολύ λίγα για έναν παίκτη που στο ξεκίνημα της σεζόν περίμενε πως θα ήταν η χρονιά του.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ έχει 16 συμμετοχές και ένα τέρμα στην περίοδο, αλλά η απουσία του από τους αγώνες του Ολυμπιακού, του στοίχησαν τη μη κλήση του στην εθνική ομάδα της χώρας του για τα δύο παιχνίδια με τη Μοζαμβίκη στις 24 και 28 Μαρτίου. Ο Σισέ ταξίδεψε μεν στην πατρίδα του στις αρχές της εβδομάδας αλλά για προσωπικούς λόγους και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η αξία του Αφρικανού αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 6.000.000, τη στιγμή που μόλις το περασμένο καλοκαίρι ήταν στα 8.000.000 ευρώ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει κάποια στιγμή προσφορά για τον παίκτη από γερμανική ομάδα που ανέρχονταν στα 16.000.000 ευρώ.

Αποφάσεις το καλοκαίρι

Τα συμβόλαια του Μπα και του Σισέ με την πειραϊκή ΠΑΕ λήγουν το καλοκαίρι του 2024, που σημαίνει ότι από τον Ιούνιο θα μπουν στον τελευταίο τους χρόνο. Κατά συνέπεια, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αποφασίσει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αν θα επεκτείνει τη συνεργασία του με κάποιον ή και με τους δύο παίκτες ή αν θα τους πουλήσει. Με τα τωρινά δεδομένα, είναι πολύ πιθανή η συνέχιση της συνεργασίας με τον Μπα, αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο για τον Σισέ.

Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από το πλάνο του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο, από την εισήγηση του προπονητή, από τις διαθέσεις των ποδοσφαιριστών και από τυχόν προσφορές που θα φτάσουν για τους Αφρικανού στα γραφεία της ΠΑΕ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ