ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς βάζει τον δυναμίτη Ονιεκουρού στη μάχη με τη Λουντογκόρετς

Ο Χένρι Ονιεκούρου κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό
Ο Χένρι Ονιεκούρου κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό INTIME

Κουρασμένος αλλά έτοιμος για όλα έφτασε στην Ελλάδα Χένρι Ονιεκουρού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον ρίχνει στη μάχη με τη Λουντογκόρετς. Τι περιμένει ο Πορτογάλος κόουτς από τον Νιγηριανό εξτρέμ.

Κρατώντας τη γλυκύτατη κορούλα του από το χέρι πέρασε την πύλη της εξόδου από το Ελευθέριος Βενιζέλος ο Χένρι Ονιεκουρού. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού που στοίχισε 5 εκατομμύρια ευρώ, χρειάστηκε να σκεφτεί πολλές φορές το ενδεχόμενο μετακίνησης στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς μέτρησε την επιθυμία της οικογένειάς του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν ευχαριστημένοι με τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη εκεί που αγωνίστηκε τρεις σεζόν (δύο… μισές και μία ολόκληρη) ως δανεικός με τη φανέλα της Γαλατά. Από τη στιγμή που πείστηκε πως στην Ελλάδα θα περάσει το ίδιο καλά, πιθανότατα κι ακόμη καλύτερα, το νερό μπήκε στο αυλάκι για μία μεταγραφή που έστω από οικονομική άποψη, είναι από τις ακριβότερες των τελευταίων χρόνων για τα δεδομένα της χώρας, αλλά και του κλαμπ.

Στα πρώτα του λόγια, ο 24χρονος winger δήλωσε κουρασμένος επειδή χρειάστηκε να κάνει ταξίδι-αστραπή στην πατρίδα του λόγω της απώλειας συγγενικού προσώπου, ωστόσο, σε αγωνιστικό επίπεδο είναι έτοιμος να αγωνιστεί ακόμη και… αύριο, καθώς ακολούθησε όλη την προετοιμασία ως μέλος του ρόστερ της Μονακό.

Ο Μαρτίνς βιάζεται για πρώτη φορά

Το ερώτημα που προκύπτει από εδώ και πέρα είναι το ακόλουθο: Για ποιο λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος σε γενικό πλαίσιο δίνει χρόνο προσαρμογής στα νέα αποκτήματα, θέλει σαν τρελός τον Νιγηριανό εξτρέμ στη λίστα για τα παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς;

Η απάντηση είναι πολύ απλή κι εντελώς ποδοσφαιρική. Περιμένει από τον Ονιεκουρού να δώσει -έστω από αυτά τα πρώτα, αλλά πολύ κρίσιμα παιχνίδια, το απρόβλεπτο στην επιθετική τριάδα του Ολυμπιακού. Το νέο απόκτημα της ομάδας του Πειραιά διαθέτει καλύτερο πακέτο από τον προκάτοχό του, τον Πορτογάλο Μπρούμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόουτς τον είχε επιλέξει πολύ πριν καταλήξει στην επιλογή του ακραίου της Αϊντχόφεν, ο οποίος δεν τα πήγε άσχημα πέρυσι, αλλά δεν είχε σταθερή παρουσία. Σε άλλα παιχνίδια ήταν εξαιρετικός, σε άλλα δεν φάνηκε ότι υπήρχε στο γήπεδο, συν ότι συχνά – πυκνά έβγαζε και προβλήματα τραυματισμών, κυρίως μυϊκών.

Παίκτης των... δύο άκρων

Αναφορικά με τον Ονιεκουρού, ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι αποκτήθηκε ένα εξίσου ταχύς ποδοσφαιριστής με τον Μπρούμα, αλλά σαφώς πιο κοντρολαρισμένος και με πολύ καλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Κι επειδή παιχνίδια όπως αυτά που έρχονται για τον Ολυμπιακό αρχής γενομένης από το βράδυ της Τρίτης, κρίνονται στις λεπτομέρειες, εκτιμά ότι ο Νιγηριανός διεθνής μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε μία φάση.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, πέρα από την εμπειρία που έχει ακόμη και στο επίπεδο του Champions League, το βασικό του αγωνιστικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να εκκινήσει και από τα δύο άκρα, να συγκλίνει και να πατήσει περιοχή, προκειμένου να βρεθεί σε θέση για να εκτελέσει.

Οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα είναι αξιοπρόσεκτες. Σε 167 επίσημα παιχνίδια, έχει πετύχει 62 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 25 ασίστ. Τα περισσότερα από τα γκολ του είναι εντυπωσιακά σε εκτέλεση. Αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο για την ομάδα, καθώς όλα τα γκολ μετρούν το ίδιο είτε είναι με το τέλειο πλασέ είτε με κόντρα, αλλά έχει μεγάλη σημασία ότι μπορεί να τελειώσει σωστά ακόμη και δύσκολες φάσεις.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να επικαιροποιήσει την ευρωπαϊκή λίστα συμπεριλαμβάνοντας τον Ονιεκούρου σε αυτήν, περιμένοντας απλώς την οριστική απάντηση των αρμοδίων. Ούτως ή άλλως ο Πέδρο Μαρτίνς τον θεωρεί απαραίτητο για την πρόκριση και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Το γεγονός ότι το απόγευμα της Δευτέρας συμμετείχε στην προπόνηση λέει πολλά για τον βαθμό ετοιμότητάς του, έστω κι αν αποφασίστηκε τελικά να μην αγωνιστεί στο πρώτο ματς (Τρίτη, 22.00). Όσο καλός κι αν είναι, όσο έτοιμος, ακόμη δεν γνωρίζει ούτε τα ονόματα των νέων του συμπαικτών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ