ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο νίκης του Μαρτίνς για την πρώτη θέση στον όμιλο

Ο Αγκιμπού Καμαρά
Ο Αγκιμπού Καμαρά PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αντβέρπ στο Βέλγιο (9/12, 19:45, COSMOTE SPORT 3 και LIVE από το SPORT24) με μοναδικό στόχο να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την κατάληψη της κορυφής και την απευθείας πρόκριση στους 16 του Europa League.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (9/12, 19:45, COSMOTE SPORT 3 και LIVE από το SPORT24) φιλοξενείται από την Αντβέρπ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ταξιδέψει στο Βέλγιο, με μοναδικό στόχο το διπλό που θα τους δώσει την ευκαιρία να ελπίζουν για την πρώτη θέση του ομίλου.

Η τελευταία αγωνιστική

Για να συμβεί αυτό, πέρα από το γεγονός ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να νικήσει τους αδιάφορους Βέλγους, την ίδια ώρα η Άιντραχτ θα πρέπει να χάσει από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Η ισοπαλία στο ματς της Τουρκίας δεν βολεύει τους ερυθρόλευκους, καθώς υστερούν στην ισοβαθμία από τους Γερμανούς.

Η βαθμολογία

*Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16
*Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με τρίτο από τους ομίλους του Champions League
*Ο 3ος προκρίνεται στον έξτρα γύρο του Europa Conference League
*Ο 4ος αποκλείεται

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πως η ομάδα του πρέπει να κάνει το καθήκον της και να περιμένει στραβοπάτημα της Άιντραχτ. Κάτι εφικτό, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: "Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η Φενέρ μπορεί να κερδίσει την Άιντραχτ" δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρώτη θέση, καθώς θα γλιτώσει τον έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 και το ενδεχόμενο να κληρωθεί με ισχυρές ομάδες που έρχονται από το Champions League, όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη. Ακόμη τα οικονομικά οφέλη για τους ερυθρόλευκους θα είναι μεγάλα, αφού μπορεί να ξεπεράσουν τα 15.000.000 ευρώ συνολικά.

Τα πλάνα του Μαρτίνς για την κατάληψη της πρώτης θέσης

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταστρώσει ήδη τα πλάνα του με τις τελευταίες δοκιμές που έκανε στον Ρέντη, πριν να αναχωρήσει ο Ολυμπιακός για το Βέλγιο, αν και φρόντισε να ανακατέψει αρκετές φορές την "τράπουλα". Το πιο πιθανό σχήμα για τους ερυθρόλευκους είναι το 4-2-3-1.

Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Βατσλίκ, ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, αλλά και ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει έπειτα από το ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο. Από εκεί και πέρα θέση στον άξονα έχει "καπαρωμένη" ο Εμβιλά.

Παρτενέρ του Γάλλου μέσου πρόκειται να είναι ο Μαντί Καμαρά, αν και ο Μπουχαλάκης διεκδικεί μία θέση, καθώς δοκιμάστηκε από τον Πορτογάλο προπονητή στον Ρέντη. Ο Αγκιμπού Καμαρά θα κινείται πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, ενώ Ρόνι Λόπες και Μασούρας έχουν την πρωτοκαθεδρία για τα εξτρέμ. Πιθανό είναι βέβαια και το ενδεχόμενο να δούμε τον Ονιεκούρου αντί του Λόπες.

Ενδεχόμενο είναι ο Πορτογάλος τεχνικός να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-3-3 με τον Μπουχαλάκη να τοποθετείται μαζί με τους Εμβιλά κα Μαντί Καμαρά και τον Αγκιμπού να μένει στον πάγκο. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Αραμπί, χωρίς να αποκλείεται να αγωνιστεί ο Τικίνιο, ο οποίος είχε σκοράρει και το νικητήριο γκολ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Το μόνο σίγουρο είναι πώς όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όταν και ο Πέδρο Μαρτίνς θα ανακοινώσει την ενδεκάδα του. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως για να φύγει με το διπλό από την Αμβέρσα η ομάδα του πρέπει να δείξει ποιότητα, προσοχή, αλλά και να είναι επικίνδυνη, κάτι που ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου. Η Αντβέρπ είναι μεν αδιάφορη, αλλά όπως απέδειξε και στο 2-2 με την Άιντραχτ, παραμένει επικίνδυνη.

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ