ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ρίσκο της αποστολής με Παναιτωλικό ήταν αναγκαίο

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα INTIME

Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, το ρίσκο που παίρνει με τις πολλές και σημαντικές απουσίες παικτών και η ευκαιρία που δίνει και οφείλουν να αρπάξουν κάποιοι ερυθρόλευκοι.

Την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πέδρο Μαρτίνς το σήμερα (19/1) μεσημέρι στο Αγρίνιο, θα την δούμε για πρώτη φορά μέσα στην περίοδο. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου (15:00, COSMOTE SPORT 2HD και LIVE από το SPORT24) έχοντας έναν ή δύο βασικούς στο αρχικό σχήμα και οι υπόλοιποι θα είναι αναπληρωματικοί και από την δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων.

Συγκεκριμένα, η πειραϊκή ομάδα ταξίδεψε στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς 12 σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στην Αθήνα προκειμένου να πάρουν ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια τους Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρα και Βατσλίκ, θέλησε να προστατεύσει τον Μανωλά ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, ο Μπουχαλάκης είναι τραυματίας και οι Α. Καμαρά, Σισέ, Κούντε, Ονιεκουρού και Ροντρίγκες βρίσκονται στο Καμερούν για τις υποχρεώσεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Μάλιστα, από τους υπόλοιπους βασικούς παίκτες, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, είναι πιθανό ορισμένοι να μείνουν –αρχικά τουλάχιστον- στον πάγκο, όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Λαλά και ένας εκ των Ελ Αραμπί ή Τικίνιο και ενδεχομένως και ο κομβικός Βαλμπουενά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πήρε μεγάλο ρίσκο ενόψει του αγώνα στο Αγρίνιο, με τις πολλές και σημαντικές απουσίες παικτών, αλλά κάπου ήταν αναγκαίο, υπό την έννοια αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές χρειάζονται ανάσες. Τα παιχνίδια είναι πολλά, οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να δίνουν δύο ματς κάθε εβδομάδα όχι μόνο μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και όλο τον Φεβρουάριο, οπότε ορισμένοι ήταν επιβεβλημένο να ξεκουραστούν. Και αν δεν το έπραττε ο Πορτογάλος σε παιχνίδι Κυπέλλου, στο οποίο υπάρχει ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκης, πότε θα το έκανε;

Κατά συνέπεια, εάν ο Μαρτίνς επιλέξει σύστημα 3-4-3 κόντρα στον Παναιτωλικό, κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού θα είναι, λογικά, ο Κρίστινσον, δεξιά στην άμυνα αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ανδρούτσος, αριστερά ο Καρμπόβνικ, στα στόπερ οι Μπα, Παπαδόπουλος και Μπαγκαλιάνης, στις θέσεις των κεντρικών χαφ ο Σουρλής και ο Ξενιτίδης και στην επίθεση ο Βρουσάι, ο Λοβέρα ή ο Λόπες και ο Τικίνιο ή ο Ελ Αραμπί.

Ο ερυθρόλευκος τεχνικός δεν φανέρωσε τις προθέσεις στην τελευταία προπόνηση, οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της επιστροφής στον σχηματισμό 4-2-3-1. Σε αυτή την περίπτωση, το προβάδισμα για την ενδεκάδα θα έχουν οι Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα, Παπαδόπουλος, Καρμπόβνικ, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βρουσάι, Λοβέρα, Λόπες και Τικίνιο ή Ελ Αραμπί.

Υπενθυμίζεται, ότι στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Βαλμπουενά, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Μαυρουδής, Τζολάκης, Καραργύρης και για πρώτη φορά ο Φαντιγκά.

Η πρώτη του Φαντιγκά και η ευκαιρία για κάποιους παίκτες

Ο Γάλλος κεντρικός μεσοεπιθετικός ίσως κάνει το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του αγώνα, το σκορ και αν ο Μαρτίνς θελήσει να αλλάξει σχηματισμό. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, πάντως, έδειξε στις πρώτες προπονήσεις στο Ρέντη ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει σήμερα χρόνο συμμετοχής.

Όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην πρώτη τους νίκη για το 2022, καθώς προέρχονται από τις λευκές ισοπαλίες (0-0) στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το τρίτο διαδοχικό ματς μακριά από την έδρα τους (από τη στιγμή που αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης) και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Μαρτίνς περιμένει από τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν αντίδραση, μετά την εικόνα τους επιθετικά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αλλά και την ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε τη Δευτέρα (17/1) στο Ρέντη, να παίξουν με πάθος, αποφασιστικότητα, να πιέσουν ψηλά και να σκοράρουν.

Ο αγώνας εναντίον του Παναιτωλικού αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού για να δείξουν πράγματα και να κερδίσουν πόντους στις επιλογές του Μαρτίνς όπως, για παράδειγμα, ο Καρμπόβνικ, ο Ανδρούτσος, ο Βρουσάι, ο Λοβέρα και ο Σουρλής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ