ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Άρσεναλ

Ο Ομπαμεγιάνγκ και οι συμπαίκτες του στην Άρσεναλ πανηγυρίζουν
Ο Ομπαμεγιάνγκ και οι συμπαίκτες του στην Άρσεναλ πανηγυρίζουν Ⓒ 2021 CATHERINE IVILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ για τη φάση των 16 του Europa League και το Sport24.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έμαθε την αντίπαλό του για τη φάση των 16 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να περάσουν το εμπόδιο της Άρσεναλ, εάν θέλουν να προκριθούν στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι δύο ομάδες κουβαλούν μία ιστορία πίσω τους, αφού την περσινή σεζόν μονομάχησαν στη φάση των 32 του θεσμού. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν εκείνη βέβαια που πήρε την πρόκριση στην παράταση με γκολ του Αραμπί στο 119'.

Έτσι, η κληρωτίδα φέρνει ξανά αντιμέτωπες τις δύο αυτές τις ομάδες, αλλά αυτή τη φορά για μία θέση στους 8 της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ έχουν αναμετρηθεί συνολικά 10 φορές σε Champions και Europa League. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν πέντε νίκες, έχουν ηττηθεί επίσης πέντε φορές, ενώ κανένα παιχνίδι δεν έχει λήξει ισόπαλο.

Φυσικά, ξεχωρίζει η περσινή πρόκριση του Ολυμπιακού στο Emirates για τη φάση των 32 του Europa League πέρσι. Στο πρώτο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 1-0 στο Καραϊσκάκης, ενώ στο Λονδίνο επικράτησαν 2-1 χάρη στο χρυσό γκολ του Αραμπί.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

H Άρσεναλ βρέθηκε στον δεύτερο όμιλο του Europa League έχοντας να αντιμετωπίσει την Μόλντε, την Ραπίντ Βιέννης και την Ντάνταλκ.

Οι κανονιέρηδες δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς τερμάτισαν πρώτοι με 18 πόντους, χωρίς να χάσουν ούτε έναν βαθμό. Μάλιστα, σκόραραν 20 γκολ, ενώ δέχθηκαν μόλις πέντε.

Η πρόκριση της ομάδας του Αρτέτα στη φάση των 16 δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα σε ουδέτερες έδρες. Στο πρώτο ματς ως φιλοξενούμενη στη Ρώμη έμεινε ισόπαλη 1-1.

Στη ρεβάνς που πραγματοποιήθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης επικράτησε 3-2 με τον Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ να είναι ο ήρωας, καθώς βρήκε δίχτυα στο 87'.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Από τις 22 Δεκεμβρίου του 2019 στον πάγκο της Άρσεναλ βρίσκεται ο Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει αμφισβητηθεί αρκετές φορές τη φετινή χρονιά για την παρουσία του στους κανονιέρηδες, ειδικά μετά από το κακό ξεκίνημα στην Premier League.

Ο Μικέλ Αρτέτα κατά τη διάρκεια αγώνα της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας στο Emirates για την Premier League
Ο Μικέλ Αρτέτα κατά τη διάρκεια αγώνα της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας στο Emirates για την Premier League Ⓒ 2021 NEIL HALL/ASSOCIATED PRESS

Ωστόσο, ο Αρτέτα παραμένει στους κανονιέρηδες, με την διοίκηση της ομάδας να του δείχνει εμπιστοσύνη και να του προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο για να υλοποιήσει τις ιδέες του. Πρόσφατα έλαβε και τα καλά λόγια από τον πρώην συνεργάτη του στην Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Αρτέτα έχει βρεθεί στον πάγκο των κανονιέρηδων σε 67 αναμετρήσεις και μέχρι στιγμής μετράει 37 νίκες, 11 ισοπαλίες και 19 ήττες. Στην Premier League η Άρσεναλ δίνει μάχη για να μπορεί να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, εφόσον βρίσκεται στην 11η θέση με 34 βαθμούς.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το αστέρι της Άρσεναλ είναι φυσικά ο Πιέρ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ. Οι κανονιέρηδες στηρίζουν πολλά στον 31χρονο Γκαμπονέζο. Αυτό αποδείχθηκε στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκης, όπου κατάφερε να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Την φετινή σεζόν ο Ομπαμεγιάνγκ μετράει 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει 13 γκολ, οκτώ εκ των οποίων στην Premier League, ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ ξεκίνησε την καριέρα του από αρκετά μικρές ομάδες στην Γαλλία πριν τον αποκτήσει το 2007 η Μίλαν για την δεύτερη ομάδα της. Στους ροσονέρι δεν έπαιξε ουσιαστικά ποτέ αφού οι επόμενες σεζόν τον βρήκαν δανεικό στην Ντιζόν, την Λιλ, την Μονακό και την Σεντ Ετιέν πριν η τελευταία τον αποκτήσει τον Δεκέμβριο του 2011. Εκεί έμεινε μόλις 1,5 χρόνο πριν πάει στην Ντόρτμουντ όπου έκανε το μεγάλο του ξεπέταγμα.

Στην γερμανική ομάδα έμεινε από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 και έσπασε τα κοντέρ έχοντας 98 γκολ σε 144 συμμετοχές πριν τον αποκτήσει η Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2018 αντί 60 εκατομμυρίων ευρώ.

ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Μπερντ Λένο

Μάθιου Ράιαν

Ρούναρ Άλεξ Ρούναρσον

Ντέζαν Ιλίεφ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Γκάμπριελ

Κάλουμ Τσέιμπερς

Ρομπ Χόλντινγκ

Πάμπλο Μαρί

Νταβίντ Λουίς

Κίραν Τίρνι

Χέκτορ Μπεγερίν

Σέντρικ Σοάρες

ΜΕΣΟΙ:

Τόμας Παρτέι

Γκρανίτ Τζάκα

Μοχάμεντ Ελνένι

Ντάνι Θεμπάγιος

Μπουκάγιο Σάκα

Μάρτιν Έντεγκαρντ

Σμιθ Ρόουβ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Γκάμπριελ Μαρτινέλι

Νίκολας Πεπέ

Γουίλιαν

Ρις Νέλσον

Πιέρ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ

Αλεξάντρ Λακαζέτ

Έντι Ενκέτια

Photo credits: ⓒ 2021 Catherine Ivill/ Associated Press

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ