ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το deal για Σα και τα εμπόδια για Σεμέδο

Οι Σεμέδο και Σα από αγώνα του Ολυμπιακού για το Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα
Οι Σεμέδο και Σα από αγώνα του Ολυμπιακού για το Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα EUROKINISSI

Το SPORT24 αποκαλύπτει τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί για τη μετακίνηση του Ζοζέ Σα στη Γουλβς, αλλά και τις απαιτήσεις των “ερυθρολεύκων” για τον Ρούμπεν Σεμέδο που είναι μακριά από τις προθέσεις της Πόρτο.

Για τις 11 το πρωί της Παρασκευής (25/6) είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Αυστρία, όπου εν μέσω πολύ δυνατών φιλικών, θα συνεχιστεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στις… αποσκευές του Πέδρο Μαρτίνς για την ομάδα της νέας σεζόν βρίσκονται ήδη ο Βραζιλιάνος φορ Τικίνιο και ο Καμερουνέζος μέσος Πιέρ Κουντέ, ενώ είναι σίγουρο πως θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια…

Μεταξύ των παικτών που θα επιβιβαστούν στο αεροπλάνο είναι και οι δύο Πορτογάλοι Ζοζέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς και ο διεθνής με τη Γουινέα Μαντί Καμαρά. Πρόκειται για τους τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη… βιτρίνα, έχοντας συγκεντρώσει βλέμματα ομάδων του εξωτερικού.

Αναφορικά με τους δύο Πορτογάλους που ήταν και στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για το Euro 2020, αλλά όχι και στην τελική λίστα του Φερνάντο Σάντος, το θέμα της πιθανής μεταγραφής αναζωπυρώθηκε μετά το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της πατρίδας τους για ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες.

Οι πληροφορίες που ακολούθησαν την “αποκάλυψη” του πορτογαλικού καναλιού, υπογραμμίζουν ότι ειπώθηκε η μισή αλήθεια. Πράγματι, ο Ζόρζε Μέντες συναντήθηκε και τα είπε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Πόρτο, αλλά όχι στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν πράγματι στην πόλη της Πορτογαλίας, στο περιθώριο του τελικού του Champions League. Από εκείνη τη συνάντηση μέχρι σήμερα και μετά τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους, δεν υπήρξε λόγος να γίνει νέο ταξίδι, καθώς ό,τι ήταν να πουν από κοντά το έχουν πει…

Είναι προφανές ότι οι δύο συμπατριώτες και συμπαίκτες στον Ολυμπιακό είχαν την τιμητική τους σε εκείνη την κουβέντα, την οποία, ωστόσο, γνωρίζουν μόνο όσοι συμμετείχαν, άρα οποιαδήποτε εκτίμηση, είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένη. Εκείνο, ωστόσο, που μπορούμε να γράψουμε με σιγουριά είναι πως η επόμενη μέρα του Σα και του Σεμέδο ξεκινά από εντελώς διαφορετική αφετηρία.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι πως ο 28χρονος κίπερ έχει μάνατζερ του Ζόρζε Μέντες, όπως και ο Ποντένσε, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τον 27χρονο στόπερ, του οποίου η εκπροσώπηση ανήκει στον Ουλίσε Σάντος. Το γραφείο του τελευταίου έχει κάνει αρκετές δουλειές με τον Ολυμπιακό. Αναφέρουμε ενδεικτικά τις περιπτώσεις των Καφού, Πέπε και Μπρούμα.

Η απόσταση για Σεμέδο

Για τον Σεμέδο υπάρχει όντως ενδιαφέρον από την Πόρτο, αλλά δεν έχει υπάρξει πρόταση και μάλλον δεν θα υπάρξει. Ο λόγος; Οι “δράκοι” έχουν αποκτήσει ήδη για την επόμενη σεζόν δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Η πιθανή προσφορά τους για τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού δεν θα ξεπερνούσε τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας τον κοστολογούν 15, προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι και να πουν το “ναι” με μίνιμουμ 11 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, δουλειά μπορεί να γίνει μόνο αν προστεθεί σε αυτό το ποσό και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα, όπως θα μπορούσε να είναι ο κίπερ Κλαούντιο Ράμος που βρίσκεται στη λίστα των “ερυθρολεύκων”. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, πρόταση δεν υπάρχει, άρα ούτε και κουβέντα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Ρούμπεν, τον έχουν προτείνει σε όλες τις ομάδες των τοπ πρωταθλημάτων που ψάχνουν για στόπερ. Με άλλα λόγια έχει προταθεί όχι μόνο στα μεγάλα κλαμπ της πατρίδας του, αλλά και σε συλλόγους από την Ιταλία και τη Γερμανία. Το αν θα φτάσει κάποια προσφορά, όμως, που θα προχωρήσει τη δουλειά δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα…

Αντίθετα, για τον Ζοζέ Σα και τη μετακίνησή του στη Γουλβς όλα είναι τακτοποιημένα σε προφορικό επίπεδο. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ο σύλλογος του Πειραιά πρόκειται να βάλει στο ταμείο του ένα ποσό της τάξης των 10-10,5 εκατομμυρίων €, ενώ η αρχική προσέγγιση δεν πέρασε τα 8.000.000.

Το deal είναι ουσιαστικά συμφωνημένο στα χρήματα που προαναφέραμε και απομένει να ρυθμιστούν κάποιες επιμέρους πτυχές, όπως το αν οι “ερυθρόλευκοι” θα διατηρήσουν κάποιο ποσοστό μεταπώλησης.

Η μεταγραφή του Σα στη Γουλβς απλά τρενάρει επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή ανάμεσα στη Ρόμα και τον αγγλικό σύλλογο για τον Ρουί Πατρίσιο. Οι “λύκοι” ζητούν 12 ακατέβατα, για να πληρώσουν τον Ολυμπιακό και να καλύψουν τις όποιες προμήθειες.

Με τον διεθνή κίπερ έχει επιτευχθεί συμφωνία, αλλά όσο το τρενάρουν οι δύο σύλλογοι δεν μπορεί να τελειώσει η μεταγραφή, ούτε να ξεκινήσει η περιπέτεια του Σα στο Νησί όπου θα συναντήσει και τον παλιόφιλο Ποντένσε.

Για να μη γίνει, πάντως, η μετακίνηση του Ζοζέ στη Γουλβς θα πρέπει να έρθουν τα πάνω – κάτω και συνήθως δουλειές που χειρίζεται ο Ζόρζε Μέντες δεν κρύβουν συχνά δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το ζητούμενο πλέον είναι πού θα καθίσει η μπίλια για τον διάδοχο του Σα στον Ολυμπιακό, αφού μεταξύ των υποψηφίων δεν έχει μπει κανείς ως τώρα στην τελική ευθεία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ