ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ασύλληπτο επίτευγμα των 22 πρωταθλημάτων σε 26 χρόνια και η αφετηρία μιας νέας ομάδας

Ολυμπιακός: Το ασύλληπτο επίτευγμα των 22 πρωταθλημάτων σε 26 χρόνια και η αφετηρία μιας νέας ομάδας
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός των 22 πρωταθλημάτων σε 26 σεζόν, η αναδόμηση του ρόστερ και η προετοιμασία για μια σκληρή μάχη. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης ιεραρχεί τις προτεραιότητες πριν και μετά τη φιέστα του Σαββάτου στο Καραϊσκάκης με τον ΠΑΟΚ.

Ο απολογισμός της περιόδου για τον Ολυμπιακό έχει ως εξής: οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους ανταγωνιστές του και, παράλληλα, έφτασαν μέχρι τους 32 του Europa League όπου αποκλείστηκαν από την Αταλάντα.

Από την άλλη, απέτυχαν να προκριθούν στους ομίλους του Champions League (αποκλείστηκαν στα προκριματικά του καλοκαιριού από την Λουντογκόρετς στα πέναλτι), δεν έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου (έμειναν εκτός στα ημιτελικά από τον ΠΑΟΚ με δύο ισοπαλίες) και δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.

Τα θετικά και αρνητικά έχουν μπει ήδη στη ζυγαριά από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί για την επόμενη ημέρα. Ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν περιμένει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (14/5) στο Καραϊσκάκης ούτε αυτό εναντίον της ΑΕΚ την Τρίτη (17/5) στο ΟΑΚΑ για να κατασταλάξει. Τα συμπεράσματά του ήδη τα έχει βγάλει και γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μια σεζόν που θα είναι πολύ πιο δύσκολη από την τωρινή, υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε άνοδο και θα γίνουν κινήσεις για να δυναμώσει, αλλαγές αναμένονται και στον ΠΑΟΚ με την παρουσία του νέου τεχνικού διευθυντή, ενώ η ΑΕΚ θα μπει στο καινούργιο της γήπεδο και θα επιδιώξει να παρουσιάσει και εκείνη μία ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για σκληρή μάχη.

Θα πει κάποιος, οι ερυθρόλευκοι δεν έδωσαν σκληρές μάχες την τελευταία τριετία, στην οποία κατάφεραν να κατακτήσουν τρία διαδοχικά πρωταθλήματα. Και μάχες έδωσαν και κόντρα σε όλα πήγαν, αλλά για να συνεχιστεί η κυριαρχία τους στον ελληνικό χώρο, είναι εμφανές ότι χρειάζονται σοβαρές και ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να αποκτήσει ταχύτητα στο παιχνίδι του, να αλλάξει επίπεδο, να γίνει πιο επιθετικός, απειλητικός, αποτελεσματικός και κυριαρχικός, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος.

Γιορτή, αξιολόγηση, ενίσχυση

Για την ώρα, όμως, προέχει ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του να γιορτάσουν όπως πρέπει την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία του. Πρώτα η παρέλαση των τροπαίων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκης στη φιέστα-τίτλου μετά τη λήξη του αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και έπειτα οι αποφάσεις για τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό.

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι ασύλληπτο και μοναδικό στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου με την κατάκτηση 22 πρωταθλημάτων τα τελευταία 26 χρόνια. Οι νεότερες γενιές των φίλων της πειραϊκής ομάδας θεωρούν ρουτίνα και σχεδόν ως δεδομένο κάθε χρόνο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά οι παλαιότερες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Και ότι χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Άλλωστε, ως γνωστό εκτιμάς κάτι, όταν το χάσεις.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει κάθε δίκιο να νιώθει κάπως για την θολή εικόνα και απόδοση της ομάδας τους μέσα στην περίοδο. Έχει κάθε δίκιο που ζητάει περισσότερα από τον προπονητή και τη διοίκηση. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι ότι οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Τα υπόλοιπα διορθώνονται. Με τα κατάλληλα (καινούργια) υλικά, η πειραϊκή ομάδα μπορεί να έχει ανοδική πορεία, να παίξει καλό ποδόσφαιρο όπως την προηγούμενη τριετία με τον Μαρτίνς στον πάγκο και να βάλει πιο ψηλά τον πήχη.

Μάλιστα, είναι διαφορετικό να χτίσεις κάτι νέο, έχοντας αγκαλιά ένα τρόπαιο, καθώς αυτό σου προσφέρει ηρεμία, καθαρό μυαλό και χρόνο για τις ενδεδειγμένες κινήσεις και αλλιώς είναι μία ομάδα να προέρχεται από μία χρονιά χωρίς τίτλο και να έχει την πίεση και το πρέπει να πλανάται πάνω από το κεφάλι της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη το καλοκαίρι του 2018, όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού χρειάστηκε να προσλάβει νέο προπονητή (Μαρτίνς) και να πάρει 20 καινούργιους παίκτες. Τότε, οι ερυθρόλευκοι προέρχονταν από μία σεζόν στην οποία είχαν τερματίσει τρίτοι στη βαθμολογία. Τώρα, η πειραϊκή ομάδα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και με διψήφιες διαφορές από τους ανταγωνιστές της.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ξεκινάει από διαφορετική αφετηρία για να χτίσει την καινούργια ομάδα του. Αυτό που χρειάζεται τούτη τη φορά είναι ποιότητα και όχι ποσότητα. Παίκτες για την ενδεκάδα του, που θα μπουν και θα κάνουν τη διαφορά και όχι κάποιους για να γεμίσει το ρόστερ. Έτσι κι αλλιώς, είναι ήδη γεμάτο με τους 30+ ποδοσφαιριστές στο Ρέντη, ενώ υπάρχουν άλλοι επτά που είναι δανεικοί και επιστρέφουν στο τέλος του μήνα.

Και στους παραπάνω, θα πρέπει προστεθούν και ορισμένοι παίκτες που θα προωθηθούν από τη δεύτερη ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ