ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι προβλέπει το επικείμενο deal με Ροντινέι, το παρασκήνιο και ποιες προτάσεις απέρριψε ο Βραζιλιάνος

Ο Ρόντινεϊ
Ο Ρόντινεϊ MARCELLO ZAMBRANA/AGIF/AGIF VIA AFP

Πλουσιοπάροχες προσφορές από Αλ Νασρ, Ριβέρ Πλέιτ, Γκρέμιο και Ατλέτικο Μινέιρο έχει απορρίψει ήδη ο Ροντινέι, με τον Ολυμπιακό να του ικανοποιεί το μεγάλο όνειρό του για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, προσφέροντας συμβόλαιο 2,5 χρόνων και αποδοχές που αγγίζουν το εκατομμύριο ετησίως.

Μεταμεσονύκτια προέκυψε η πληροφορία από την Βραζιλία περί ουσιαστικής συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Ροντινέι και πλέον επιβεβαιώνεται και από πηγές εντός των συνόρων πως οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή του 30χρονου δεξιού μπακ. Deal που εφόσον ολοκληρωθεί με τις υπογραφές, προβλέπει συμβόλαιο 2,5 χρόνων με αποδοχές που θα προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Για τον Ροντινέι ενημερώθηκαν οι επιτελείς του Ολυμπιακού πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Μετά την απαραίτητη έρευνα – όχι πως χρειάστηκε ιδιαίτερη για έναν από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς του Brasileirao και έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έφτασε στην προεπιλογή της σελεσάο για το Παγκόσμιο Κύπελλο - άρχισαν οι συζητήσεις.

Το πλεονέκτημα, καίριο όπως αποδείχτηκε, του Ολυμπιακού ήταν η επιθυμία, το όνειρο του ποδοσφαιριστή για πρώτη φορά στην καριέρα του να περάσει τον Ατλαντικό και να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Γι' αυτό και απέρριψε την πρόταση ανανέωσης της Φλαμένγκο (με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ, αυτές που προβλέπονταν στο προηγούμενο συμβόλαιό του ήταν κατά τι χαμηλότερες), μαζί με προτάσεις από κορυφαίες ομάδες της πατρίδας του, όπως της Γκρέμιο και της Ατλέτικο Μινέιρο.

Γι' αυτό και αρνήθηκε τα πετροδόλαρα της Αλ Νασρ, η οποία του πρόσφερε 2,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και γι' αυτό αρνήθηκε ακόμη και την προοπτική της μετακόμισης σε μια άλλη ιστορική ομάδα της Λατινικής Αμερικής, τη Ρίβερ Πλέιτ, η πρόταση της οποίας προέβλεπε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η προσέγγιση του Ολυμπιακού κάλυψε τη μεγάλη επιθυμία του Ροντινέι να δοκιμάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος και παράλληλα σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, διεκδικεί τίτλους και συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις, όχι όπως -για παράδειγμα- η εναλλακτική που προσφέρθηκε στον Βραζιλιάνο ακραίο από την Ευρώπη, μια πρόταση δηλαδή που είχε από μια ιταλική ομάδα από το κάτω μισό της κατάταξης της Serie A.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ