ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι ετοιμάζει ο Μαρτίνς σε Βίλας Μπόας και Μαρσέιγ

Eurokinissi
Ο Πέδρο Μαρτίνς συγχαίρει τον Κώστα Φορτούνη

Άλλα κόλπα σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ. Η αλλαγή διάταξης, τα νέα πρόσωπα, ποιες μεταγραφές μπαίνουν στο πλάνο και η... ανταλλαγή "κατασκόπων".

Την επομένη του 4-0 του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου, διαβάσατε στο Sport24.gr τους λόγους που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει “αγριέψει” κι απαιτεί το ίδιο από τους παίκτες του. Ένα ακόμη στοιχείο της διαφορετικής αντιμετώπισης του Πορτογάλου τεχνικού προς την ομάδα του είναι και η απόφασή του να “κρύβει” την ενδεκάδα. Θέλοντας να κρατά όλους τους ποδοσφαιριστές στην τσίτα, αλλά και να μην ανοίγει τα μάτια των αντιπάλων, από εκεί που έδειχνε στις προπονήσεις την κεντρική ιδέα του πλάνου του, πλέον ανακατεύει τα πάντα.

Προτιμά να μην καταλαβαίνουν πολλά για το αρχικό σχήμα ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές κι αυτή την τακτική εφαρμόζει σταθερά τον τελευταίο καιρό. Και στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα οι πληροφορίες έδειχναν Φορτούνη, αλλά τελικά ο αρχηγός ήρθε από τον πάγκο και προχθές με την ομάδα του Κάναντι, ο Κώστας ήταν στο αρχικό σχήμα, αλλά και ο Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ

Ο πρόλογος απαραίτητος στο δρόμο προς τον πολύ σημαντικό αγώνα με τη Μαρσέιγ, όπου και πάλι δεν περιμένουμε να γίνουμε σοφότεροι μέσα από τις δοκιμές των προπονήσεων. Και στο ματς του Σαββάτου, άλλωστε, ο 50χρονος τεχνικός έκανε κάποιες αλχημείες, προκειμένου να μη δώσει στο πιάτο το σχέδιο στον κατάσκοπο της Μαρσέιγ που βρέθηκε στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι δύο ομάδες, παρά τα αυστηρά μέτρα λόγω Covid-19, συμφώνησαν να ανταλλάξουν απεσταλμένους! Ήρθε, λοιπόν, στην Ελλάδα άνθρωπος του Βίλας Μπόας, πήγε και στο Βελοντρόμ συνεργάτης του Πέδρο Μαρτίνς. Αντίπαλοι για 180 λεπτά οι δύο συμπατριώτες προπονητές, αλλά υπάρχει και ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός.

Κόντρα στον Ατρόμητο, λοιπόν, ο κόουτς του Ολυμπιακού πάτησε στο 4-2-3-1, το οποίο λειτούργησε αρκετά καλά για να το γυρίσει 4-4-2 στο 40’ με την είσοδο της… κ-Αραμπί-νας, από τη στιγμή που οι αντίπαλοι έμειναν λιγότεροι λόγω της αποβολής του Μάτιτς. Στον αγώνα με τη Μαρσέιγ πιθανότατα δεν θα δούμε στο ξεκίνημα ούτε τη μία διάταξη, ούτε την άλλη.

Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΚΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε την ενδεκάδα των πρωταθλητών στο 4-3-3 με τον Μπουχαλάκη τρίτο χαφ, κοντά σε Εμβιλά και Καμαρά. Εκείνο που δεν έχει γίνει γνωστό είναι αν ο “Μπούχα” θα παίξει δίπλα στον Γάλλο ή λίγο πιο μπροστά. Αν δηλαδή η βάση του τριγώνου στον άξονα θα είναι προς την άμυνα ή την επίθεση. Συνήθως ο Μαρτίνς βάζει στο “6” τον Εμβιλά και εσωτερικούς μπροστά του τον Μπουχαλάκη αριστερά και τον Καμαρά δεξιά. Τώρα μπορεί να δούμε πιο πίσω τον Κρητικό χαφ και τον Μαντί πιο μπροστά σε ρόλο μεταξύ 8 και 10 να αλωνίζει με τις αστείρευτες δυνάμεις του.

Για την άμυνα δεν υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά. Ραφίνια δεξιά, Χολέμπας αριστερά και Σεμέδο, Μπα στο ημικύκλιο μπροστά από τον Ζοζέ Σα. Στην κορυφή της επίθεσης ο καυτός Ελ Αραμπί, αριστερά του ο Βαλμπουενά και δεξιά ο Μασούρας ή ο Ραντζέλοβιτς. Εδώ θα μπορούσε να γίνει μια κουβέντα για τον Φορτούνη, αλλά τουλάχιστον στο ξεκίνημα, θα πάμε σε μια λύση περισσότερο ισορροπημένη σε άμυνα και επίθεση…

Δεν αποκλείεται και η πιθανότητα να παραμείνει το σχήμα σε 4-2-3-1 με τον Φορτούνη βασικό και τον Μπουχαλάκη στον πάγκο, όπως έγινε το Σάββατο, αλλά λόγω της διαφοράς δυναμικότητας, αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πολύ λιγότερες πιθανότητες τη δεδομένη στιγμή.

ΠΕΠΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Κι επειδή έχει γίνει πολλή κουβέντα για τα νέα πρόσωπα (Πέπε, Βινάγκρε, Μπρούμα, Ντρέγκερ), το ερώτημα δεν είναι αν κάποιος από αυτούς θα είναι στην ενδεκάδα, αλλά το ποιος ή ποιοι θα καθίσουν στον πάγκο. Ο Μαρτίνς δεν ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που ρισκάρουν. Οι νέοι ακόμη δεν έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός και δεν πρόκειται να το πάρουν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Όχι ως βασικοί τουλάχιστον. Το γεγονός ότι πάμε για τριάδα στα χαφ, δείχνει ότι ο Πέπε πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο ως εναλλακτική επιλογή, ο Ντρέγκερ (ή ο Βινάγκρε) το ίδιο για να υπάρχει ικανή ρεζέρβα αν κάτι στραβώσει στα άκρα της άμυνας και πάμε παρακάτω.

Αυτό είναι το βασικό πλάνο για τον αγώνα της Τετάρτης που και για τις δύο ομάδες ξεκινά από το μηδέν στην άμυνα. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη φορά, όπως και με τη Γουλβς, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στην εξέδρα το βασικό του όπλο, τον κόσμο του που κάνει καμίνι το γήπεδο, αλλά σε εποχές covid-19 δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το σίγουρο είναι πως η μάχη στη σκακιέρα των δύο Πορτογάλων τεχνικών, τόσο στις αρχικές επιλογές, όσο και στη διάρκεια του αγώνα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ