ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα συμβόλαια των Ελ Αραμπί και Μαρτίνς είναι κομβικά και έχουν ορίζοντα διετίας

Η αγκαλιά του Μαρτίνς στον Ελ Αραμπί
Η αγκαλιά του Μαρτίνς στον Ελ Αραμπί INTIME

Ο Ολυμπιακός έχει ως προτεραιότητα τις υποχρεώσεις απέναντι σε Αντβέρπ και Άρη, όμως υπάρχουν κι άλλα ζητήματα, όπως οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και του Πέδρο Μαρτίνς.

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό τούτη την ώρα αποτελούν οι υποχρεώσεις της ομάδας μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή το παιχνίδι εναντίον της Αντβέρπ την Πέμπτη (9/12, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT 24) στο Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και το ματς με τον Άρη την Κυριακή (12/12) στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι ναι μεν έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους αγώνες μπαράζ της φάσης των “32” του Europa League, ωστόσο θέλουν να εξαντλήσουν στο Βέλγιο τις όποιες πιθανότητες έχουν για να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο (θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα του ματς Φενέρμπαχτσε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης) ώστε να πάρουν την απευθείας πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Όπως και να ´χει, ο Ολυμπιακός έχει το “μαξιλαράκι” της πρόκρισης και πάει για το κάτι παραπάνω. Άλλωστε, το κίνητρο για μια εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη είναι πάντα ισχυρό, καθώς μεγαλώνει το πρεστίζ του συλλόγου στην Ευρώπη.

Παράλληλα, το παιχνίδι με τον Άρη στο τέλος της εβδομάδας είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, τόσο διότι οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν με νίκες στο πρωτάθλημα όσο και γιατί θα αντιμετωπίσουν μία πολύ καλή ομάδα και ταυτόχρονα επιθυμούν να διατηρήσουν την βαθμολογική τους απόσταση από την ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι μία ημέρα νωρίτερα έχουν δύσκολη έξοδο στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων, μπορούν να φέρουν πιο κοντά ή πιο μακριά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Και να διαμορφώσουν καταστάσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πέρα από τα αγωνιστικά υπάρχουν κι άλλα ζητήματα να τρέξουν

Πέρα, όμως, από τα αγωνιστικά, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό και αναμένεται να "τρέξουν" μέσα στον μήνα. Πρόκειται για τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και του Πέδρο Μαρτίνς.

Δύο κομβικά συμβόλαια για τους ερυθρόλευκους, καθώς και οι δύο έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ της πειραϊκής ομάδας πρόπερσι και του πρωταθλήματος πέρυσι, ενώ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη του επόμενου στόχου, δηλαδή του τρίτου διαδοχικού τίτλου στη Super League Interwetten.

Κοινή συνισταμένη και στις δύο περιπτώσεις είναι πως, τόσο ο Ελ Αραμπί όσο και ο Μαρτίνς θέλουν να παραμείνουν στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος θα συμπληρώσει τον Μάιο τρία χρόνια στους ερυθρόλευκους και ο δεύτερος τέσσερα. Παρόλα αυτά, και οι δύο έχουν δεθεί τόσο πολύ με την πειραϊκή ομάδα, νιώθουν τόσο καλά στην Ελλάδα, που έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία να συνεχίσουν την καριέρα τους στη ζεστή και γνώριμη τους στέγη.

Θετικοί σε αυτή την προοπτική είναι και στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον Ελ Αραμπί και τον Μαρτίνς και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Εξάλλου, πρόκειται για δύο ανθρώπους σε κρίσιμα πόστα. Ο πρώτος αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον αγωνιστικό χώρο και είναι ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής της πειραϊκής ομάδας και ο δεύτερος είναι εκείνος που καθοδηγεί τους πάντες από τον πάγκο και οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα.

Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει το παρελθόν, δεν είναι εύκολο να βρει κανείς έναν αξιόπιστο και δεινό σκόρερ στην κορυφή της επίθεσης, ούτε κάτι καλό και σταθερό στην τεχνική ηγεσία. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει την ησυχία του τα τελευταία 2,5 χρόνια με τον Ελ Αραμπί και τα τελευταία 3,5 με τον Μαρτίνς.

Ο Μαροκινός επιθετικός και ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν συμβόλαιο διετούς διάρκειας κάτι στο οποίο φαίνεται να συναινούν οι ερυθρόλευκοι (για τον Ελ Αραμπί έχει πέσει στο τραπέζι και η εναλλακτική του 1+1 χρόνια). Σε κάθε περίπτωση, πλησιάζει η ώρα που θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ