CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός: Τα προφίλ των Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε (Molly Darlington/Pool via AP)
Ο Κέβιν Ντε Μπράινε (Molly Darlington/Pool via AP) AP

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο του Champions League και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ. Δείτε τα προφίλ των τριών αντιπάλων.

Μια δύσκολη κλήρωση περίμενε τον Ολυμπιακό στην κλήρωση του Champions League καθώς οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Πόρτο, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Μαρσέιγ. Με τις δύο εκ των τριών μάλιστα έχει βρεθεί αντιμέτωπος και στο παρελθόν. Πάμε να δούμε τα προφίλ των τριών ομάδων.

ΠΟΡΤΟ: ΟΙ "ΔΡΑΚΟΙ" ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς πριν μερικές μέρες ζήτησε να πάει στην πατρίδα του και η κλήρωση του έκανε το χατήρι καθώς θα βρει απέναντι του την Πόρτο. Τους "δράκους" της Πορτογαλίας που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στη χώρα της. Μια ομάδα που έχει πάρει δύο φορές το Champions League και έχει 29 πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα και δύο Κύπελλα UEFA.

Προπονητής: Σέρτζιο Κονσεϊσάο
Στην τεχνική ηγεσία της Πόρτο βρίσκεται ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο 45χρονος Πορτογάλος, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στους δράκους από το 2017 με 166 παιχνίδια στο ενεργητικό του. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ.

Αστέρι: Άλεξ Τέλες
Το μεγάλο ταλέντο της Πόρτο είναι ο Άλεξ Τέλες. Ο 27χρονος αριστερός μπακ αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των δράκων. Αποκτήθηκε το 2016 από την Γαλατάσαραϊ για το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με την φανέλα της Πόρτο έχει αγωνιστεί σε 194 παιχνίδια με 29 γκολ και 65 ασίστ. O Άλεξ Τέλες έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον έχει στο στόχαστρο της.

Οι παίκτες της Πορτό πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20
Οι παίκτες της Πορτό πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 AP IMAGES

Αποκτήθηκαν: Εβανίλσον (Τομπένσε), Σανουσί (Σάντα Κλάρα), Καράτσα (Μποαβίστα), Κλαούντιο Ράμος (Τοντέλα), Μεντί Ταρέμι (Ρίο Άβε).

Αποχώρησαν: Φάμπιο Σίλβα (Γουλβς), Τικίνιο Σοάρες (ΤΖ Τέντα), Χόρχε Φερνάντες (Γκιμαράες), Αντρέ Περέιρα (Ρίο Άβε), Βινσέντ Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας), Βιτίνια (Γουλβς), Σάιντι Γιάνκο (Ρεάλ Βαγιαδολίδ), Ικέρ Κασίγιας (αποσύρθηκε).

Τι έκανε πέρσι: Κατέκτησε το πρωτάθλημα
Η Πόρτο την περσινή χρονιά κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Primeira Liga. Οι δράκοι συγκέντρωσαν 82 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την Μπενφίκα. Επιπλέον, κατάφεραν να επιτύχουν και το νταμπλ αφού κατέκτησαν το κύπελλο. Στο Champions League η Πόρτο αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο, ενώ στο Europa League έφτασε μέχρι και τη φάση τω 32, όπου έμεινε εκτός από την Μπάγερ Λεβερκούζεν με συνολικό σκορ 5-2.

Προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό: Η Πόρτο έχει αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό έξι φορές στο παρελθόν, όλες σε επίπεδο Champions League. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο νίκες απέναντι στην πορτογαλική ομάδα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΣΤΕΡΕΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Champions League αλλά είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Μια ομάδα που τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στην Premier League και φέτος έδωσε αρκετά χρήματα για να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή και να γίνει ακόμα καλύτερη.

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα
Ο Καταλανός Πεπ Γκουαρδιόλα είναι προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι εδώ και τέσσερα χρόνια έχοντας καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση της Premier League δύο φορές αλλά δεν έχει καταφέρει έως τώρα να περάσει ούτε στα ημιτελικά του Champions League. Ο 49χρονος προπονητής έχει επηρεάσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο με τις μεθόδους του ενώ το συμβόλαιο του με το σύλλογο της Αγγλίας λήγει το καλοκαίρι του 2021.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν AP


Αστέρι: Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε
Ο 29χρονος Βέλγος μέσος Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι το μεγαλύτερο από τα πολλά αστέρια που έχει στο ρόστερ της η Μάντσεστερ Σίτι. Ο διεθνής μέσος ανακυρήχθηκε πέρυσι καλύτερος παίκτης στην Premier League, πήρε το βραβείο που έδωσαν οι ποδοσφαιριστές, ενώ βγήκε καλύτερος μέσος των περσινών διοργανώσεων της UEFA. Αποτελεί τον παίκτη ο οποίος είναι ο ιθύνων νους της Μάντσεστερ Σίτι.

Αποκτήθηκαν: Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα), Άκε (Μπόρνμουθ), Τόρες (Βαλένθια),

Αποχώρησαν: Λερόι Σανέ (Μπάγερν Μονάχου), Οταμέντι (Μπενφίκα), Μπράβο (Μπέτις), Νταβίντ Σίλβα (Ρεάλ Σοσιεδάδ),

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δεύτερη στην Premier League
Την περσινή σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Premier League αρκετούς βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας. Η Σίτι δεν κατάφερε να κοντράρει την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και φιλοδοξεί τη φετινή σεζόν να επιστρέψει στους τίτλους.

Προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό: Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ ξανά με τον Ολυμπιακό και οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ

Η Μαρσέιγ ήταν ίσως ένας εκ των δυσκολότερων αντιπάλων από το τέταρτο γκρουπ για τον Ολυμπιακό. Οι Γάλλοι επιστρέφουν μετά το 2014 στο Champions League και θέλουν να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα. Φυσικά πρόκειται για μια ομάδα με βαριά φανέλα η οποία στο παρελθόν έχει φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης προσπαθεί να βρει τη χαμένη της αίγλη.

Προπονητής: Άντρε Βίλας Μπόας
Στην τεχνική ηγεσία της Μαρσέιγ βρίσκεται ο Άντρε Βίλας Μπόας. Ο 42χρονος Πορτογάλος προπονητής ο οποίος αποτελεί έναν εκ των πλέον ταλαντούχων ανέλαβε την ομάδα της Γαλλίας το περσινό καλοκαίρι και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Πόρτο, Τσέλσι και Τότεναμ μεταξύ άλλων παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Αστέρι: Φλοριάν Τοβάν
Το μεγάλο ταλέντο της Μαρσέιγ είναο ο Φλοριάν Τοβάν. Ο 27χρονος εξτρέμ αποκτήθηκε από τη Νιουκάστλ πριν από τρία χρόνια και έχει κάνει πράγματα και θαύματα με την ομάδα της Γαλλίας. Ο Τοβάν βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίλαν που θέλει να τον κάνει δικό της αλλά ακόμα δεν τα έχει καταφέρει.

Ο Φλοριάν Τοβάν αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Μαρσέιγ
Το αστέρι της Μαρσέιγ, Φλοριάν Τοβάν AP IMAGES


Αποκτήθηκαν: Αλβάρο Γκονζάλες (Βιγιαρεάλ), Μπαλέρντι (Ντόρτμουντ), Ναγκατόμο (Γαλατασαράι), Παπέ Γκιγιέ (Λε Χαβρ).

Αποχώρησαν: Μοχάμεντ (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Σερτίκ (ελεύθερος),

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα
Η Μαρσέιγ τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στο πρωτάθλημα, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν με διαφορά 12 βαθμών ενώ στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τη Λιόν ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου στην Ευρώπη.

Προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό: Η Μαρσέιγ έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό άλλες τέσσερις φορές. Οι Γάλλοι έχουν πετύχει τρεις νίκες ενώ οι "ερυθρόλευκοι" μόλις μια. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ήταν τη σεζόν 2011-12.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ