ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δύσκολα σταυρόλεξα είναι για τους δυνατούς λύτες

Ο Χένρι Ονιεκούρου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία
Ο Χένρι Ονιεκούρου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου ο Πέδρο Μαρτίνς έχει διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους και τους επτά πλάγιους επιθετικούς του Ολυμπιακού για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (17/10, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στους Ζωσιμάδες.

Μία καλή για τους ερυθρόλευκους, αλλά και συνάμα δύσκολη συνθήκη, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να χωρέσει μόνο τρεις από αυτούς στην αρχική ενδεκάδα. Και η δυσκολία δεν αφορά μόνο το αρχικό σχήμα, αλλά ακόμη και για την παρουσία στην 20άδα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (17/10, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στους Ζωσιμάδες.

Ο Μαρτίνς έχει να επιλέξει για τα δύο ή τρία εισιτήρια (ανάλογα με τον σχηματισμό που θα προτιμήσει) ανάμεσα από επτά ποδοσφαιριστές συνολικής χρηματιστηριακής αξίας περίπου 28.000.000 ευρώ.

Διότι, τόσο κοστολογούνται –σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt- ο Χένρι Ονιεκουρού (7.000.000), ο Ρόνι Λόπες (7.000.000), ο Γιώργος Μασούρας (6.000.000), ο Γκάρι Ροντρίγκες (5.000.000), ο Μάριος Βρουσάι (1.500.000), ο Ματιέ Βαλμπουενά (1.000.000) και ο Αγκιμπού Καμαρά (300.000). Αν και για τον τελευταίο υπάρχουν πλέον αρκετές ενστάσεις, αφού η “μετοχή” του έχει εκτοξευτεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Μπροστά σε δύσκολη εξίσωση ο Μαρτίνς

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, λοιπόν, βρίσκεται μπροστά στην δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσει για τα πλάγια της επίθεσης, αλλά και για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ: ποιους να ξεκινήσει, ποιους να κρατήσει στο πάγκο και ενδεχομένως ποιος να μείνει εκτός. Δεν είναι εύκολη η απόφαση. Για το ματς εναντίον της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης θα έχει έναν παίκτη λιγότερο, τον Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa League. Όμως, για τους αγώνες με τα Γιάννενα και τον ΠΑΟΚ;

Ο Ροντρίγκες προέρχεται από γκολ με το Πράσινο Ακρωτήρι και από δύο μισάωρα καλού ποδοσφαίρου. Ο έμπειρος εξτρέμ είχε καλή παρουσία στις τελευταίες προπονήσεις στο Ρέντη και είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στους Ζωσιμάδες. Έστω, κι ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Μασούρας είναι ο πιο παραγωγικός πλάγιος επιθετικός του Ολυμπιακού και συνεργάζεται πολύ καλά, είτε με τον Τικίνιο είτε με τον Ελ Αραμπί. Ο Έλληνας άσος επέστρεψε φουριόζος (με γκολ και ασίστ) μετά τον τραυματισμό του που τον άφησε εκτός αγώνων για ένα μήνα (από 21/8 έως τις 21/9), ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε δοκάρι με την Εθνική στο παιχνίδι εναντίον της Σουηδίας στη Στοκχόλμη.

Ο Βαλμπουενά δούλεψε αρκετά στη διακοπή του πρωταθλήματος, όπως επισήμανε ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, πήρε τις ανάσες του, γνωρίζει τι σημαίνουν για τον Ολυμπιακό παιχνίδια στην Περιφέρεια και με την ποιότητα, την εμπειρία και την οξυδέρκειά του μπορεί με μία ενέργεια ή μία εκτέλεση φάουλ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει η πειραϊκή ομάδα στο γκολ και στη νίκη.

Ο Ονιεκουρού ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον προσαγωγό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούσε βασική επιλογή του Πορτογάλου προπονητή στα εξτρέμ τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι τη στιγμή που υπέστη την ελαφριά θλάση. Ο Αγκιμπού Καμαρά αποτελεί βασική επιλογή, είτε παίζοντας στα πλάγια της επίθεσης είτε αγωνιζόμενος στον άξονα πίσω από τον σέντερ φορ. Και δικαιολογημένα, με βάση την απόδοση που έχει στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Λόπες κινήθηκε σε ρηχά νερά μέχρι τώρα, ξοδεύοντας τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Μαρτίνς, αλλά ο τελευταίος είναι έτοιμος να του δώσει άμεσα κι άλλες, ευελπιστώντας ο Βραζιλιάνος (με πορτογαλική υπηκοότητα) να τις αρπάξει και να δείξει ποιες είναι οι πραγματικές του δυνατότητες. Και ο Βρουσάι ήταν πάντα εκεί, όταν τον χρειάστηκε ο ερυθρόλευκος τεχνικός, είτε μοιράζοντας την ασίστ στο τέρμα του Ρέαμπτσιουκ απέναντι στην Αντβέρπ είτε σκοράροντας, όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στον σχηματισμό 4-2-3-1, ο Αγκιμπού Καμαρά μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, επιτρέποντας σε άλλους δύο παίκτες από τους υπόλοιπους παραπάνω έξι να διεκδικήσουν τις δύο θέσεις των εξτρέμ. Τα πράγματα στενεύουν ακόμη περισσότερο στα συστήματα 4-3-3 και 4-4-2. Αλλά τα δύσκολα σταυρόλεξα είναι για τους δυνατούς λύτες…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ