ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα διλήμματα του Μίτσελ ενόψει ΑΕΚ και τι θέλει να αλλάξει στα ντέρμπι

Ολυμπιακός: Τα διλήμματα του Μίτσελ ενόψει ΑΕΚ και τι θέλει να αλλάξει στα ντέρμπι
INTIME

Ο Μίτσελ έχει πολλές σκέψεις στο μυαλό του, αναφορικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Οι ενοχλήσεις του Χουάνγκ στο γόνατο και του Χάμες στον δικέφαλο έχουν αναγκάσει τον Μίτσελ να επεξεργάζεται το plan B σε περίπτωση που οι δύο πρώτοι δεν καταφέρουν να αγωνιστούν στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Novibet εναντίον της ΑΕΚ την Πέμπτη (9/2) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία προπόνηση της πειραϊκής ομάδας την Τετάρτη (8/2), αλλά ο Ισπανός τεχνικός θέλει να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο.

Ο Χουάνγκ και ο Χάμες είναι καταλυτικοί στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και όσο κι αν το ρόστερ των ερυθρόλευκων είναι γεμάτο στο κέντρο και στην επίθεση, παίκτες σαν τον Νοτιοκορεάτη κεντρικό μέσο και τον Κολομβιανό επιτελικό χαφ δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Πόσο μάλλον στα μεγάλα παιχνίδια.

Όπως και να έχει, εάν ο Χουάνγκ (που νιώθει λίγο καλύτερα) δεν καταφέρει να είναι απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά, τότε δίπλα στον Εμβιλά αναμένεται να τοποθετηθεί ο Σαμασέκου. Και αν δεν αγωνιστεί ο Χάμες, πιθανότητα θα μετατοπιστεί στον άξονα ο Μπιέλ παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξουν αλλαγές στα πλάγια της επίθεσης, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησαν ο Μασούρας και ο Μπιέλ. Ο Μίτσελ σκέφτεται τις λύσεις των Κανός, Μπουτούτσι ή Γκάρι Ροντρίγκες για τις θέσεις των εξτρέμ.

Προς το παρόν, υπάρχουν διλήμματα για τα πλάγια, όπως και με τη χαμηλή πτήση του Ρέαμπτσιουκ στην Τούμπα, που δεν αποκλείεται να βάλει στην εξίσωση τον Ραμόν. Αλλά και για τη θέση του τερματοφύλακα ανάμεσα στον Τζολάκη και στον Πασχαλάκη. Με τον πρώτο να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα. Περισσότερα για τα πλάνα του Μίτσελ θα φανούν στην τελευταία προπόνηση, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει η κατάσταση των Χουάνγκ και Χάμες Ροντρίγκες.

Μόνο ο Χάμες και ο Μπιέλ γκολ στα ντέρμπι

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να αλλάξει η κατάσταση για τους ερυθρόλευκους στα πιο μεγάλα παιχνίδια και αναζητά λύσεις. Στα τέσσερα ντέρμπι που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα μετράει τρεις ισοπαλίες (1-1 Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, 0-0 ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, 0-0 ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και μία ήττα (1-2 ΠΑΟΚ στο Νέο Φάληρο).

Η δε συγκομιδή τερμάτων είναι μόλις δύο γκολ σε αυτά τα τέσσερα ματς, με σκόρερ τον Χάμες κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και τον Μπιέλ εναντίον των Πρασίνων στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει κάποιο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στις άλλες τρεις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μαζί με εκείνον και ότι δυσκολεύεται να σκοράρει σε αυτά τα ματς, προβληματίζει τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι κυνηγούν στη βαθμολογία και για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή, θα πρέπει να κερδίσουν ορισμένα ντέρμπι. Μάλιστα, από τα 15 εναπομείναντα παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας στη Super League, τα 10 θα είναι εναντίον της ΑΕΚ (3), του Παναθηναϊκού (3), του ΠΑΟΚ (2) και του Άρη (2).

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα δύο ματς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και εκεί ο Μίτσελ περιμένει γκολ και από τους Μπακαμπού και Αραμπί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ