ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα της επόμενης μέρας για Μαρτίνς και Σα

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα της επόμενης μέρας για Μαρτίνς και Σα
Ο Πέδρο Μαρτίνς αγκαλιάζει τον Ζοζέ Σα μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ EUROKINISSI

Δεν είναι μόνο κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ο Μαρτίνς που έχει μπει στις λίστες ξένων συλλόγων. Τι σκέφτεται ο Πορτογάλος κόουτς για την επόμενη –δική του- μέρα; Τι παίζει με Ρόμα – Σα; Το SPORT 24 έχει τις απαντήσεις.

Κεφαλαιοποιούν την καλή τους δουλειά στον Ολυμπιακό όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, αλλά και ο προπονητής. Η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 46ου συνολικά, σε συνδυασμό με την αξιοπρόσεκτη πορεία στην Ευρώπη, έχει προσελκύσει πολλά βλέμματα από το εξωτερικό.

Μαντί Καμαρά, Ζοζέ Σα, Ρούμπεν Σεμέδο και όχι μόνο, ακούγονται έντονα εκτός των συνόρων και στο καλοκαίρι που πλησιάζει αναμένεται να ανέβουν οι θερμοκρασίες. Δεν έχουν, όμως, πέραση μόνο τα «χρυσαφικά» του Ολυμπιακού που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Πολύ καλό προφίλ έχει δημιουργήσει και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει μοιράσει ήδη αρκετές… τάπες σε υποψήφιους μνηστήρες.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να δουλέψει μελλοντικά στο αγγλικό πρωτάθλημα, το οποίο θεωρεί κορυφαίο του κόσμου και δεν είναι ο μόνος. Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι αν υπάρχει ενδεχόμενο στη διάρκεια του καλοκαιριού να βγάλει την ερυθρόλευκη φόρμα και να φορέσει κάποια άλλη που θα αποτελέσει και το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση, ο 50χρονος κόουτς έχει στο μυαλό του μόνο τον Ολυμπιακό. Δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το κλαμπ σε όλα τα επίπεδα και δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός των τειχών του Ρέντη.

Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει, αλλά το σενάριο να έρθει κάποιο μεγάλο κλαμπ του εξωτερικού για να κάνει… μεταγραφή τον Πέδρο Μαρτίνς δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες. Ο “professor” είναι κόουτς που θέλει να τα έχει όλα σε μια σειρά.

Κινείται βάσει προγραμματισμού. Στο μυαλό του, λοιπόν, έχει να καθίσει τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο στον κόκκινο πάγκο, όσο τον δεσμεύει και το συμβόλαιό του και μετά θα εξετάσει τις παραμέτρους που θα δημιουργηθούν.

Εδώ και καιρό, παρέα με τη διοίκηση και τους συνεργάτες του, σχεδιάζουν την «επόμενη μέρα» του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα προσπαθούν να κρατήσουν έτοιμη την ομάδα για τον τελικό του Κυπέλλου (22/5), δίνοντας κι ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν ως τώρα σημαντικό χρόνο προσαρμογής.

Τα χρήματα που λαμβάνει από πέρυσι το καλοκαίρι είναι πολύ ικανοποιητικά (σ.σ. γύρω στο ένα εκατομμύριο νετ, συν μπόνους κατάκτησης στόχων) οπότε δεν έχει κανέναν λόγο να ψάχνεται. Αν αύριο – μεθαύριο σκάσει κάποια πρόταση από πολύ μεγάλο κλαμπ και τον δελεάσει, θα το συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η ΠΑΕ θα βάλει στο ταμείο της τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται σε πιθανή πρόωρη αποδέσμευση και ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του. Μέχρι στιγμής, πάντως, Ολυμπιακός και Μαρτίνς συνεχίζουν χέρι – χέρι και για του χρόνου κι αυτό δύσκολα θα διαφοροποιηθεί…

ΜΕΝΤΕΣ, Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Στο μεταξύ, οι Ιταλοί συνεχίζουν να αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους πως ο Ζοζέ Σα είναι πιθανό να ακολουθήσει τον συμπατριώτη του Μουρίνιο στην Ιταλία για λογαριασμό της Ρόμα. Ακόμη δεν πήγε ο Πορτογάλος κόουτς και οι Ιταλοί τον έχουν «στολίσει» με διάφορες μεταγραφικές ιστορίες. Μέσα σε αυτές και ο κίπερ του Ολυμπιακού. Πως προκύπτει, ωστόσο, αυτό το -φημολογούμενο σε αυτή τη φάση- ενδιαφέρον;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Τόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο όσο και ο Σα εκπροσωπούνται από τον κορυφαίο ατζέντη Ζόρζε Μέντες. Κι επειδή ανήκουν στην ίδια λίστα, οι Ιταλοί εκτιμούν πως ο νέος κόουτς θα διαλέξει από εκεί ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και τερματοφύλακα. Πρόκειται για μια πολύ απλοϊκή προσέγγιση, χωρίς, όμως, να μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Ποιος πήγε τον Μουρίνιο στη Ρόμα; Ο Μέντες. Ποιος εκπροσωπεί τον Σα; Ο Μέντες. Άρα αν ζητήσει τερματοφύλακα ο Πορτογάλος κόουτς της Ρόμα, είναι πιθανό να σκεφτεί τον «ομόσταβλο» συμπατριώτη του. Κάπως έτσι το σκέφτονται οι Ιταλοί ρεπόρτερ και αναφέρουν ακόμη και ποσά που φτάνουν στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Θα δώσουν οι «τζιαλορόσι» ένα τέτοιο ποσό για νέο κίπερ κι αν «ναι», αυτός θα είναι ο Σα; Μάλλον πάει λίγο μακριά η βαλίτσα, αν και στις μεταγραφές ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει δώσει παίκτες στη Ρόμα (Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς), υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, εδώ και χρόνια, ενώ και ο Ζοζέ Σα, ο οποίος πιθανότατα θα είναι στην αποστολή του Euro με την Εθνική του ομάδα, δεν θα έλεγε όχι σε μια νέα πρόκληση μετά από μια τριετία στο μεγάλο λιμάνι.

Η Ρώμη, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός, ούτε ο πιο πιθανός επόμενος προορισμός… Είναι, άλλωστε, πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συζητήσεις. Στην παρούσα φάση, ό,τι κινείται στο μεταγραφικό παζάρι αφορά ελεύθερους ποδοσφαιριστές ή προπονητές. Για πιθανές μεταγραφές έχουμε ακόμη πολύ καιρό μπροστά μας. Ψυχραιμία…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ