ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σέριφ και Ντόρτμουντ πιθανές αντίπαλοι στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa, αν οι ερυθρόλευκοι βγουν 2οι στον όμιλο

Ολυμπιακός: Σέριφ και Ντόρτμουντ πιθανές αντίπαλοι στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa, αν οι ερυθρόλευκοι βγουν 2οι στον όμιλο
2021 AP PHOTO/PETER DEJONG

Σέριφ και Ντόρτμουντ θα βρεθούν στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League, αφού κατέλαβαν την 3η θέση στους ομίλους τους στο Champions League.

Σέριφ και Ντόρτμουντ θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στο στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League, αφού τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους στο Champions League. Αμφότερες (μαζί με τη Ζενίτ από την Τρίτη) πλέον είναι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αν οι πρωταθλητές Ελλάδας προκριθούν σε αυτήν τη φάση.

Η ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ρεάλ, με τους "μερένγκες" να εξασφαλίσουν την πρόκριση και πλέον η απόστασή τους να είναι τέτοια που δεν καλύπτεται την τελευταία αγωνιστική. Παράλληλα, η Ίντερ φρόντισε να κρατήσει ουραγό τη Σαχτάρ, ώστε η Σέριφ να τερματίσει στην 3η θέση.

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε από τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και το 3-1 δίνει την πιθανή ισοβαθμία στους Πορτογάλους την τελευταία αγωνιστική και συνάμα την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League, αφήνοντας τρίτη την Μπορούσια.

Στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League, οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση στους οκτώ ομίλους του Europa League, θα συναντηθούν με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση στους οκτώ ομίλους του Champions League. Οι πρώτες ως ισχυρές, οι δεύτερες ως ανίσχυρες στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες που ενδέχεται να βρεθούν σε αυτήν την κληρωτίδα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι δεύτεροι στον 4ο όμιλο, με λίγες ελπίδες να πιάσουν την πρωτοπόρο Άιντραχτ και δίνουν μάχη με τη Φενέρμπαχτσε που βρίσκεται στην 3η θέση, ένα βαθμό πιο πίσω. Πολλά θα κριθούν από τον αγώνα των δύο ομάδων την Πέμπτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" (25/11, 22:00, Cosmote 2HD, live από το SPORT24).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΣΕΡΙΦ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ