ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Σεμέδο πήρε από τους Πειραιώτες τα λεφτά της Μπενφίκα

Ο στόπερ του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, πανηγυρίζει ένα γκολ του με τους ερυθρόλευκους
Ο Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού πανηγυρίζει EUROKINISSI

To Sport24.gr που αποκάλυψε τους όρους της νέας συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Ρούμπεν Σεμέδο έχει και το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον Πορτογάλο διεθνή αμυντικό που θυμίζει σε κάποιους Κώστα Μανωλά.

O Ρούμπεν Σεμέδο ήταν από την πρώτη στιγμή ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Ήταν πολλά τα "μη" και τα "όχι" μέχρι ο Πέδρο Μαρτίνς να πάρει την απόφαση ότι τον θέλει στον Πειραιά και να μεταφέρει το σχετικό αίτημα στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ηγέτης των "ερυθρολεύκων", βέβαια, έχει ξαναπεράσει από τέτοια διλήμματα. Τα ξέρει καλά. Κάποτε πολύς κόσμος τον συμβούλευε να μην ασχοληθεί με την περίπτωση του Κώστα Μανωλά όταν ο 21χρονος τότε αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Κόντρα σε όσους… ανησυχούσαν ή αμφισβητούσαν την αξία του διεθνούς κεντρικού αμυντικού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του άνοιξε την πόρτα του Ολυμπιακού και μαζί την αγκαλιά του. Όπως ο ίδιος ο άσος της Νάπολι δήλωσε πρόσφατα, όταν γυρίσει από την Ιταλία θα αγωνιστεί ξανά στην ερυθρόλευκη ομάδα που αποτελεί και τη μεγάλη του ποδοσφαιρική καψούρα, έστω κι αν το παρελθόν ή οι οικογενειακές του καταβολές ήταν κιτρινόμαυρης απόχρωσης.

Όπως έγινε πριν από 8 χρόνια με τον Κώστα, έγινε πριν από δύο και κάτι με τον Σεμέδο, ο οποίος είχε γράψει βιβλιό όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά, δυστυχώς, κι έξω από αυτό. Ο σύλλογος του Πειραιά άδραξε την ευκαιρία, αγόρασε καταβάλλοντας 4 εκατομμύρια ευρώ το 100% των δικαιωμάτων του "ράστα" και τον οδήγησε στη "Γη της Επαγγελίας".

Ως μόνιμος κάτοικος Πειραιάς (επιβεβαίωσε ο ίδιος το deal μέσω του ρεπορτάζ του Sport24.gr) ο 26χρονος στόπερ βρήκε έναν προπονητή που τον εμπιστεύθηκε και τον έριξε στα βαθιά, επέστρεψε στο τοπ επίπεδο, έπαιξε και παίζει στο Champions League, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία έφτασε να γράψει και την πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει μετρήσει ως τώρα 52 επίσημες συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ απογείωσε ξανά την αξία του από τα 2 εκατομμύρια στα 7 και συνεχίζει να καταγράφει φουλ ανοδική τάση. Το καλοκαίρι, ωστόσο, εξέφρασε τάσεις φυγής. Ο προπονητής που τον ανέδειξε στη Σπόρτινγκ Ζόρζε Ζεσούς ζήτησε επιτακτικά την επιστροφή του στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπενφίκα, αλλά παρά τις διαδοχικές προτάσεις η πόρτα στην Πλατεία Αλεξάνδρας έμεινε κλειστή, λόγω και του βέτο που έθεσε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τα χρήματα, ωστόσο, που του πρόσφεραν οι "αετοί" της Λισσαβώνας, ο Ρούμπεν τα πήρε από την ομάδα του, συν μπόνους κατάκτησης στόχων. Όπως από νωρίτερα αποκάλυψε το Sport24.gr οι ετήσιες αποδοχές του εκτοξεύονται από τις 700.000 ευρώ στο 1,2 εκατ. ευρώ, προσφέροντάς του μια γενναία αύξηση της τάξης του 60% και του καλύπτει τα χρήματα που του προσφέρθηκαν από τους συμπατριώτες του, συν μπόνους κατάκτησης στόχων. Πως να μην είναι ευχαριστημένος;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ BUY OUT ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Και κάτι ακόμη. Στο νέο συμβόλαιο δεν προβλέπεται buy out. Με άλλα λόγια όποια ομάδα ενδιαφερθεί στο μέλλον, η Μπενφίκα ή άλλη, θα ξεκινήσει την κουβέντα από το μηδέν και θα πρέπει να πείσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού που στην τελευταία απόπειρα της Μπενφίκα ζήτησε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν αποκλείεται από εδώ και πέρα με τον Ρούμπεν εν ενεργεία διεθνή και "καυτό" σε όλες τις διοργανώσεις, οι "ερυθρόλευκοι" να ζητήσουν ακόμη πιο πολλά. Μέχρι τότε, όμως, καλό είναι να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα κάνει ο εξαιρετικός αυτός κεντρικός αμυντικός στο γήπεδο με την εμφάνιση των νταμπλούχων Ελλάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ