ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προβάδισμα Τικίνιο και Μαντί Καμαρά για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Τικίνιο
Ο Τικίνιο EUROKINISSI SPORTS

Οι Τικίνιο και Μαντί Καμαρά έχουν προβάδισμα έναντι των Ελ Αραμπί και Μπουχαλάκη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (17/4) στη Λεωφόρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ανεβάσει κι άλλο την ένταση στην προπόνηση του Ολυμπιακού και έχει αρχίσει σιγά σιγά να φανερώνει τις διαθέσεις του για την ενδεκάδα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (17/4) στο Απόστολος Νικολαϊδης. Τούτη την ώρα, ο Τικίνιο Σοάρες και ο Μαντί Καμαρά έχουν το προβάδισμα για να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα έναντι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και του Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός και ο κεντρικός χαφ από τη Γουινέα έχουν παιχνίδι στα πόδια τους από το φιλικό ματς των ερυθρόλευκων απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (μάλιστα, ο πρώτος σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης), ενώ ο Μαροκινός σέντερ φορ δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης και ο Έλληνας μέσος αποχώρησε στο 27' με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Οι δύο τελευταίοι είναι πλέον διαθέσιμοι, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκονται στο βαθμό ετοιμότητας των δύο πρώτων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα αξιολογήσει πάλι την κατάσταση του Αραμπί και του Μπουχαλάκη στις προπονήσεις το επόμενο διήμερο και θα πάρει τις αποφάσεις του. Άλλωστε, έχει την ευχέρεια να μοιράσει τον χρόνο στο ματς της Λεωφόρου ανάμεσα στον Τικίνιο και τον Αραμπί και τον Μαντί Καμαρά και τον Μπουχαλάκη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σφίγγουν τα λουριά

Ο Μαρτίνς θεωρεί άκρως σημαντικό και δύσκολο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θα επιδιώξει με καθημερινά τετ α τετ και ομιλίες στους παίκτες στο Ρέντη να τους βάλει στο κλίμα του αγώνα. Ο Πορτογάλος κόουτς είναι αποφασισμένος να σφίξει τα λουριά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα στα ματς με την ΑΕΚ (1-1) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), ενώ στα τέσσερα τελευταία έχει μόλις μία νίκη, αυτή επί του Άρη (2-1) στο Καραϊσκάκη –προηγήθηκε η ήττα 1-2 από τους κιτρινόμαυρους στη Θεσσαλονίκη.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός καίγεται για τους βαθμούς για την έξοδό του στην Ευρώπη, ενώ οι δύο αγώνες του Ολυμπιακού με τους πράσινους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έληξαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0, 0-0).

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί διακαώς τη νίκη στο Απόστολος Νικολαϊδης, τόσο για λόγους πρεστίζ όσο κυρίως για να διατηρήσει ή και να αυξήσει την απόσταση των +11 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η πειραϊκή ομάδα θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία της, αλλά για να πάρει αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι αγωνιστικά απ´ ότι τους τελευταίους μήνες.

Ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ότι πορεύεται με ένα γκρουπ 14 - 15 παικτών στους οποίους ήρθε να προστεθεί (από τον αγώνα με την ΑΕΚ) ο Φορτούνης. Και με αυτούς αναμένεται να συνεχίσει, τουλάχιστον μέχρι οι ερυθρόλευκοι να εξασφαλίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ