ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ολυμπιακός: Πρωτοσέλιδες εξηγήσεις στην Ο’ Jogo για Σεμέδο - Πόρτο

Ολυμπιακός: Πρωτοσέλιδες εξηγήσεις στην Ο’ Jogo για Σεμέδο - Πόρτο

Η καλύτερα καταρτισμένη σε θέματα Πόρτο πορτογαλική εφημερίδα O’ Jogo αναλύει σύμφωνα με ρεπορτάζ της στο σαββατιάτικο της φύλλο τα ισχύοντα στο θέμα του φλερτ των «δράκων» με τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Συνέχεια στο μπαράζ δημοσιευμάτων στην Πορτογαλία αναφορικά με το ενδιαφέρον των «μεγάλων» της χώρας για τον Ρούμπεν Σεμέδο δίνει στο σαββατιάτικο της φύλλο η O’ Jogo. Εχοντας την καλύτερη ενημέρωση από κάθε άλλη σε θέματα Πόρτο, η εφημερίδα προφανώς καταπιάνεται με το φλερτ των «δράκων» για τον στόπερ του Ολυμπιακού, το οποίο και μάλιστα φιλοξενεί ως κύριο θέμα της στο εξώφυλλο με τον τίτλο: «Ολες οι εξηγήσεις για τον Ρούμπεν» (σ.σ. η κυριολεκτική μετάφραση είναι «ο Ρούμπεν σε καθαρά πιάτα», πρόκειται για ιδιωματισμό που χρησιμοποιούν οι Πορτογάλοι όταν θέλουν να δώσουν αναλυτικές εξηγήσεις σε κάποιο θέμα).

Η συνέχεια δίνεται στο ρεπορτάζ, όπου και χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για την καλοκαιρινή προσπάθεια της Πόρτο να αποκτήσει τον Σεμέδο. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, τα πάντα ήταν συμφωνημένα είτε για τον δανεισμό του Πορτογάλου στόπερ είτε για την ανταλλαγή του με τον Ντιόγκο Λέιτε, 22χρονου Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος τελικά παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπράγκα.

«Το καλοκαίρι ήταν με το ένα πόδι στο Ντραγκάο, ωστόσο οι δικαστικές του περιπέτειες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο εξακολουθεί να θέλει έναν κεντρικό αμυντικό με τα σωματικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σεμέδο και γι’ αυτό η Πόρτο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα όσα συμβαίνουν.

Για την ώρα, το αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον της Πόρτο δεν έχει προχωρήσει πέραν επαφών με την Gestifute, την εταιρεία εκπροσώπησης του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος και από το καλοκαίρι (συν)διαχειρίζεται τις τύχες του Σεμέδο. Η O’ Jogo γνωρίζει πως ο Σεμέδο επιθυμεί την μετακόμιση στο Πορτο, προκειμένου να αναζωογονήσει την καριέρα του και δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση».

Πρόβλημα ρευστότητας

Στη συνέχεια, η πορτογαλική εφημερίδα παρουσιάζει την φόρμουλα με την οποία εκτιμάει πως οι «δράκοι» θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον 27χρονο στόπερ, καταγράφοντας παράλληλα και τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας: «Η Πόρτο θα κινηθεί για δανεισμό με option αγοράς. Γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός θα ήθελε αυτή να τοποθετηθεί στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. ΗΠόρτοθαπροσφέρειταμισά».

Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η Πόρτο τη δεδομένη στιγμή (όπως άλλωστε και το καλοκαίρι) αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, κάτι που πέραν της προσφοράς στον Ολυμπιακό επηρεάζει και εκείνη στον ποδοσφαιριστή και τις δικές του απολαβές. «Ενα άλλο ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί είναι και οι απολαβές του ποδοσφαιριστή. Στην Πορτογαλία η φορολογία είναι υψηλότερη από την Ελλάδα. Ο Σεμέδο εισπράττει εκεί 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως και η Πόρτο σίγουρα δεν θέλει να του προσφέρει ανάλογο μισθό», τονίζεται σχετικά.

Η αναφορά της O’ Jogo δεν γίνεται προφανώς για το διάστημα του δανεισμού του Σεμέδο, αν και εφόσον προκύψει φυσικά, για το υπόλοιπο της σεζόν. Τις απολαβές γι’ αυτό το διάστημα του Πορτογάλου στόπερ, δεν έχουν πρόβλημα να τις καλύψουν οι «δράκοι». Το πρόβλημά τους σε περίπτωση που τον αποκτήσουν πληρώνοντας το buyout που θα συμφωνηθεί είναι πως δεν θέλουν να του προσφέρουν εφεξής συμβόλαιο με το τρέχον του στον Ολυμπιακό.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στις δικαστικές περιπέτειες του Σεμέδο, επισημαίνοντας πως η Πόρτο «έχει τον τρόπο της να τσεκάρει το στάτους του Σεμέδο τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο με την επιστροφή του στις προπονήσεις όσο και εξωγηπεδικό, ενώ και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο του έχει μιλήσει το τελευταίο διάστημα», προσθέτοντας παράλληλα ότι και η «Μπενφίκα ενημερώθηκε για το στάτους του ποδοσφαιριστή την τελευταία εβδομάδα, με άνθρωπο της διοίκησης να επικοινωνεί με τον ίδιο τον Σεμέδο τις προηγούμενες μέρες».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως όπως μετέφεραν σε προηγούμενα φύλλα τους οι άλλες δύο μεγάλες πορτογαλικές εφημερίδες, η Record και η A’ Bola, οι οποίες έχουν πολύ καλύτερη πρόσβαση σε θέματα Μπενφίκα απ’ ότι η O’ Jogo, ο κόουτς των Λουζιτανών, Ζόρζε Ζέσους μπορεί να θέλει τον Σεμέδο – ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βραζιλιάνου στόπερ Βερίσιμο, ο οποίος και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν – αλλά η διοίκηση των «αετών» (επί Ρουί Κόστα) δεν βρίσκεται σε ανάλογο μήκος κύματος, έχοντας σοβαρούς – και ως τώρα αποτρεπτικούς - ενδοιασμούς για μια τέτοια κίνηση.

Τέλος, το ρεπορτάζ της O’ Jogo τονίζει το αυτονόητο: «Βρισκόμαστε ακόμη στον Νοέμβριο, η αγορά ανοίγει ξανά τον Ιανουάριο. Τότε η Πόρτο θα γνωρίζει που και αν θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τι οικονομικά διαθέσιμα θα έχει από ενδεχόμενη πώληση. Ως τότε, παρακολουθεί την κατάσταση, ελέγχοντας τα δεδομένα, χωρίς να έχει κάνει καμία άλλη κίνηση».

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ