ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Μπουλάρι που πήρε στην αποστολή ο Μάρτινς

Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Μπουλάρι που πήρε στην αποστολή ο Μάρτινς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς απέναντι στην Άρσεναλ και ανάμεσα στις κλήσεις βρίσκεται ο Εμιλιάνο Μπουλάρι. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον 18χρονο στράικερ που εμπιστεύθηκε για το μεγάλο παιχνίδι ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αποστολή για τη ρεβάνς του 1-0 του "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στην Άρσεναλ (27/2, 22:00, Cosmote Sport2 HD) για τη φάση των "32" του Europa League. Στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει και ένα όνομα που προκάλεσε έκπληξη, αυτό του Εμιλιάνο Μπουλάρι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τις απουσίες του Κώστα Φορτούνη, λόγω μίας ήπιας ευαισθησίας στην αριστερή ποδοκνημική, του τραυματία Χιλάλ Σουντανί, αλλά και του Χασάν, ο οποίος δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ερυθρόλευκη λίστα, έχει μείνει μόνο με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Έτσι, αποφάσισε να ανασύρει τον Εμιλιάνο Μπουλάρι από τη β' λίστα, έναν παίκτη που ο Μαρτίνς δείχνει να εμπιστεύεται εδώ και αρκετό καιρό.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΑΡΙ

Ο 18χρονος σέντερ φορ του Ολυμπιακού γεννήθηκε στη Σύρο και μεγάλωσε στη Νάξο από γονείς Αλβανούς μετανάστες. Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό καθήκον καλεί τον Μπουλάρι, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, αν και την περσινή σεζόν βρέθηκε κοντά στην λίστα του Πορτογάλου τεχνικού. Δεν πρόκειται για μία τυχαία επιλογή εφόσον ο νεαρός στράικερ επέλεγε να κάνει προπονήσεις με τους "μεγάλους" μπαίνοντας στο μάτι του Πέδρο Μαρτίνς.

Τα φυσικά του προσόντα του με ύψος 1,90 θυμίζουν Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ το παρατσούκλι του στην ομάδα Νέων των "ερυθρολεύκων" είναι "ταύρος", ένα προσωνύμιο που φανερώνει στοιχεία για τη δύναμή του, ένα βασικό χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και σε ηλικία 16 ετών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έγινε επαγγελματίας στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Το όνομα του Μπουλάρι έχει γίνει γνωστό και εκτός συνόρων, αφού με την περίπτωσή του ασχολήθηκε η Λάτσιο, σε μία περίοδο που ο νεαρός ήταν αρχηγός της Κ17 της Αλβανίας, σκοράροντας μάλιστα και το μοναδικό γκολ της χώρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δείχνοντας τα σχέδια του για τον νεαρό "έτρεξε" να τον δέσει με επαγγελματικό συμβόλαιο, ώστε να μην τον χάσει.

Τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League K19 μετράει 19 παρουσίες, έχοντας σκοράρει σε δύο παιχνίδια κόντρα σε Λαμία και Ξάνθη. Την ίδια ώρα αγωνίστηκε και στα έξι ματς του Ολυμπιακού για το UEFA Youth League δίχως βέβαια να σημειώσει κάποιο από τα δύο γκολ που πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι" σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου με αντιπάλους τμήματα υποδομής μεγάλων ομάδων, όπως της Μπάγερν και της Τότεναμ. Μάλιστα, φέτος είχε και παρουσία στην πρώτη ομάδα και συγκεκριμένα στη ρεβάνς της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Καλαμάτα, με τον Μπουλάρι να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή και να κάθεται στον πάγκο.

Πλέον, ετοιμάζεται για μία μεγάλη και ονειρική βραδιά στο Emirates με τον 18χρονο στράικερ να βρίσκεται στο ίδιο γήπεδο με μεγάλους ποδοσφαιριστές μίας ιστορικής ευρωπαϊκής ομάδας, όπως ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Οζίλ. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα φυσικά της σκληρής δουλειάς του όλα αυτά τα χρόνια, που έχει επιφέρει ακολούθως την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ