ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πείσμα για πρόκριση, αλλαγές και "φρεσκάρισμα"

Ολυμπιακός: Πείσμα για πρόκριση, αλλαγές και "φρεσκάρισμα"
EUROKINISSI

Επιχείρηση ηρεμία και ανασυγκρότηση στου Ρέντη μετά την επιστροφή από τη Μασσαλία, η ατάκα “δεν θα χάναμε ποτέ” στα αποδυτήρια και η “λύσσα” για νίκη – πρόκριση το ματς με την Πόρτο.

Τσαντίλα, κούραση, πείσμα. Αυτές οι τρεις λέξεις συνόδευσαν την επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από τη Μασσαλία μετά το αναπάντεχο με βάση την εικόνα του ματς, 2-1 από τη Μαρσέιγ. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους κι εντός αποδυτηρίων ενώ έγιναν κουβέντες και για τον Ισπανό διαιτητή Μανθάνο, ο οποίος δύο φορές μέσω VAR έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα με αποτέλεσμα να χάσουν ένα παιχνίδι που είχαν υπό απόλυτο έλεγχο.

Πέρα από τις δύο αποφάσεις που έφεραν τα πέναλτι και το πάνω – κάτω σε αγωνιστικό επίπεδο, χωρίς η Μαρσέιγ να είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν παράπονα συνολικά από τις αποφάσεις του Μανθάνο, θεωρώντας ότι έκανε κακή διαιτησία και τους αδίκησε σε αρκετές φάσεις στη ροή του αγώνα.

ΜΑΡΤΙΝΣ: “ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ...”

Ήμασταν πολύ καλά, δεν απειληθήκαμε καθόλου, πιο πιθανό ήταν να βάλουμε εμείς δεύτερο γκολ παρά να δεχθούμε”, ήταν μία χαρακτηριστική ατάκα που ακούστηκε στο ταξίδι της επιστροφής και τα αποδυτήρια, καθώς αν έμενε το 0-1 λίγο περισσότερο, εκτιμούν ότι οι γηπεδούχοι θα ήταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουν και να αφήσουν περισσότερα κενά στα μετόπισθεν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, δεν στάθηκε εκεί. Πιστεύει ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Ζήτησε απ’ όλους να ξεχάσουν ό,τι έγινε στη Μασσαλία και να κοιτάξουν τα επόμενα παιχνίδια με τον Βόλο για το πρωτάθλημα και την Πόρτο. Είχε καλά λόγια για την απόδοση της ομάδας του και φρόντισε όχι απλά να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά να τους ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στα παιχνίδια που ακολουθούν, καθώς ακόμη η σεζόν έχει πολύ δρόμο. “Πάμε παιδιά, προχωράμε...”, έλεγε στα αγγλικά ο κόουτς διαρκώς στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης.

ΧΑΣΑΝ, ΤΙΑΓΚΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΠΡΟΥΜΑ

Η αποστολή των πρωταθλητών έφτασε το απόγευμα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ακολούθησε πρόγραμμα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν, προπόνηση για τους υπόλοιπους και επιστροφές ενόψει του αγώνα με τον Βόλο το απόγευμα του Σαββάτου (19.30). Στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς που ετοιμάζει αλλαγές για να “φρεσκάρει” το σύνολο, θα βρίσκεται ο Αχμέντ Χασάν, ο Τιάγκο Σίλβα, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει να μπει στην 20άδα και ο Μπρούμα, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία προπόνηση.

Σε διοικητικό επίπεδο και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν υπήρχε διάθεση ή απόφαση να δοθεί άλλη συνέχεια ή να γίνει κάποια κίνηση προς την UEFA με αφορμή τα όσα έγιναν στη Μασσαλία, ενώ είχε προηγηθεί και το φάουλ του Γκιντογάν στον Ντρέγκερ πριν από το 0-1 της Σίτι στο Φάληρο. Πολλές φορές, βέβαια, και σε αυτό το επίπεδο, ό,τι γίνεται δεν ανακοινώνεται...

Είναι γεγονός, πάντως, ότι όσα έγιναν στο “Βελοντρόμ” έχουν “απογειώσει” το κίνητρο ενόψει του αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας με την Πόρτο στο “Καραϊσκάκης”. Η διάθεση παικτών και τεχνικού τιμ είναι ο εκνευρισμός να μετατραπεί σε ορμή και έξτρα κίνητρο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να σφραγίσει τη συνέχεια της πορείας του στο Europa League, με νίκη σε βάρος της Πόρτο. Μια νίκη που πέρα από τη σημασία της για το μέλλον της ομάδας και το γόητρο θα αποφέρει και ένα σημαντικό ποσό στους ποδοσφαιριστές. Κάθε νίκη πριμοδοτείται από τη διοίκηση με ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως έχει ανακοινωθεί δια στόματος Μαρινάκη πριν από λίγο καιρό.

Προηγείται, ωστόσο, το ματς του πρωταθλήματος απέναντι σε μια ομάδα πολύ σκληρή για να… πεθάνει, όπως απέδειξε και στον μεσοβδόμαδο αγώνα της με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη που τσίμπησε το βαθμό (3-3), ενώ βρέθηκε να χάνει με 3-0. Το ότι θα υπάρξουν αλλαγές είναι σίγουρο, αλλά οριστικές αποφάσεις θα υπάρξουν από τον Πέδρο Μαρτίνς στην προπόνηση της Παρασκευής.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, πάντως, που είναι πολύ φορτωμένοι το τελευταίο διάστημα. Ο Φορτούνης παίζει σερί εδώ κι έναν μήνα, ο Εμβιλά τρέχει ασταμάτητα σε όλα τα ματς, ο Ραφίνια έπαιξε τραυματίας και χωρίς ανάσα σε σερί δύσκολα ματς, ο Ελ Αραμπί επιλέχθηκε για δύο αγώνες ως βασικός παρότι ανέτοιμος, λόγω κορονοϊού.

Για όλα αυτά, ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει δεύτερες σκέψεις και ετοιμάζει νέα πρόσωπα, προκειμένου να μοιράσει σωστά την τράπουλα στις δύο παρτίδες που ακολουθούν μεταξύ Σαββάτου και ερχόμενης Τετάρτης, με στόχο δύο νίκες και έξι βαθμούς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ