FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Αγκιμπού Καμαρά και το τρίγωνο των Βερμούδων που "εξαφάνισε" τον ΠΑΟΚ στο 1ο ημίχρονο

Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του με τον ΠΑΟΚ
Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του με τον ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Αγκιμπού Καμαρά που τα έκανε όλα, το "σβηστό" 2ο ημίχρονο και το τρίγωνο στα δεξιά. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει το 2-1 του "Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 επί του ΠΑΟΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αγκιμπού Καμαρά, που είχε ένα γκολ και μία ασίστ.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Μαρτίνς, που η αλήθεια είναι πως έκανε διαχείριση του σκορ και των δυνάμεων μετά το 45'. Δείτε στο σχετικό widget της Opta/Stats Perform τις τελικές και τα expected goals από το ντέρμπι του "Καραϊσκάκης".

Το τελικό 2-1 είναι απολύτως δίκαιο με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδων. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο κάτω μέρος του widget, μπορείτε να δείτε τις τελικές ανά ημίχρονο. Θα δείτε έτσι πως ο Ολυμπιακός "έσβησε" το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και είχε μόνο μια τελική μέχρι το 78' και τελείωσε τον αγώνα μόνο με τρεις από από το 45' μέχρι το 90'.

Βέβαια, η ομάδα του Μαρτίνς είχε να διαχειριστεί την κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης με την Άιντραχτ, αλλά και το υπέρ της 2-0 από το πρώτο ημίχρονο.

Πρώτος στις πάσες πάνω από τη σέντρα και στην επίθεση

Ένα 2-0 που ήρθε από το παιχνίδι στα δεξιά με τον Γκάρι Ροντρίγκες και την πίεση του Ολυμπιακού πάνω στον Εσίτι. Κομβικός και στα δύο ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά.

Ο μικρός έπαιξε μπροστά από το δίδυμο Εμβιλά-Καμαρά και έκανε τα πάντα. Δείτε στο widget της Opta τις πάσες του Αγκιμπού στο ντέρμπι. Ο Αγκιμπού ήταν πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού στις πάσες πάνω από τη σέντρα με 19/23 και πρώτος στις μεταβιβάσεις στις επίθεση με 10/14.

Με το πορτοκαλί χρώμα είναι η ασίστ στον Μασούρα, ενώ δείτε πως η κατεύθυνση των περισσότερων μεταβιβάσεων του Αγκιμπού ήταν προς τα δεξιά. Δείγμα της σαφής πρόθεσης του Ολυμπιακού να παίξει από την πλευρά του Ροντρίγκες, που έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα.

Το τρίγωνο Λαλά, Αγκιμπού, Ροντρίγκες

Δείτε στο widget της Opta τον μέσο χώρο των ενεργειών των παικτών του Ολυμπιακού και τις πάσες που αντάλλαξαν.

Οι ερυθρόλευκοι "έγειραν" προς τα δεξιά κι έφτιαξαν ένα τρίγωνο με τους Λαλά (27), Ροντρίγκες (77) και Αγκιμπού (22). Λαλά και Ροντρίγκες άλλαξαν επτά πάσες μεταξύ τους, Λαλά και Αγκιμπού είχαν οκτώ, ενώ ο 20χρονος από τη Γουϊνέα συνεργάστηκε και 10 φορές με τον δεξιό εξτρέμ των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός στόχευσε στην ταχύτητα του Ροντρίγκες και στους χώρους στην πλευρά που δεν βοηθούσε και πολύ ο Μπίσεσβαρ. Από εκεί οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, το διπλό δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 30'.

Κομβικός και στην πίεση

Δεν βρήκαν εκεί τα γκολ, αυτά ήρθαν από την πίεση ψηλά και την στόχευση στον Εσίτι στη φάση ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Κομβικός και σε αυτό ήταν Αγκιμπού, που έκλεψε και σκόραρε για το 1-0 και πάσαρε στον Μασούρα για το 2ο γκολ. Δείτε την αμυντική δουλειά του μικρού

Ο Αγκιμπού είχε πέντε ανακτήσεις κατοχής, με πιο σημαντική αυτή που έγινε πιο ψηλά στο γήπεδο στο 21' και του έδωσε το 1-0, ενώ προσέθεσε και 3/4 κερδισμένα τάκλιν.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παντελής Διαμαντόπουλος μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το "Γ. Καραϊσκάκης".

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ