ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μίτσελ για Χάμες, Μπιέλ και Φορτούνη

Ο Χαμές Ροντρίγκες
Ο Χαμές Ροντρίγκες INTIME SPORTS

Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ έχουν ανεβάσει στροφές στη χειμερινή προετοιμασία του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ καλείται να βρει λύσεις για το πώς θα διαχειριστεί και θα τους μοιράσει ρόλους στην ενδεκάδα.

Αρκετοί προπονητές είναι της άποψης πως, όλοι οι καλοί παίκτες χωρούν στην ενδεκάδα. Θεωρούν ότι είναι καλύτερο να έχει μία ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, παρά να υπάρχει έλλειψη και να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να βοηθήσουν.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ θα έχει έναν γρίφο μπροστά του που πρέπει να λύσει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ποιος είναι αυτός; Πώς θα διαχειριστεί και πως ενδεχομένως να "χωρέσει" τα δεκάρια στην ενδεκάδα της πειραϊκής ομάδας. Θα πει κάποιος, ότι ενδεχομένως μία λύση είναι να παίξουν οι τρεις παίκτες πίσω από τον σέντερ φορ και ο τέταρτος επιτελικός χαφ να έρθει από τον πάγκο. Να αγωνιστεί ο Χάμες στη θέση "10", ο Μπιέλ και ο Φορτούνης ως εξτρέμ και να περάσει ως αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Βαλμπουενά. Είναι ένα σκεπτικό, που πρέπει να δει το τεχνικό επιτελείο πως μπορεί να δουλέψει στην πράξη.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει κλασικός εξτρέμ στην ενδεκάδα και οι πλάγιοι μπακ θα έχουν περισσότερη δουλειά. Μέχρι τώρα, ο Μίτσελ δεν είχε να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσκολία, καθώς ο Φορτούνης ήταν εκτός ως ανέτοιμος, ο Χάμες έπαιζε δεκάρι και ο Μπιέλ στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Έχοντας έτσι έναν εξτρέμ στην απέναντι πλευρά, τον Μασούρα ή τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Πλέον, όμως, ο Φορτούνης έδειξε στο φιλικό ματς με τη Χάντερσφιλντ ότι είναι εδώ και μπορεί να κάνει τη διαφορά, διεκδικώντας χώρο και χρόνο ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Παράλληλα, ο Χάμες και ο Μπιέλ πατούν πια καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζουν το παιχνίδι της ομάδας και, μέσω της προετοιμασίας στην Ισπανία, έχουν βελτιώσει τη φυσική κατάστασή τους.

Ίσως μια άλλη λύση θα ήταν ο Μπιέλ να παίξει σε κάποια παιχνίδια στην κορυφή της επίθεσης, όπως συνέβαινε κατά τη θητεία στην Κοπεγχάγη όπου πέτυχε αρκετά γκολ. Όμως, εκεί ο Ολυμπιακός έχει τον Ελ Αραμπί και τον Μπακαμπού.

Μία άλλη σκέψη θα ήταν ο Φορτούνης να παίξει ως "οκτάρι", αλλά εκεί βασικός είναι ο Ίνμπομ Χουάνγκ και ο Μίτσελ έχει πια και την επιπλέον λύση του Κασάμι, πέρα από τον Σαμασέκου, τον Κούντε και τον Μπουχαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, αλλά το θετικό για τον Μίτσελ είναι πως μπορεί να φέρει κατά τη διάρκεια των αγώνων από τον πάγκο παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν αποτελέσματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ