ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι Πορτογάλοι επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του SPORT24 για Ζότα

Ο Πορτογάλος Ζότα με τη φανέλα της Μπενφίκα
Ο Πορτογάλος Ζότα με τη φανέλα της Μπενφίκα ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Ζότα της Μπενφίκα είναι μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση των εξτρέμ, με τα πορτογαλικά ΜΜΕ να έρχονται να επιβεβαιώσουν απόλυτα το ρεπορτάζ του SPORT24 για τον 22χρονο Πορτογάλο.

Όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στο Show Must Go On Live την Τρίτη (8/6), σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η διοίκηση του Ολυμπιακού με τη σύμφωνη γνώμη του Μαρτίνς ασχολείται πολύ σοβαρά με τον Πορτογάλο εξτρέμ Ζοάο Πέδρο Νέβες Φιλίπε ή αλλιώς Ζότα.

Τον 22χρονο –διεθνή με όλες τα μικρά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της πατρίδας του- εξτρέμ, το όνομα του οποίου είχε "παίξει" πολύ έντονα και το προηγούμενο καλοκαίρι.

Λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη αναφορικά με το στόχο των ερυθρολεύκων, τα πορτογαλικά ΜΜΕ άρχισαν να αναπαράγουν το θέμα για το έντονο φλερτ των δύο πλευρών, επικαλούμενοι το ρεπορτάζ του SPORT24.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της A Bola: "Μετά από μια σεζόν που παραχωρήθηκε στην Βαγιαδολίδ, ο Ζότα θα μπορούσε να καταλήξει στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το SPORT24, ο εξτρέμ της Benfica ήταν ένα από τα αιτήματα του προπονητή Pedro Martins για την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με την ελληνική ιστοσελίδα, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα, καθώς η συμμετοχή του 22χρονου παίκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 21 ετών έχει τελειώσει.

Έχοντας γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στην Μπενφίκα, ο Ζότα έκανε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα των αετών το 2018, έχοντας να επιδείξει 34 παιχνίδια και δύο γκολ. Την περασμένη σεζόν εκπροσώπησε την Βαγιαδολίδ σε 18 ματς και σημείωσε δύο γκολ".

Παρόμοιες αναφορές στο ρεπορτάζ του SPORT24 κάνουν και άλλα πορτογαλικά μέσα, όπως για παράδειγμα η O'Jogo. "Σύμφωνα με το SPORT24, ο παίκτης της Κ21 της Πορτογαλίας είναι ο στόχος για την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει και άλλους Πορτογάλους στην ομάδα του, όπως ο Σα, ο Σεμέδο και ο Τιάγκο Σίλβα. Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανότητα δανεισμού με οψιόν αγοράς, από την στιγμή που το ποσό που ζητάει η Μπενφίκα είναι μακριά απ' τις δυνατότητες του Ολυμπιακού".

"Ο Ζότα στον δρόμο του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το SPORT24, ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του Ζότα με οψιόν αγοράς" αναφέρει με τη σειρά του το πορτογαλικό Diario de Transferencias. Μένει να δούμε αν το έντονο φλερτ θα καρποφορήσει ώστε ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα για λογαριασμό της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Τα χαρακτηριστικά του Ζότα

Έχει μπόι 1.73, διαθέτει εξαιρετική επαφή με τη μπάλα και αρκετά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το προφίλ του Ντανιέλ Ποντένσε. Χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο πόδια, παίζει και στις δύο πτέρυγες και θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα της γενιάς του. Έχει συμβόλαιο έως το 2024, με ρήτρα στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητείται φόρμουλα να αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς και ποσοστό μεταπώλησης, καθώς τα ποσά που τον κοστολογούν οι "αετοί" της Λισσαβώνας ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ