CONFERENCE LEAGUE

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι αν βρεθεί στα μπαράζ για τους "16" του Conference League

Ο Μπιέλ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Καραμπάγκ
Ο Μπιέλ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Καραμπάγκ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην 3η θέση του ομίλου του στο Europa League, που θα τον οδηγήσει στα μπαράζ για τους 16 του Europa Conference League. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα των πιθανών αντιπάλων του αν τα καταφέρει.

Ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" οριστικά το στόχο από τη φάση των ομίλων του Europa League, αφού μετά την ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν με την Καραμπάγκ, μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι την 3η θέση του 7ου ομίλου, που τον στέλνει στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Αυτός ο γύρος διασταυρώνει τους τρίτους των ομίλων του Europa League με τους δεύτερους των ομίλων του Europa Conference League κι έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδα θα έχουν οκτώ υποψηφίους αντιπάλους, σε περίπτωση που βρεθούν στην κλήρωση της 7ης Νοεμβρίου.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 16 και 23 Φεβρουαρίου του 2023 και φαντάζουν πολύ μακρινά, όχι όμως και μία πρώτη εκτίμηση για τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, στο σενάριο που θα το βρει 3ο στον όμιλό του στο Europa League.

Η εικόνα των ομίλων του Conference League

Στον 1ο όμιλο, η Μπασακσεχίρ επιβλήθηκε της Ρίγκας και σε συνδυασμό με την ήττα της Χαρτς από τη Φιορεντίνα, εξασφάλισε θέση στα νοκ άουτ του Europa Conference League. Αν αυτή είναι στα μπαράζ ή στη φάση των 16 θα φανεί σε μεγάλο βαθμό από την αναμέτρηση με τη 2η Φιορεντίνα στην Τοσκάνη, με τις δύο ομάδες αν απέχουν τρεις βαθμούς. Χαρτς και Ρίγκας έχουν μαθηματικές κι όχι ρεαλιστικές ελπίδες να προσπεράσουν τους Ιταλούς.

Η Γουέστ Χαμ προκρίθηκε από το 2ο όμιλο και την επόμενη αγωνιστική, υποδεχόμενη τη Σίλκεμποργκ, θα διεκδικήσει την 1η θέση. Σε περίπτωση που τα καταφέρει (αν δεν ηττηθεί με σκορ που ανατρέπει εκείνο του πρώτου αγώνα), τότε θα αφήσει τους Δανούς στη 2η θέση, εκτός αν η Άντερλεχτ προσπεράσει, ούσα δύο πόντους πίσω και ταξιδεύοντας στη σκανδιναβική χώρα την τελευταία αγωνιστική.

Στον 3ο όμιλο, η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε την πρωτιά κι έτσι δεν μπορεί να συναντηθεί με την ελληνική ομάδα. Αντιθέτως, Χαποέλ Μπερ Σεβά, Λεχ και Αούστρια ανήκουν στο γκρουπ των πιθανών αντιπάλων και θα διευκρινιστεί η εικόνα τις επόμενες εβδομάδες.

Στον 4ο όμιλο, η νίκη της Σλοβάτσκο στη Γαλλία επί της Νις άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αφού οι τέσσερις ομάδες (Παρτίζαν και Κολωνία οι άλλες δύο) μπορούν να τερματίσουν σε όλες τις θέσεις της βαθμολογίας.

Η νίκη του Απόλλωνα Λεμεσού επί της Άλκμααρ στέρησε την πρόκριση των Ολλανδών από τον 5ο όμιλο και κράτησε στη μάχη τους Κύπριους. Η ομάδα των Παντελή Χατζηδιάκου και Βαγγέλη Παυλίδη παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία με 9 βαθμούς, όμως η Ντνίπρο και ο Απόλλωνας μπορούν να τους προσπεράσουν. Όπως και να 'χει, οι ομάδες αυτές μπορούν επίσης να τερματίσουν στη 2η θέση, όπως και η ουραγός Βαντούζ, και να βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού, με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει περισσότερο την 5η αγωνιστική.

Η Τζουργκάρντεν έχει εξασφαλίσει μία από τις πρώτες δύο θέσεις του 6ου ομίλου, με τη Μόλντε να έπεται με τρεις βαθμούς λιγότερους και τη Γάνδη με έξι. Οι δύο τελευταίες θα δώσουν μάχη την τελευταία αγωνιστική κι έτσι ίσως να έχουν κριθεί νωρίτερα τα πράγματα, από τις αναμετρήσεις Μόλντε - Τζουργκάρντεν και Σάμροκ - Γάνδη.

Στον 7ο όμιλο τα πάντα είναι ανοιχτά, αφού Κλουζ, Μπαλκάνι, Σίβασπορ και Σλάβια μπορούν να τερματίσουν σε οποιαδήποτε θέση της βαθμολογίας.

Το ίδιο ισχύει και στον στον 8ο όμιλο, όπου Βασιλεία, Πιούνικ, Σλόβαν και Ζάλγκιρις έχουν ελπίδες για την 1η και τη 2η θέση.

Το πανόραμα των ομίλων

  • 1η θέση: Βιγιαρεάλ (δεν μπορεί να κληρωθεί με Ολυμπιακό)
  • 1η ή 2η θέση: Μπασακσεχίρ, Γουέστ Χαμ, Τζουργκάρντεν
  • 1η ή 2η ή 3η θέση: Φιορεντίνα, Άλκμααρ, Μόλντε
  • 1η ή 2η ή 3η ή 4η θέση: Σίλκεμποργκ, Παρτίζαν, Νις, Κολωνία, Σλοβάτσκο, Ντνίπρο, Απόλλων Λεμεσού, Κλουζ, Μπαλκάνι, Σίβασπορ, Σλάβια, Βασιλεία, Πιούνικ, Σλόβαν, Ζάλγκιρις
  • 2η ή 3η ή 4η θέση: Χαρτς, Ρίγκας, Άντερλεχτ, Στεάουα, Λεχ, Χαποέλ Μπερ Σεβά, Αούστρια, Βαντούζ, Γάνδη
  • 3η ή 4η θέση: Σάμροκ (δεν μπορούν να κληρωθούν με Ολυμπιακό)

Δείτε την Game Night

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ