ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι ενισχύσεις, η δοκιμή του 3-4-3 και η πιθανή ενδεκάδα με ΠΑΣ

Ο Μανωλάς σε προσπάθειά του στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης
Ο Μανωλάς σε προσπάθειά του στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα αρχίσει από εβδομάδα να μετράει επιστροφές παικτών στις προπονήσεις και, παράλληλα, είναι πιθανό να υπάρξουν προσθήκες. Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε πάλι σύστημα 3-4-3 ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πλησιάζει η ώρα που ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα φωνάζουν “παρών” στο καθημερινό προσκλητήριο του Μαρτίνς στο Ρέντη και θα είναι διαθέσιμοι για τα παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας. Ταυτόχρονα, είναι πιθανό να υπάρξουν και νέα πρόσωπα στο προπονητικό κέντρο των ερυθρόλευκων.

Ο Μπουχαλάκης, για παράδειγμα, αναμένεται να ανεβάσει στροφές στις προπονήσεις την προσεχή εβδομάδα και καταβάλει προσπάθειες ώστε να προλάβει να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Φαντιγκά έχει μόλις μία εβδομάδα προπονήσεων με την πειραϊκή ομάδα, αλλά είναι έτοιμος να βοηθήσει αν του ζητηθεί, προσφέροντας λύσεις στο κέντρο και στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ένας εκ των Σισέ ή Ροντρίγκες στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η Σενεγάλη θα κοντραριστεί με το Πράσινο Ακρωτήρι την Τρίτη (25/1) στη φάση των "16" του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που σημαίνει πως για έναν από τους δύο ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές το ταξίδι στη διοργάνωση θα τελειώσει σε τέσσερις ημέρες. Φαβορί στα χαρτιά είναι η Σενεγάλη, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που ενδιαφέρει τον Μαρτίνς είναι ότι ένας από τους δύο παίκτες αναμένεται να είναι στο Ρέντη –εκτός σοβαρού απροόπτου- μέχρι την Παρασκευή (28/1).

Ο Ονιεκουρού έχει υποχρεώσεις με τη Νιγηρία την Κυριακή (23/1) απέναντι στην Τυνησία, ο Αγκιμπού Καμαρά με την Γουινέα (κόντρα στην Γκάμπια) και ο Κούντε με το Καμερούν (με τις Κομόρες) την Δευτέρα (24/1), οπότε δεν αποκλείεται να προκύψει και άλλη επιστροφή παίκτη του Ολυμπιακού την επόμενη εβδομάδα. Βέβαια, η Νιγηρία και το Καμερούν είναι τα φαβορί για την πρόκριση, αλλά το ματς της Γουινέας εναντίον της Γκάμπια είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μανωλάς έχει μόλις 70 λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό (στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Σμύρνης) και τώρα θα αρχίσει να δίνει πράγματα στον Ολυμπιακό. Και η ποιότητα και η εμπειρία του είναι τέτοια που μπορεί να κάνει τη διαφορά όχι μόνο στην άμυνα αλλά στη συνολική εικόνα της πειραϊκής ομάδας.

Επίσης, έχει ξεκινήσει πια η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Φορτούνη στους αγώνες. Σε είκοσι μέρες αναμένεται να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής και δεν θα αργήσει η ώρα που θα δώσει πάλι λύσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Κρίσιμη εβδομάδα για τα μεταγραφικά

Επιπλέον, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται καυτή για τα μεταγραφικά των ερυθρόλευκων. Προς το παρόν, βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων στην υπόθεση του Ζοάο Καρβάλιο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσθήκης ξένου αριστερού μπακ, ενώ φέρεται να υπάρχει κινητικότητα για την ενίσχυσης στην κορυφή της επίθεσης.

Βέβαια, το ότι υπάρχει κινητικότητα για επιθετικό ή πλάγιο αμυντικό, δε σημαίνει αυτόματα πως θα γίνει οπωσδήποτε μεταγραφή. Αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως, όταν παρουσιάζεται μία ευκαιρία, δεν την αφήνει να πάει χαμένη.

Δοκιμή 3-4-3 ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα

Για την ώρα, αυτό που απασχολεί τους ερυθρόλευκους και τον Μαρτίνς είναι η επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα. Οι τρεις βαθμοί αποτελούν το καλύτερο “φάρμακο” για μία ομάδα για να ξεπεράσει το κακό διάστημα και οι παίκτες και ο προπονητής να τονώσουν πάλι την ψυχολογία τους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με όσα έδειξε στην προπόνηση την Παρασκευή (21/1), προτίθεται να διατηρήσει το ίδιο σύστημα (3-4-3) και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ενδεχομένως, ο 51χρονος προπονητής να επιμείνει σε αυτό τον σχηματισμό ενόψει των αγώνων με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την Αταλάντα στο Europa League. Αλλά γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει αύριο στο Καραϊσκάκης και δεν πρέπει να αποκλειστεί ο Μαρτίνς λίγες ώρες πριν από το ματς να επιλέξει σύστημα 4-2-3-1.

Με βάση τις δοκιμές, λοιπόν, την τριάδα στο κέντρο της άμυνας θα αποτελέσουν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Βαλμπουενά. Ο Μαρτίνς θα περιμένει σήμερα να δει σε τι κατάσταση θα είναι ο Βατσλίκ μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Τζολάκη.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με τους Βατσλίκ, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μπα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρα, Βαλμπουενά (ή Λόπες) και Ελ Αραμπί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ