ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δύο βραδιές στο Καραϊσκάκης που μπορούν να αλλάξουν πολλά για τους "ερυθρόλευκους" και τα νέα για Χάμες

Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει
Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα κρίσιμο ζευγάρι αγώνων κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ στη νέδρα του, ξέροντας ότι αν κάνει το 2/2 τότε έχει πιθανότητες να ανέβει στην βαθμολογία, την ίδια στιγμή που αναμένει τα νέα για την κατάσταση του Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μία περίοδο με αλλεπάλληλα και κρίσιμα παιχνίδια στα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο η αγωνιστική και η πνευματική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, το πάθος, η πίστη, η μαχητικότητα, η αποτελεσματικότητα και το βάθος στο ρόστερ. Παράλληλα, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την έδρα τους στα playoffs του πρωταθλήματος στην προσπάθεια που καταβάλουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Η πειραϊκή ομάδα δεν τα πήγε τόσο καλά από πλευράς αποτελεσμάτων στο Φάληρο στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League στα ματς με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, καθώς κέρδισε μόνο τον Άρη (1-0), αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Παναθηναϊκό (0-0), την ΑΕΚ (0-0) και τον Βόλο (1-1) και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ (1-2). Ωστόσο, ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν διακαώς να το αλλάξουν αυτό, γιατί μόνο έτσι θα φτάσουν σε αυτό που θέλουν.

Στόχος οι έξι βαθμοί που θα τον βάλει πιο γερά στη διεκδίκηση

Στόχος του Ισπανού τεχνικού και των παικτών του Ολυμπιακού είναι η συγκέντρωση έξι βαθμών στους αγώνες εναντίον του Άρη την Κυριακή (2/4, 21:00 COSMOTE SPORT 1HD και LIVE από το SPORT24) και του ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη (5/4) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που θα τους βάλουν ακόμη πιο γερά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Οι "ερυθρόλευκοι" -υπό προϋποθέσεις- μπορούν να πλασαριστούν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ή ακόμη να σκαρφαλώσουν και στην κορυφή, καθώς με δύο νίκες θα φτάσουν στους 65 βαθμούς, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός - που έχει 62 πόντους - θα αντιμετωπίσει τον Βόλο (εντός) και τον Άρη (εκτός) και η ΑΕΚ - που είναι στους 60 βαθμούς - θα παίξει με τον ΠΑΟΚ (εκτός) και τον Βόλο (εκτός έδρας).

Οι δύο επόμενες αγωνιστικές με αντιπάλους τις δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον Ολυμπιακό, που θέλει να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα του α΄ γύρου των playoffs, καθώς στον δεύτερο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Η πειραϊκή ομάδα επιθυμεί να βρεθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου σε θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, δηλαδή την πρώτη ή την δεύτερη και πάνε με άλλον αέρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (9/4) στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Βέβαια, προτεραιότητα για τον Μίτσελ αυτή τη στιγμή αποτελούν οι δύο νίκες του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη και στον ΠΑΟΚ μπροστά στους ερυθρόλευκους οπαδούς στις γεμάτες εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο έμπειρος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να κρατήσουν "ζεστό" τον κόσμο τους μετά τα καλά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων στο πρωτάθλημα και, ταυτόχρονα, να στείλουν το μήνυμα ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του τίτλου.

Επέστρεψαν οι διεθνείς, αναμονή για Χάμες

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στη βάση τους, αλλά ο Χάμες, ο Χουάνγκ, ο Σαμασέκου και ο Μπακαμπού σήμερα θα εμφανιστούν στο Ρέντη κάνοντας αποθεραπεία, που σημαίνει ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει ακόμη συμπληρωμένο το παζλ για την ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, ο Μίτσελ θα περιμένει την Παρασκευή (31/3) τα νέα από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, σχετικά με τις εξετάσεις στις οποίες αναμένεται να υποβληθεί ο Χάμες που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Κολομβίας με ενοχλήσεις στο πόδι (οπίσθιους μηριαίους).

Επίσης, ο ερυθρόλευκος προπονητής θα έχει ιδιαίτερη συνομιλία με τον Ίνμπομ Χουάνγκ και τον Σαμασέκου για να ενημερωθεί για την κατάστασή τους μετά τους αγώνες τους με τη Νότια Κορέα και το Μάλι αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, θα τεστάρει για δεύτερη μέρα τον Μπιέλ και τον Εμβιλά, βγάζοντας τα συμπεράσματά του ενόψει του ματς με τον Άρη.

Όσο για την ενδεκάδα του αγώνα με τους κιτρινόμαυρους, το προβάδισμα αυτή τη στιγμή έχουν οι Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Χουάνγκ, Κανός, Μπιέλ ή Μασούρας, Φορτούνης και Μπακαμπού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ