ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δύο προτάσεις για Μπρούμα και ο... διάδοχος

Ολυμπιακός: Οι δύο προτάσεις για Μπρούμα και ο... διάδοχος
Ο Μπρούμα μετά το γκολ του στο Ατρόμητος - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Δίχτυα στο πάνω ράφι για την απόκτηση εξτρέμ πρώτης γραμμής έχει απλώσει ο Ολυμπιακός, καθώς δυσκολεύει η παραμονή Μπρούμα. Τι παίζει με Κουάισον, Κάρλος Τζούνιορ και… Καμαρά.

Φουλάρει ο Ολυμπιακός για την απόκτηση εξτρέμ πρώτης γραμμής. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για έναν ακραίο υψηλού επιπέδου, καθώς η υπόθεση Μπρούμα όσο πάει και δυσκολεύει. Διαβάσατε πριν από μερικές ημέρες αναλυτικά στο SPORT 24 για το πολύ “βαρύ” συμβόλαιο του Πορτογάλου με την PSV, το οποίο τον δεσμεύει για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ είναι γνωστή και η οψιόν αγοράς των 6 εκατομμυρίων ευρώ που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα. Ειδικά σε μια χρονιά που τα οικονομικά των ομάδων είναι πολύ περιορισμένα λόγω της πανδημίας.

Νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο Μπρούμα αναφέρουν ότι η Αϊντχόφεν έχει δεχθεί ήδη δύο κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Το θέμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο κι επειδή τα χρήματα που έχει λαμβάνειν είναι πολλά (1.850.000 € ανά σεζόν), αλλά κι επειδή η ολλανδική ομάδα δεν “καίγεται” να τον πουλήσει. Μπορεί να τον επανεντάξει στο ρόστερ της έστω και ως εναλλακτική επιλογή, αν κι όπως φαίνεται δεν θα δυσκολευθεί ιδιαίτερα να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΠΡΟΥΜΑ

Ο ίδιος θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, νιώθει ότι την επόμενη σεζόν μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα, του αρέσει η συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, ακόμη και το σενάριο ανανέωσης του δανεισμού του είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί επί τάπητος. Χρήματα, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει και τα 3,7 εκατ. € που έχει να παίρνει από την PSV, θέλει να τα εισπράξει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι τι σκοπεύουν να πράξουν οι “ερυθρόλευκοι”. Έχουν βγει στην αγορά εδώ και μέρες αναζητώντας τον επόμενο, τον οποίο ιδανικά θέλουν στον Πειραιά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί και στα προκριματικά του Champions League. Για τον Γιουνές Μπελχαντά, έχουμε αναλύσει εδώ και καιρό και τα ερωτηματικά και το μικρό καλάθι που κρατούν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο. Ποιοτικός παίκτης, πολυθεσίτης, αλλά περισσότερο θα πρέπει να “κουμπώσει” πάνω του το σύστημα, παρά ο ίδιος στην ομάδα. Όσο περνούν οι μέρες, αυτή η ιστορία δείχνει να απομακρύνεται, καθώς πέρα απ’ όλα τα άλλα ο 31χρονος μέσος δεν δείχνει να βιάζεται, ως ελεύθερος, για την επόμενη στέγη.

ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΕΖΟΝ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Από το ρεπορτάζ έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα τα ονόματα του Βραζιλιάνου, Κάρλος Τζούνιορ της Σάντα Κλάρα, για τον οποίο φαίνεται να έχει σχηματίσει καλή εικόνα ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και ο Σουηδός Ρόμπιν Κουάισον (27), ο οποίος μένει ελεύθερος από τη γερμανική Μάιντς. Ο πρώτος… φανερώθηκε μόνος του ως υποψήφιος στόχος, καθώς ακολούθησε τα social media του Ολυμπιακού.

Κι επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος ακραίος, ο οποίος σε 30 αγώνες έχει πετύχει 11 γκολ, ενώ μοίρασε και τέσσερις ασίστ, είναι μέσα στη σχετική λίστα και σε περίοπτη θέση. Δεσμεύεται, ωστόσο, με συμβόλαιο έως το 2024, το κόστος για να μετακινηθεί ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια €, ενώ και το ιδιοκτησιακό καθεστώς μοιάζει αρκετά μπερδεμένο. Η φετινή του σεζόν, πάντως, δεν είναι φωτοβολίδα, καθώς και πέρυσι σε 39 ματς είχε 9 γκολ και 6 ασίστ. Καλή συγκομιδή για παίκτη μικρομεσαίας ομάδας αναμφίβολα. Ο Κάρλος Τζούνιορ παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον επιθετικό.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΑΪΣΟΝ

Ο Σουηδός Κουάισον, ο οποίος έχει κάνει πέρασμα και από την Ιταλία όπου φόρεσε τη φανέλα της Παλέρμο, είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του (24 ματς, 8 γκολ), είναι μεσοεπιθετικός υψηλού επιπέδου, αλλά όχι εξτρέμ γραμμής. Του αρέσει να συγκλίνει και να πατά περιοχή, με καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα. Φέτος μέτρησε από 4 γκολ και ασίστ, ενώ πέρυσι σε 33 συμμετοχές είχε 13 γκολ και 2 τελικές πάσες. Ως ελεύθερος είναι δεδομένο ότι διεκδικεί και πριμ υπογραφής, ενώ αναζητά συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετούς μνηστήρες.

Ο Ολυμπιακός πέρα από τους δύο προαναφερθέντες “σαρώνει” και την αγορά της Γαλλίας, καθώς λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τις περισσότερες ομάδες είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν και ευκαιρίες. Εν ολίγοις όσο περνούν οι μέρες και η λίστα θα μεγαλώνει και πιο ελκυστικά ονόματα θα τοποθετηθούν στο τραπέζι.

ΚΑΙ Η ΓΟΥΛΒΣ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΑ

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι με την πιθανή μεταγραφή του Μαντί Καμαρά ενδέχεται να ασχοληθεί ακόμη και ο πολύς Ζόρζε Μέντες. Ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης που έχει κάνει δουλειές με την πλευρά Μαρινάκη σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ, λέγεται πως έχει ρίξει το όνομα του μέσου από τη Γουινέα στη Γουλβς! Οι “λύκοι”, άλλωστε, ξέρουν καλά τον 24χρονο διεθνή από τις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το Europa League, ενώ έχουν ήδη αποκτήσει από τους “ερυθρόλευκους” τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Το αν θα υπάρξει και φωτιά, πέρα από τον καπνό στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε, ωστόσο, το όνομα του Καμαρά είναι δεδομένο ότι θα παίξει δυνατά για μεταγραφή στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ζητούμενο εδώ είναι αν θα έρθουν και τα 20 εκατομμύρια € που περιμένουν στον Πειραιά για να ανοίξουν την πόρτα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ