ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δοκιμές του Μαρτίνς στα χαφ ενόψει Πόρτο

Καμαρά, Φορτούνης και Σισέ πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού
Καμαρά, Φορτούνης και Σισέ πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δοκιμές στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού για τον αποψινό αγώνα με την Πόρτο (09/12, 22:00). Κλειδωμένες οι θέσεις στην άμυνα και στη γραμμή κρούσης.

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε (9/12, 22.00, Cosmote Sport 2HD) να σφραγίσει την πρόκρισή του στους "32" του Europa League. Έχετε διαβάσει αναλυτικά τι χρειάζεται να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" κόντρα στην Πόρτο για να το πετύχουν. Με απλά λόγια, ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μαρσέιγ που την ίδια ώρα κοντράρεται στο Etihad με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε αν έχει αποφασίσει τι ενδεκάδα και σχήμα θα παρατάξει. Απάντησε αρνητικά, πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Και αν πολλοί θεώρησαν πως εκείνη τη στιγμή το είπε για να μην αποκαλύψει τα σχέδιά του, στις τελευταίες δοκιμές που έκανε στο πρόγραμμα της Τρίτης (8/12) αποδείχθηκε ότι έλεγε την αλήθεια.

Αν τα πράγματα στην άμυνα και στη γραμμή κρούσης είναι ξεκάθαρα, δεν ισχύει το ίδιο με τη μεσαία γραμμή. Τουλάχιστον μέχρι χθες, ο Πορτογάλος έδειξε ακόμη να το σκέφτεται. Ας καταγράψουμε τα δεδομένα που υπάρχουν.

Ο Ζοζέ Σα θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Στο κέντρο της άμυνας ο Σισέ θα παίξει με τον Σεμέδο, ο Ραφίνια θα βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χολέμπας στο αριστερό. Ο Αραμπί με το νέο συμβόλαιο που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, προερχόμενος από το χατ τρικ με τον Βόλο, θα ξεκινήσει στην επίθεση. Άλλωστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια για εναλλακτική μετά την περιπέτεια του Χασάν.

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε διαφορετικά πράγματα στη μεσαία γραμμή. Για παράδειγμα, δοκίμασε τη γνωστή τριάδα στα χαφ με Καμαρά, Μπουχαλάκη και Εμβιλά και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής τους Φορτούνη και Μασούρα/Βρουσάι. Όχι μόνο αυτό όμως. Καθώς δείχνει να υπολογίζει πολύ την Πόρτο και να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως μπορεί να γίνει η ζημιά, δοκίμασε κι άλλη διάταξη με ενισχυμένο το κέντρο.

Δηλαδή τετράδα στη μεσαία γραμμή με Μασούρα και Βρουσάι στα άκρα και τους Καμαρά - Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή. Και τον Φορτούνη πιο μπροστά κοντά στον Αραμπί.

H αποστολή απαρτίζεται από του εξής: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Βινάγκρε, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά, Πέπε, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Σουντανί, Ελ Αραμπί.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόρτο ήρθε με όλα τα δυνατά της χαρτιά στη χώρα μας, παρότι έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Οι Δράκοι θα παραταχθούν κατά πάσα πιθανότητα με τον Ντιόγκο Κόστα κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ θα είναι ο Νάνου, αριστερός ο Ζαϊντού με Εμπεμπά και Ντιόγκο Λέιτε στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ουρίμπε θα είναι ο ένας αμυντικός μέσος και ο άλλος θα είναι είτε ο Γκρούγιτς είτε ο Φάμπιο Βιέιρα. Μεσοεπιθετική γραμμή με Ζοάο Μάριο, Οτάβιο και Φελίπε Άντερσον και τον Τόνι Μαρτίνες στην κορυφή σε διάταξη 4-2-3-1.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ