ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 9+2 ανανεώσεις συμβολαίων

Σεμέδο και Σισέ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ
Σεμέδο και Σισέ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ EUROKINISSI

Το Sport24.gr καταγράφει τις εννέα ανανεώσεις συμβολαίων στις οποίες προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, μέσα σε δύο μήνες δηλαδή, και αναλύει τις περιπτώσεις των Μάριου Βρουσάι και Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2019-2020 κατέκτησε το νταμπλ, έφτασε κοντά στα προημιτελικά του Europa League και ήταν αναμενόμενο αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές να ανταμειφθούν με νέα συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές. Η διοίκηση έσπευσε να "δέσει" παίκτες που άξιζαν να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα και παίκτες νεαρούς που έχουν προοπτική να πετύχουν με το κλαμπ στο μέλλον. Το Sport24.gr καταγράφει και αναλύει όλες τις περιπτώσεις μία προς μία...

1. ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΚΟΛ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΝΕΟ DEAL

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2018. Έμεινε στη Ραντνίτσκι Νις για ένα χρόνο δανεικός και το καλοκαίρι του 2019 ενσωματώθηκε στην προετοιμασία των "ερυθρόλευκων". Έκανε πέρυσι 31 συμμετοχές, έβαλε έξι γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων σημαντικά. Φέτος μετρά έντεκα παιχνίδια. Με την παρουσία του οδήγησε τη διοίκηση να του αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο, με βάση το οποίο λάμβανε 100.000€ ετησίως έως το 2023. Αυξημένες αποδοχές μέχρι το 2024 πια για τον 23χρονο Σέρβο που μέσα από τον Ολυμπιακό έφτασε να χριστεί διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

2. ΣΕΜΕΔΟ: ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Ρούμπεν Σεμέδο το καλοκαίρι του 2019 καταβάλλοντας 4 εκατομμύρια ευρώ στη Βιγιαρεάλ για το 100% των δικαιωμάτων του. Ο 26χρονος στόπερ βρήκε έναν προπονητή που τον εμπιστεύθηκε και τον έριξε στα βαθιά, επέστρεψε στο τοπ επίπεδο, έπαιξε και παίζει στο Champions League, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία έφτασε να παίξει στην Εθνική Πορτογαλίας. Η ΠΑΕ, αγωνιστικά, κέρδισε το στοίχημα με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και έσπευσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο έως το 2024 με αποδοχές που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ.

3. ΜΑΣΟΥΡΑΣ: ΣΤΗΝ "ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει την αγορά του Γιώργου Μασούρα τον Νοέμβριο του 2018 από τον Πανιώνιο. Ο 24χρονος τότε εξτρέμ είχε υπογράψει μέχρι το 2022 και μέσα από τις εμφανίσεις του κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού. Από τότε ώς σήμερα έπαιξε σε 83 αγώνες με τους "ερυθρόλευκους", με απολογισμό 18 γκολ και οκτώασίστ. Πέρυσι έκανε 53 συμμετοχές και πέτυχε έντεκα γκολ, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Ένα "εργαλείο" στα χέρια του Μαρτίνς, πιστό στο εκάστοτε τακτικό πλάνο, έχει υπογράψει μέχρι το 2024 στον Ολυμπιακό, την ομάδα που υποστήριζε από μικρός.

4. ΚΑΜΑΡΑ: 2024 ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

Ο Μαντί Καμαρά υπέγραψε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 και έχει ήδη ανανεώσει μια φορά το συμβόλαιό του. Από τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές του "ερυθρόλευκου" ρόστερ, μετρώντας 99 συμμετοχές και 14 γκολ, το τελευταίο στο Βελοντρόμ με τη Μαρσέιγ.

Υπό την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς έχει γίνει ένα σύγχρονο χαφ, με ακατάπαυστο τρέξιμο και μπόλικη δουλειά σε κάθε παιχνίδι. Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο. Το νυν συμβόλαιο λήγει το 2023, αυτό που θα υπογράψει μέχρι τα τέλη του μήνα, θα είναι μέχρι το 2024 με... φόντο ενδεχόμενη πώληση στην επόμενη μεταγραφική περίοδο ή αυτή του επόμενου καλοκαιριού.

5. ΜΠΑ: ΤΑΧΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, το ίδιο από την ημέρα που υπέγραψε για πρώτη φορά στους "ερυθρόλευκους". Ο 25χρονος Σενεγαλέζος ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2019 και πολύ λίγοι περίμεναν πως θα εξελιχθεί τόσο γρήγορα σε μια από τις βασικές μονάδες για το κέντρο των μετόπισθεν.

Έχει αγωνιστεί σε 36 παιχνίδια με τους νταμπλούχους, το καλοκαίρι οι φήμες για το μέλλον του έδιναν και έπαιρναν, αλλά έμεινε για τουλάχιστον άλλη μια σεζόν και το νέο του συμβόλαιο, με αυξημένες ασφαλώς αποδοχές (κοντά στις 100.000 οι προηγούμενες), θα έχει διάρκεια μέχρι το 2024. Κι αυτός θα υπογράψει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

6. ΣΙΣΕ: ΤΟ +2 ΤΟΥ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΟΥ

Ο Παπ Σισέ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Παίζει στον Ολυμπιακό από το 2017 και έχει κάνει μέχρι σήμερα 83 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει εννέα γκολ. Ο Σενεγαλέζος στόπερ μέσα σε αυτό το διάστημα έφερε προτάσεις, η μία εκ των οποίων αστρονομική, από την Άουγκσμπουργκ (16+2 εκατ. €).

Και κατά τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, η ΠΑΕ απέρριψε τις δύο προτάσεις που είχε από Τραμπζονσπόρ και Σπάρτα Πράγας (δανεισμοί με οψιόν αγοράς). Συμφώνησε να υπογράψει για δύο επιπλέον χρόνια, σε αντίθεση με τους Μπα - Καμαρά που συμφώνησαν για ένα, ώστε και αυτός να δεσμεύεται πια έως το 2024 με τους ερυθρόλευκους.

7. ΤΖΟΛΑΚΗΣ: ΘΩΡΑΚΙΣΕ ΤΟΝ "ΓΙΓΑΝΤΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο 18χρονος τερματοφύλακας, Κωνσταντίνος Τζολάκης, έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΠΑΕ και όπως διαβάσατε στις 7 Οκτωβρίου υπέγραψε μέχρι το 2024. Όλα τα καλά νέα ήρθαν μαζεμένα για τον Χανιώτη, ο οποίος πέρασε στο τμήμα "Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων" στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κατέκτησε Κύπελλο με τον Ολυμπιακό παίζοντας βασικός, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελπίδων και τώρα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές.

Έχει πραγματοποιήσει πέντε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν έχει κρύψει την αδυναμία που του 'χει και θεωρείται σημαντικό κομμάτι για το μέλλον του κλαμπ.

8. ΣΟΥΡΛΗΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Το προηγούμενο συμβόλαιο του 18χρονου μέσου με τον Ολυμπιακό είχε ισχύ μέχρι το 2022. Οι "ερυθρόλευκοι" πιστεύουν στην αξία και στη δυνατότητα εξέλιξής του, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2024.

Ο Βασίλης Σουρλής θεωρείται μεγάλο πρότζεκτ, έχει τεράστιες ικανότητες και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως σε αυτήν την ηλικία προπονείται με την πρώτη ομάδα, την ακολουθεί στις αποστολές, ενώ μάλιστα πρόσφατα κέρδισε κλήση στην Εθνική U21, παρότι είναι αρκετά μικρότερος. Το όνομά του βρίσκεται απθηκευμένο στις λίστες σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων.

9. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ + ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Θανάσης Ανδρούτσος βρίσκεται στον Ολυμπιακό πάνω από δέκα χρόνια. Στις αρχές Οκτωβρίου υπέγραψε διετή επέκταση συμβολαίου και δεσμεύεται πλέον με τους "ερυθρόλευκους" μέχρι το 2023. Παρότι έφτασε πολύ κοντά στον δανεισμό του στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, τελικά έμεινε στο λιμάνι.

Η Φένλο ήταν από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του, τελικά κρίθηκε προτιμότερο να μείνει. Ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείεται να συνεχίσει να καταγράφει συμμετοχές, αν λάβει κανείς υπόψιν τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες που θα προκύψουν σε μια ακόμη αγωνιστική περίοδο με πολλά παιχνίδια.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΡΟΥΣΑΪ - ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Ο Μάριος Βρουσάι μπήκε δυναμικά στην "ερυθρόλευκη" επικαιρότητα με την παρουσία του στον αγώνα με τη Σίτι, με τον Άρη και προ ημερών με τη Μαρσέιγ. Η θητεία του στην Ολλανδία (Βίλεμ) τον ωρίμασε, ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε μια θέση στο ρόστερ της φετινής ομάδας και πλέον είναι μια από τις επιλογές του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί το νέο του συμβόλαιο. Διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, 22 ετών, έχει το "πακέτο" να μείνει στο λιμάνι και να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα.

Όσο για τον "μαέστρο" Ματιέ Βαλμπουενά, έχει ήδη ανανεώσει μια φορά το συμβόλαιό του. Θέλησή του είναι να το πράξει άλλη μία και να μείνει στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Να παίξει δηλαδή και τη σεζόν 2021-2022. Όλα θα κριθούν από το πώς θα εξελιχθεί για τον 36χρονο η φετινή αγωνιστική περίοδος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ