ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 5+4 πιτσιρικάδες που ξεχωρίζουν

Ο αμυντικός χαφ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Κριστιάν Μπέλιτς
Ο αμυντικός χαφ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Κριστιάν Μπέλιτς EUROKINISSI

Δεκάξι παίκτες γεμάτοι ταλέντο προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού περνούν από εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Οι ιδιαίτερες περιπτώσεις των Αποστολόπουλου, Τσέλιου, Μπέλιτς, Νικολή, Κεραμίδα και οι τέσσερις που λείπουν. Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ.

Μια δωδεκάδα παικτών με περίσσιο ταλέντο περνούν αυτές τις μέρες από το μικροσκόπιο του Πέδρο Μαρτίνς. Ευκαιρίας δοθείσης λόγω των απουσίας 13 διεθνών από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε μια ντουζίνα ποδοσφαιριστές από την U19 προκειμένου να τους τσεκάρει και να τους “φακελώσει με το βλέμμα στο μέλλον.

Πρόκειται για τους Θανάση Παπαδούδη (τερματοφύλακας), Άγγελο Τσάβο (δεξιός μπακ), Βαγγέλη Κεραμίδα (αρ. μπακ), Νικήτα Νικόλη (αρ. μπακ, στόπερ), Γιάννη Χριστοφιλόπουλο (στόπερ), Κρίστιαν Μπέλιτς (αμυντικός μέσος), Φώτη Κίτσο (επιθετικός), Τάσο Τσέλιο (επιθετικός μέσος), Παναγιώτη Χαϊκάλη (επιθετικός), Γιώργο Συρμή (επιθετικός μέσος), Χαράλαμπο Κατσογιάννη (μέσος) και Απόστολο Αποστολόπουλο (αρ. μπακ).

Όλοι οι προαναφερθέντες είναι γεννημένοι μεταξύ 2001 και 2003, πρόκειται δηλαδή για παιδιά 17-19 ετών που βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία εκπαίδευσης, προκειμένου μια μέρα να γίνουν ενεργά μέλη της επαγγελματικής ομάδας του συλλόγου. Ο Πέδρο Μαρτίνς που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, εκμεταλλεύθηκε αυτό το διάστημα για να σχηματίσει μια καλή εικόνα για το “αύριο” του Ολυμπιακού, ενώ κάποιους από αυτούς σκοπεύει να τους τσεκάρει και στο σημερινό (Παρασκευή, 13/11) φιλικό με τον Ατρόμητο.

Μεταξύ τους υπάρχουν πέντε που έχουν ξεχωρίσει για διαφορετικούς λόγους. Πάμε να δούμε μία – μία αυτές τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Απόστολος Αποστολόπουλος (11/12/2002): Προερχόμενος από τα παλιά λημέρια του Τσιμίκα, από τον Πανσερραϊκό, θέλει να διαγράψει ανάλογη πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε αντίθεση με τον νυν παίκτη της Λίβερπουλ, δεν είναι ένας εξτρέμ που γύρισε στην άμυνα, αλλά ένας μοντέρνος αριστερός μπακ. Σοβαρό παιδί, δουλεύει πολύ, με πολύ γερό σκαρί. Καλός αμυντικά, δεν έχει πολλά ανεβάσματα, θέλει δουλειά και βελτίωση στο επιθετικό σκέλος. Πήγε στου Ρέντη με πρόβλημα στο γόνατο. Έκανε αποθεραπεία, δουλεύει εδώ και μερικές ημέρες με την Κ19 υπό τις οδηγίες του Αντώνη Νικοπολίδη με σκοπό να ανέβει σύντομα στην πρώτη ομάδα. Είναι γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου του 2002.

Τάσος Τσέλιος (14/10/2002): Προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ είναι ένας εξαιρετικός ντριμπλέρ. Μπουκαδόρος, γρήγορος με τη μπάλα, σε κάποιους το στιλ του φέρνει κάτι από... Μέσι, παρότι δεξιοπόδαρος. Θέλει δουλειά στο συνδυαστικό παιχνίδι, ενώ πρέπει να αποκτήσει περισσότερο ουσία στις επιλογές του. Έχει βελτιωθεί αρκετά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ τα στατιστικά του στο επιθετικό σκέλος είναι εντυπωσιακά. Παίζει ως δεκάρι, αλλά και αριστερά με ικανότητα να συγκλίνει και να πατά περιοχή.

Κρίστιαν Μπέλιτς (25/3/2001): Πρόκειται για έτοιμο ποδοσφαιριστή, μπορεί να παίξει άμεσα στην πρώτη ομάδα. Αμυντικό χαφ υψηλού επιπέδου. Είναι ένα επίπεδο πάνω από άλλους παίκτες στην ηλικία του. Έχει αγωνιστεί ορισμένες φορές και στόπερ. Έχει αντίληψη. Ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να μάθει και συγκρατεί τον ενθουσιασμό και τα νεύρα του.

Νικήτας Νικόλης (16/6/2002): Ξεκίνησε από αριστερό μπακ, εξελίσσεται σε μοντέρνο στόπερ. Έχει πολύ καλό άλμα, είναι γρήγορος ποδοσφαιριστής, δυνατός στις μονομαχίες, έξυπνος, παρότι έχει μπόι 1.76.

Βαγγέλης Κεραμίδας (12/9/2002): Ένα ακόμη ταλαντούχο αριστερό μπακ, ακόμη δεν έχει ωριμάσει, αλλά εξελίσσεται ραγδαία. Καλός με τη μπάλα, έχει τεχνική. Ο ίδιος ο κόουτς ζήτησε να τον δει στην πρώτη ομάδα. Πολύ υπάκουος, με επιθετικά ανεβάσματα, σύγχρονος φουλ μπακ.

ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

Αυτοί οι πέντε έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της τεχνικής ηγεσίας σε τούτο το κάλεσμα, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Υπάρχουν, ωστόσο, άλλοι τέσσερις παίκτες που τσέκαρε ο Πέδρο Μαρτίνς στο διάστημα της προηγούμενης διακοπής και πέρασαν με θετικό πρόσημο το πρώτο τεστ. Αυτή τη φορά, ωστόσο, έχασαν την ευκαιρία για νέο τσεκάρισμα λόγω τραυματισμών. Είναι οι:

Χρήστος Λιάτσος (1/9/2003): 10άρι υψηλών προδιαγραφών, αριστεροπόδαρος, παίζει και δεξιά, χωρίς να είναι παίκτης γραμμής. Ταχυδυναμικός, πολύ καλός ντριμπλέρ, στο οδήγημα της μπάλας θυμίζει Φορτούνη σε όσους τον έχουν δει. Υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στο ιγμόρειο. Τελευταία παίζει ως δεξιός μεσοεπιθετικός, καθώς στο “10” ο Νικοπολίδης προτιμά τον -διεθνή με την Ελπίδων- Σουρλή, ο οποίος αποτελεί στέλεχος της πρώτης ομάδας, ενώ προχθές βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Γιάννης Καράκουτης (2/2/2003): Προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ, αριστερός εξτρέμ, με πολύ καλά στοιχεία, ταλαιπωρήθηκε από θλάση.

Παύλος Μαυρουδής (12/1/2001): Κεντρικός μέσος, αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Παίζει στο 6 και στο 8. Στην προηγούμενη διακοπή άρεσε στον Πέδρο Μαρτίνς. Έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό κι έμεινε εκτός για μερικές ημέρες.

Γιώργος Σταμούλης (9/1/2003): Επιθετικός. Αυτόν είδε ο Πέδρο Μαρτίνς στην προηγούμενη διακοπή, αλλά τώρα λόγω διαστρέμματος αντικαταστάθηκε από τον Χαϊκάλη. Είχε κεντρίσει πέρυσι το ενδιαφέρον τριών ομάδων από τη Γερμανία (Λειψία, Άουγκσμπουργκ, Βόλφσμπουργκ). Πολύ γρήγορος, δεν είναι ακόμη στο επίπεδο των υπολοίπων, αλλά εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αρέσει στον Πορτογάλο κόουτς.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΖΟΛΑΚΗΣ

Τέλος, πολύ καλό λόγια ακούγονται στην ακαδημία για το νεαρό (6/9/2003) κίπερ Θανάση Παπαδούδη, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια των Τζολάκη, Καραργύρη και μετέχει, όποτε κρίνεται αναγκαίο, στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Όπως προαναφέραμε κάποιοι από τους νεαρούς (πλην των τραυματιών) αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής και στην φιλική αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ανάλογα με τις απουσίες και το τι θα θέλει να τσεκάρει η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ