ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα με τους "ερυθρόλευκους" από ότι την τελευταία του χρονιά στην Πόρτο

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ στο Αστέρας - Ολυμπιακός
Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ στο Αστέρας - Ολυμπιακός INTIME

Ο Τικίνιο μπορεί να άργησε να πατήσει στο χορτάρι, ωστόσο από τότε που το έκανε έχει αποδειχθεί πολύτιμος για τον Ολυμπιακό σκοράροντας μάλιστα με μεγαλύτερη συχνότητα από ότι την τελευταία του σεζόν στην Πόρτο, όταν πήρε μεταγραφή στην κινεζική Τιεντζίν Τέντα.

Έμεινε δύο μήνες εκτός προπονήσεων και ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού λόγω της χειρουργικής επέμβασης αποκατάστασης ρήξεως δεξιάς ακρωμιοκλειδικής άθρωσης (δεξιό ώμο) στις 5 Ιουλίου 2021. Παρόλα αυτά, ο Τικίνιο Σοάρες στον ενάμιση μήνα που έχει αγωνιστεί στους Ερυθρόλευκους (από τις 12 Σεπτεμβρίου έως σήμερα) έχει καλύτερες επιδόσεις απ´ ότι τον ενάμιση μήνα στο ξεκίνημα της τελευταίας του σεζόν στην Πόρτο (2019-20). Μια περίοδο, που αποτέλεσε το διαβατήριο για να πάρει μεταγραφή στην κινεζική Τιεντζίν Τέντα αντί 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ, λοιπόν, αν και προερχόταν από πολύμηνη αγωνιστική απραξία (έφυγε από την Κίνα τον περασμένο Μάρτιο) και είχε και τον τραυματισμό στον ώμο, εντούτοις έχει καταφέρει σε δέκα συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι τώρα να έχει πετύχει τέσσερα τέρματα.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής σκόραρε εναντίον της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για το Europa League, όπως και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (δύο τέρματα) στο Καραϊσκάκη και απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη για το Πρωτάθλημα. Και όλα αυτά μέσα σε διάστημα 43 ημερών, κι ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει στην πειραϊκή ομάδα και (ο εκπληκτικός σκόρερ) Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Τικίνιο τον πρώτο ενάμιση μήνα στην τελευταία του περίοδο στην Πόρτο (2019-20), από τις 10/8/2019 έως τις 30/9/2019, είχε παίξει σε εννέα αγώνες και είχε πετύχει δύο γκολ. Και τα δύο ήταν με αντίπαλο τους Γιανγκ Μπόις στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Βραζιλιάνος δεν είχε σκοράρει στα προκριματικά του Champions League απέναντι στην Κράσνονταρ, ούτε τις πρώτες έξι αγωνιστικές στο πορτογαλικό Πρωτάθλημα ούτε στο ματς Κυπέλλου με τη Σάντα Κλάρα.

Ο έμπειρος επιθετικός είχε πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Πόρτο στο Πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20, στον εντός έδρας αγώνα με τη Φαμαλικάο, στις 27 Οκτωβρίου 2019. Μάλιστα, άρχισε να βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο στο Πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στην Ευρώπη από τις αρχές Δεκεμβρίου και έπειτα. Εκείνη την περίοδο, ο Τικίνιο την ολοκλήρωσε έχοντας συγκομιδή 56 αγώνες, 21 τέρματα και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Όπως περισσότερα από 20 γκολ είχε με τους Δράκους και τη σεζόν 2018-19 (41 παιχνίδια, 23 τέρματα, 7 ασίστ).

Ανάλογος είναι και ο στόχος του στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό. Ήδη, ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει τέσσερα τέρματα και οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους 29 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα μαζί με τα play-offs, τουλάχιστον πέντε στην Ευρώπη (τρία ακόμη στον όμιλο του Europa League και άλλα δύο στη συνέχεια παίρνοντας μία από τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ο τρίτος συνεχίζει στο Conference League) και άλλα δύο έως επτά στο Κύπελλο. Δηλαδή, συνολικά 40 αγώνες ακόμα και ίσως και περισσότερους ανάλογα με την πορεία των ερυθρόλευκων στην Ευρώπη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να διαχειριστεί κατάλληλα τον Τικίνιο και τον Ελ Αραμπί το τελευταίο διάστημα, με τον Μαροκινό να αποτελεί βασική επιλογή (ξεκίνησε στους αγώνες εναντίον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και του ΠΑΟΚ) και τον Βραζιλιάνο να έρχεται από τον πάγκο. Θα υπάρξουν, όμως, και παιχνίδια στο Πρωτάθλημα όπου θα βρεθούν και οι δύο στην ενδεκάδα. Αν και το πείραμα στα ματς με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το σημαντικό, πάντως, για τον Ολυμπιακό είναι ότι διαθέτει δύο κεντρικούς επιθετικούς υψηλής ποιότητας και δεινούς σκόρερ. Ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει πέντε γκολ σε 750 λεπτά συμμετοχής την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή σκοράρει ένα τέρμα ανά 150´ και ο Τικίνιο μετράει τέσσερα γκολ σε 667´ παρουσίας, έχοντας ένα τέρμα ανά 166 λεπτά. Επιδόσεις που και οι δύο έχουν αποδείξει στη μέχρι σήμερα καριέρα τους ότι μπορούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ