ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Προχωρημένες οι συζητήσεις με τον Ισπανό εξτρέμ Τέγιο

Ο Κρίστιαν Τέγιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μπέτις
Ο Κρίστιαν Τέγιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μπέτις 2018 AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Ο Ολυμπιακός φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την πλευρά του Κριστιάν Τέγιο. Ο 30χρονος εξτρέμ είναι ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Μπέτις και δεν τον αφήνει αδιάφορο η προοπτική της Ελλάδας.

Ένα όνομα το οποίο έχει ακουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν επανήλθε ξαφνικά στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Όπως όλα δείχνουν μάλιστα επανήλθε για να μείνει, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό (Τουρκία, Ισπανία) οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Κριστιάν Τέγιο.

Ο 30χρονος εξτρέμ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπέτις και από τις 30/6 είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί. Όπως γράφει Τούρκος ρεπόρτερ στο twitter, αλλά και η Mundo Deportivo, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σε ανοικτά επαφή με τους ανθρώπους του για να εξετάσουν με λεπτομέρειες το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ποιος είναι ο Τέγιο

Ο Τέγιο είναι μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές και συνολικά στην καριέρα του έχει παίξει σε 415 ματς μετρώντας 70 γκολ και 61 ασίστ. Άρα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα στοιχεία που αναζητά στον ακραίο του ο Κορμπεράν.

Η πορεία του ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Στα 16 του μετακόμισε στην Εσπανιόλ πριν επιστρέψει εκ νέου στην Μπαρτσελόνα. Για τρία χρόνια (2011-14) ήταν ενεργό μέλος του ρόστερ μετρώντας 86 συμμετοχές, 20 γκολ και 14 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2014 η Πόρτο τον αποκτά με τη μορφή του δανεισμού για 1,5 χρόνο και ακολουθεί νέο πέρασμα με τον ίδιο τρόπο από την Φιορεντίνα. Το καλοκαίρι του 2017 η Μπέτις πλήρωσε 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τα τελευταία πέντε χρόνια μέτρησε 172 συμμετοχές έχοντας 24 γκολ και 20 ασίστ. Μάλιστα, τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε και στα δύο ματς της ισπανικής ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ