FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ εντυπωσίασε και έδειξε πως δεν είναι συνηθισμένο 10άρι

Ο Πεπ Μπιέλ
Ο Πεπ Μπιέλ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πεπ Μπιέλ ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Ιωνικό, καθώς είχε γκολ και ασίστ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έδειξε πως δεν είναι το 10άρι που έχουμε συνηθίσει.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 3-1 του Ιωνικού για την 3η αγωνιστική της Super League. Ο Πεπ Μπιέλ έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα και εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Άλλωστε, έλαβε το standing ovation από τον κόσμο στο Καραϊσκάκης όταν βγήκε αλλαγή στο 75ο λεπτό δίνοντας τη θέση του στον Εμβιλά.

Ένα χειροκρότημα που άξιζε πέρα για πέρα. Ήταν ο παίκτης που έβαλε το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ουί Τζο Χουάνγκ, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Μπουχαλάκη, ο οποίος με ένα καλό σουτ άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.

Ο Μπιέλ είναι ένας επιθετικός παίκτης και το απέδειξε στο ματς απέναντι στον Ιωνικό. Δεν είναι το κλασικό δημιουργικό δεκάρι, αλλά περισσότερο ένας ποδοσφαιριστής που κινείται στα όρια των γραμμών και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

Αυτό μπορεί να φανεί και στο παρακάτω γράφημα της Opta με τον χώρο δράσης και τις μεταβιβάσεις των ερυθρόλευκων στο ματς με τον Ιωνικό.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός (21) έπαιξε πολύ κοντά στον φορ, Ουί Τζο (18) και αρκετές ήταν οι φορές που ερχόταν από πίσω σαν δεύτερος επιθετικός.

Ο Μπιέλ ήταν ο πιο επιθετικός παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Μπιέλ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του Ολυμπιακού. Συνολικά στο παιχνίδι είχε τέσσερα σουτ, τα περισσότερα από τον καθένα στο γήπεδο. Το ένα εξ αυτών κατέληξε και στα δίχτυα.

Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ εντυπωσίασε και έδειξε πως δεν είναι συνηθισμένο 10άρι
Οι ενέργειες του Μπιέλ με την μπάλα στο Ολυμπιακός - Ιωνικός

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε 47 ενέργειες με την μπάλα σε όλο το μήκος του γηπέδου και δύο από αυτές στην αντίπαλη περιοχή, την ντρίμπλα και το σουτ που τον έχρισαν σκόρερ.

Παράλληλα βοήθησε στο υψηλό πρέσινγκ των ερυθρόλευκων και γι' αυτό τον λόγο είχε πέντε ανακτήσεις κατοχής, εκ των κορυφαίων στο γήπεδο σε αυτή την κατηγορία.

Του αρέσει να παίζει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου

Ο Μπιέλ έδειξε κόντρα στους Νικαιώτες πως δεν του αρέσει να δημιουργεί από πίσω, αλλά δραστηριοποιείται κυρίως στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και οι πάσες του, όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta, το αποδεικνύουν.

Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ εντυπωσίασε και έδειξε πως δεν είναι συνηθισμένο 10άρι
Οι μεταβιβάσεις του Μπιέλ στο Ολυμπιακός - Ιωνικός

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βοήθησε με τον τρόπο του και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς είχε 23 πετυχημένες πάσες με 74% ποσοστό ευστοχίας.

Οι 11 εξ αυτών, δηλαδή περίπου οι μισές, ήταν μεταβιβάσεις στην επίθεση. Παράλληλα, είχε και δύο πάσες που "έφτιαξαν" ευκαιρία.

Θα βρεθεί στο 100% πολύ γρήγορα

Ο Μπιέλ ανακοινώθηκε μόλις την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Με λίγα λόγια το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ μικρό.

Ο Μπιέλ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό
Ο Μπιέλ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό EUROKINISSI SPORTS

Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι φανέρωσε στοιχεία του παιχνιδιού του και προετοίμασε τον κόσμο των ερυθρόλευκων για το τι να περιμένουν από αυτόν στη συνέχεια.

Τέλος, απέδειξε πως έχει αγωνιστικό ρυθμό και ο χρόνος προσαρμογής για να βρεθεί στο 100% των δυνατοτήτων του θα είναι ελάχιστος. Άλλωστε είχε ήδη επτά παιχνίδια στα πόδια του φέτος με την Κοπεγχάγη.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ