ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ επιστρέφει στην Ευρώπη και θέλει να ξαναβάλει τους ερυθρόλευκους στο κόλπο

Ο Μίτσελ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο
Ο Μίτσελ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Καραμπάγκ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (6/10, 22:00 COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24), με τον Μίτσελ να επιστρέφει στην Ευρώπη και να θέλει να βάλει τους ερυθρόλευκους στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (6/10, 22:00 COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24) παίζει ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της φετινής σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Καραμπάγκ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους Πειραιώτες. Τα περιθώρια έχουν στενέψει μετά τις ήττες κόντρα σε Ναντ και Φράιμπουργκ στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Το τρίποντο θα βάλει ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της πρόκρισης, δεδομένου πως θα πιάσει τους Αζέρους στους τρεις βαθμούς, ενώ η γαλλική και η γερμανική ομάδα κοντράρονται Europa Park Stadion, επομένως κάποιος εκ των δύο θα έχει απώλειες.

Μην ξεχνάμε πως ο πρώτος περνάει απευθείας στη φάση των 16 του Europa League, ο δεύτερος στα μπαράζ για τη φάση των 16 κόντρα στους τρίτους του Champions League, ενώ ο τρίτος "υποβιβάζεται" στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League.

Ο Μίτσελ επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Μίτσελ έκανε το πρώτο βήμα βάζοντας ξανά τον Ολυμπιακό σε πορεία επιτυχιών στο πρωτάθλημα με το τρίποντο κόντρα στον Ατρόμητο την περασμένη Κυριακή με 2-0. Φυσικά, θέλει να κάνει το ίδιο στην Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν νίκη φέτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα αρνητικό ρεκόρ που θέλουν να σπάσουν στο βράδυ στο Καραϊσκάκης.

Ο Ισπανός προπονητής, του οποίου η δεύτερη θητεία στους Πειραιώτες ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τελευταία φορά που κάθισε στον πάγκο διοργάνωσης της UEFA ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 2016 στο ματς της Μαρσέιγ απέναντι στην Μπιλμπάο για τη φάση των 32 του Europa League. Το παιχνίδι είχε λήξει 1-1, με τους Βάσκους να παίρνουν την πρόκριση εφόσον είχαν νικήσει την ομάδα του Μίτσελ στο πρώτο ματς με 1-0.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων έχει το know how και την εμπειρία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στον πάγκο του Ολυμπιακού είχε ζήσει μεγάλες βραδιές στο Champions League. Όπως το 3-0 κόντρα στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο (2/10/13), το 1-0 απέναντι στην Μπενφίκα (5/11/13), το 2-0 με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/2/14), το 3-2 επί της Ατλέτικο (16/9/14) και το 1-0 κόντρα στη Γιουβέντους (22/10/14).

Με την ίδια λογική πρόκειται να αντιμετωπίσει και το ματς κόντρα στην Καραμπάγκ, όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα: "Θα είναι σαν να παίζουμε με τη Γιουβέντους ή την Ατλέτικο. Θα είναι μία ευρωπαϊκή βραδιά, όπως παίζαμε με αυτές τις ομάδες".

Το πλάνο του Μίτσελ για το τρίποντο

Με προπόνηση την Τετάρτη στον Ρέντη ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και ανακοίνωσε αποστολή. Μέσα είναι οι Μαρσέλο, Ουί Τζο Χουάνγκ και Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν οι Αραμπί, Μπα, Ρέτσος, Ανδρούτσος, αλλά και ο Βατσλίκ που είναι εκτός λίστας πλέον εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο Μίτσελ έχει καταστρώσει τα πλάνα του και πρόκειται να πορευτεί με δύο πιθανά σχήματα. Το ένα ενδεχόμενο είναι η τριάδα στην άμυνα μπροστά από τον Τζολάκη, η οποία θα αποτελείται από τους Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο και Σισέ. Ο Άβιλα και ο Ρέαμπτσουκ θα κινούνται στα άκρα, με τους Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ στο κέντρο. Ο Μπιέλ θα βρίσκεται μπροστά τους και στην κορυφή Ουί Τζο Χουάνγκ και Γκάρι Ροντρίγκες.

Υπάρχει και η περίπτωση της τετράδας στην άμυνας. Σε αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να αγωνιστούν οι Τζολάκης, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Ίνμπομ Χουάγκ, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρας, Μπιέλ και Ουί Τζο Χουάνγκ. Όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγη ώρα πριν από τη σέντρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το οποίο προβλέπεται καυτό.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Άβιλα, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Σισέ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κούντε, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Παπαδούδης, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ