ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς περιμένει Κλαούντιο Ράμος, τα δεδομένα για Βάλτσικ, Φαμπιάνο και Κουντέ

Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς
Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς 2020 ALEXANDER HASSENSTEIN/POOL PHOTO VIA AP

Θέλει να περιορίσει το ρίσκο ο Πέδρο Μαρτίνς, χτενίζει πολύ προσεκτικά τις μεταγραφικές λίστες και έχει ξεχωρίσει τον Κλαούντιο Ράμος για τα δοκάρια. Οι άλλοι υποψήφιοι και η μετέωρη επιστροφή Κουντέ στο προσκήνιο.

Δεν δείχνει να βιάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Ξέρει ότι έχει ήδη στα χέρια του ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, χωρίς να υπολογίζει σε σχέση με πέρυσι τους Χολέμπας, Μπρούμα και Κάιπερς. Στη θέση τους ξεκίνησαν προετοιμασία οι Πέπε, Τσούμιτς, Μάρκοβιτς, αποκτήθηκε το θηρίο Τικίνιο για την επίθεση, ενώ αναμένεται και ο Σισέ μαζί με τους Έλληνες διεθνείς για να μπει στο πρόγραμμα εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αν εξαιρέσουμε την αναζήτηση για την απόκτηση ενός εξτρέμ πρώτης γραμμής που συνεχίζεται, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στα χέρια του μια έτοιμη ομάδα, δουλεμένη στο ίδιο καλούπι εδώ και τρία χρόνια και θέλει να εντοπίσει τα κατάλληλα κομμάτια για να κάνει ακόμη καλύτερο το παζλ της επόμενης σεζόν. Παράλληλα, έχει έτοιμες λύσεις για τις πιθανές αποχωρήσεις, ώστε να γίνουν οι αντικαταστάσεις το συντομότερο δυνατό.

Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι ο Ζοζέ Σα έχει βάλει πλώρη για την Αγγλία και τη Γουλβς, όπου θα αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του Ρουί Πατρίσιο που μετακομίζει στην Ιταλία και τη Ρόμα. Όπως αποκάλυψε εδώ και δύο ημέρες το SPORT24, ο φευγάτος από την Πόρτο Κλαούντιο Ράμος (29) είναι ένας τερματοφύλακας για τον οποίο ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει ανάψει ήδη το πράσινο φως, καθώς τον είχε στη λίστα του και πριν από δύο χρόνια. Θεωρεί ότι μπορεί να διαδεχθεί με επιτυχία τον Ζοζέ Σα και έχει κάνει ήδη τις κινήσεις του προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι ο μόνος υποψήφιος, αλλά βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της λίστας, πιθανότατα και στην πρώτη θέση.

Ο "εύθραυστος" Βάτσλικ

Για τον Τσέχο Τόμας Βάτσλικ (32), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη και αγωνίζεται με την Εθνική του ομάδα στην τελική φάση του Euro, η σοβαρή ένσταση δεν αφορά το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, αλλά πόσο ανθεκτικός.

Αν αναζητήσει κανείς τους λόγους που αποχώρησε από την ισπανική ομάδα, θα διαπιστώσει ότι έχει πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Κυρίως σε θέματα που αφορούν τη μέση και τα γόνατά του. Έχουν υπάρξει και σχετικές δηλώσεις στο παρελθόν από τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή της Σεβίλλης που εξήγησαν τους -ιατρικούς- λόγους, οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφαση για “διαζύγιο” με τον έμπειρο κίπερ.

Θα επενδύσει ο Ολυμπιακός σε έναν τόσο “εύθραυστο” τερματοφύλακα; Θα λάβουμε σύντομα τις απαντήσεις, απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος, πριν από μερικά χρόνια είχε “κόψει” για τον ίδιο λόγο τον Κονγκολέζο φορ Μποκανί, λόγω ευπάθειας στο γόνατο.

Ο Φαμπιάνο της Ομόνοιας είναι στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά όχι στις πρώτες θέσεις. Καλός κι έμπειρος κίπερ, ικανός με τα πόδια, προέρχεται από δύο πολύ καλές σεζόν, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει πειστεί ακόμη ότι στα 33 προς 34 χρόνια του ο Βραζιλιάνος πορτιέρε μπορεί να είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Σα. Η περίπτωσή του “παίζει”, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός, ούτε ο βασικός -σε αυτή τη φάση- υποψήφιος.

Κουντέ, η επιστροφή

Το νέο όνομα που ήρθε στο προσκήνιο για τη μεσαία γραμμή, αφορά έναν ακόμη παλιό γνώριμο, τον 25χρονο Καμερουνέζο Πιέρ Κουντέ, ο οποίος είχε αποτελέσει βασικό στόχο των “ερυθρολεύκων” και πριν από τρία χρόνια όταν άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιχείρησε να τον πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς, αλλά η γερμανική Μάιντς μπήκε σφήνα στη διεκδίκηση, τον πλήρωσε αδρά (σ.σ. 7,5 εκατ. ευρώ) και τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες. Φέτος οι παρουσίες του στη Μπουντεσλίγκα ήταν περιορισμένες (11 στο πρωτάθλημα) και ο λόγος ήταν πως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο, ενώ στις 23 Δεκέμβρη υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο, υπάρχει πρόσφορο έδαφος να αποκτηθεί, ωστόσο, κι εδώ το θέμα θα εξαρτηθεί από το πόρισμα αναφορικά με το ιατρικό του ιστορικό. Αν οι “ερυθρόλευκοι” πειστούν ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον άφησε εκτός στο μεγαλύτερο κομμάτι της περσινής περιόδου, μπορεί να προκύψει λευκός καπνός, αν όχι, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ