ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ετοιμάζει αλλαγές και εκπλήξεις για την Άιντραχτ

Ο Αγκιμπού Καμαρά
Ο Αγκιμπού Καμαρά PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το παιχνίδι με την Άιντραχτ είναι ιδιαιτέρως κομβικό για τον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζει αλλαγές και... εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων.

Την προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην ίδια θέση (Πέμπτη βράδυ εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη, Κυριακή ματς στο Πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκης), η πειραϊκή ομάδα αρχικά ανέβηκε στα ουράνια (με τη νίκη 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη) και στη συνέχεια προσγειώθηκε ανώμαλα αφήνοντας δύο βαθμούς στη Super League Interwetten (με τη λευκή ισοπαλία 0-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Το τετραήμερο από Πέμπτη σε Κυριακή και από την Άιντραχτ στον ΠΑΟΚ προβληματίζει τον Πέδρο Μαρτίνς και επηρεάζει υποσυνείδητα -έως ένα βαθμό- τις αποφάσεις του για το αρχικό σχήμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, πάντως, ξεκαθάρισε ότι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο "Deutsche Bank Park", εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 2.000 οπαδούς. Ο ερυθρόλευκος κόουτς έκανε αρκετές δοκιμές στην τελευταία προπόνηση στο Ρέντη, αλλάζοντας και πρόσωπα (δοκίμασε και τον Λόπες κάποια στιγμή στα εξτρέμ…) και συστήματα.

Ο Ίβηρας προπονητής, εξαιτίας του μεγάλου ρόστερ, φροντίζει να κρατάει σε εγρήγορση όσο το δυνατό περισσότερους ποδοσφαιριστές, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιφυλάσσει εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ.

Ο Μαρτίνς θέλει να εκμεταλλευτεί τις μεταπτώσεις που έχει η γερμανική ομάδα στην απόδοσή της, αλλά την πίεση που νιώθουν οι παίκτες της από τα αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά ότι η Άιντραχτ είναι επικίνδυνη όταν της δώσεις χώρους, ενώ βραχυκυκλώνει όταν βρίσκεις απέναντι της ομάδες με καλή ανασταλτική λειτουργία και είναι συμπαγής στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι ναι μεν θέλουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας, αλλά πιο εύκολα θα βρουν το γκολ που επιθυμούν στις αντεπιθέσεις, όπως συνέβη και εναντίον της Φενέρμπαχτσε.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, υπάρχουν διλήμματα για κάποιες θέσεις και ο Μαρτίνς θα πάρει τις αποφάσεις του λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ο Βατσλίκ θα είναι ανάμεσα στα δοκάρια, ο Λαλά ή ο Ανδρούτσος δεξιά στην άμυνα, ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά και ο Παπασταθόπουλος με τον Σισέ στα στόπερ. Μπροστά τους θα είναι ο Εμβιλά και τις άλλες δύο θέσεις στα κεντρικά χαφ διεκδικούν ο Μαντί Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Κούντε. Και στην επίθεση προβάδισμα για να ξεκινήσουν το ματς έχουν ο Μασούρας, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ελ Αραμπί. Χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με την παρουσία του Λόπες.

Στον αγώνα εναντίον της Φενέρμπαχτσε, ο Πορτογάλος είχε κάνει την έκπληξη με την επιλογή του Ουσεϊνού Μπα σε ρόλο δεξιού μπακ θέλοντας να περιορίσει την δραστηριότητα του Πέλκα και του Φερντί Καντίογλου, αλλά ο βαθμός δυσκολίας αυτή τη φορά είναι υψηλότερος, αφού σε αυτή την πλευρά αναμένεται να αγωνιστεί ο καλύτερος παίκτης της Άιντραχτ, Φίλιπ Κόστιτς. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο Μαρτίνς να ετοιμάζει ένα νέο “τρικ”, προκειμένου να περιορίσει την δραστηριότητα του διεθνούς Σέρβου εξτρέμ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ